Ruotsin poliisi varautuu uusiin mellakoihin Malmössä

Ei mitään uutta Malmön rintamalla.

********************************************************************************

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006618064.html

29.8.2020

Ruotsin poliisi varautuu uusiin mellakoihin Malmössä – joukkoja kutsuttu apuun ympäri maata

LEVOTTOMUUDET Malmössä saivat alkunsa perjantai-iltana, kun kaupungissa poltettiin muslimien pyhä kirja Koraani. Sadat ihmiset mellakoivat kadulla ja poliisi otti kiinni parikymmentä mielenosoittajaa. Tilanne rauhoittui vasta myöhään lauantain vastaisena yönä.

Poliisi alkoi lauantaina tutkia useita poliisin väkivaltaisia vastustamisia, vahingontekoja ja tuhopolttoja. Malmön poliisin edustaja Patric Fors ei osannut vielä lauantaina sanoa, kuinka moni kiinniotetuista tullaan pidättämään. Muutamat poliisit saivat lieviä vammoja yhteenotoissa.

7 Replies to “Ruotsin poliisi varautuu uusiin mellakoihin Malmössä”

 1. Tutkija Palonen kirjoittaa syistä, jotka ovat olleet pitkään ruotsalaisten päättäjien tiedossa. Tutkija Palonenkaan ei kykene esittää mistä saataisiin toteutettavissa oleva ratkaisu.

  *****************************************************************************************
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8445f391-e3ac-4843-b0e7-940c2cd7b4af

  Miksi Malmössä mellakoidaan?

  Palonen näkee, että ruotsalaisessa yhteiskunnassa ei olla onnistuttu osallistamaan suurta muslimiväestöä niin, että muslimiväestökin kokisi ruotsalaisen yhteiskunnan omakseen. Siksi mielenosoittajat kävivät myös poliisin kimppuun, joka nähtiin tilanteessa sinä ruotsalaisen yhteiskunnan osasena, joka on marginalisoinut heidät yhteiskunnan ulkopuolelle, eräänlaisiksi kakkosluokan kansalaisiksi.

  – Miten saamme nyt muodostuneen muslimiyhteiskunnan, ruotsalaisen yhteiskunnan ja anti-muslimiaktivistit keskustelemaan keskenään ja elämään rinta rinnan? Tämä on se kysymys, joka pitäisi pystyä ratkaisemaan, Palonen miettii.

 2. Olen ajatellut samaa kuin terrorismin ja jihadismin tutkija Atte Kaleva .
  Toivokaamme, ettei Suomen tilanteesta jouduta tekemään samanlaisia johtopäätöksiä kuin Ruotsin.

  ****************************************************************************************
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/edd97574-0d6e-4cdd-8aa5-133b2bfda577

  31.8.2020

  Terrorismin ja jihadismin tutkija, Helsingin kaupunginvaltuutettu Atte Kaleva (kok) arvostelee suomalaistutkijoita siitä, miten nämä selittävät Ruotsia kuohuttavaa jengirikollisuutta.

  Hänen mukaansa Malmön mellakoiden todellinen syy on hyvin yksinkertainen.

  – Ruotsissa on liikaa muslimienemmistöisistä maista tulleita nuoria miehiä, joilla ei ole mitään halua kotoutua ja sopeutua ruotsalaiseen yhteiskuntaan. Miksi tutkijoiden on niin vaikea todeta tämä?

 3. Kauan kesti ennekuin Ruotsin pääministeri Stefan Löfven kykeni myöntämään ongelmat.

  **************************************************************************************
  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006630451.html

  Ruotsin pääministeri muutti kantaansa: Rikollisuuden kasvulla ja maahanmuuton ongelmilla selkeä yhteys

  ”Jos on maahanmuuttoa, johon liittyy suuria vaikeuksia integraatiossa, siitä seuraa sosiaalisia jännitteitä yhteiskuntaan, eikä se ole hyvä”, pääministeri Löfven sanoi.

  RUOTSIN pääministeri Stefan Löfven on muuttanut kantaansa maata riivaavan jengiväkivallan suhteen, kertoo Ruotsin yleisradio.

  1. Seida Sohrabi kertoo samaa, mutta, vaikka hän on maahanmuuttaja ja Lähi-Idän asiantuntija, ei asia mene ”suvaitsevaisille” perille, koska ideologia estää.

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006630390.html

   Kolumni: Naiivi ei saa olla – Suomella ei ole varaa Ruotsin tielle

   Rinnakkaisyhteiskunnista kärsivät myös jo maahan hyvin kotoutuneet maahanmuuttajat, jotka jakavat samat länsimaiset arvot, kirjoittaa Seida Sohrabi.

Kommentoi