Ei sotaa voiteta, jos ei tiedetä kuka johtaa ja kenen on vastuu.

En ihmettele yhtään, että kansalaiset ovat huuli pyöreänä ja sormi suussa tämän koronajohtamisen tiimoilta, kun ohjeita, suosituksia, vaatimuksia ja rajoituksia on ilma sakeana ja virastot, ministeriöt ja virkamiehet kumoavat toistensa ohjeistuksia ja ovat omiakin lausuntojaan päivittäin muuttelemsaa entistäkin sekavampaan suuntaan.

Olen usein puhunut, että tämä on sotaa koronaa vastaan ja pitäisi toimia myös samoilla johtamissäännöillä kuin rintamaolosuhteissa, kun kaikille yhteinen vihollinen pyrki luvatta ja ilman tarvittavia matkustusasiakirjoja maahamme.

Ei silloin ollut epäselvää kuka käskee ja kenen on vastuu, eikä kyselty perustuslakien eikä pykälien lainvoimaisuutta, eikä soiteltu kotirintaman virkamiehille, mitä ihmisoikeusjuristi ovat mieltä.

Kyllä pääministeri tietenkin kuuntelee virka,- ja terveysalan ”asiantuntioita”, mutta kun hän päätöksen tekee, niin vastuu on hänen ja hänen ei virheelliseksi osoittautuneen päätöksensä jälkeen pidä paeta päätöstään virkakuntaa syyttämällä, sillä politikon on vastuu niin hyvässä kuin pahassakin.

Mitä enemmän on sopankeittäjiä, niin sitä suurempi mahdollisuus on sopan pohjaanpalamisella.

Rauhanajan päätöksissä on sitten tietenkin aikaa justeerata päätöksen kanssa vaikka kuinka pitkään, mutta nyt käydään sotaa ja käskyjen on oltava selkeitä, ilman että ei tiedetä mistä ilmansuunnasta ja millä se vihollinen maamme aikoo vallata ja hallitus ja eritoten pääministeri sanoo sen viimeisen sanan ja käyttää sitä valtaa joka hänelle on annettu, sillä epävarma johtaja on huono johtaja ja se johtaa varmuudella myös huonoon lopputulemaan.

Ja jos on jossakin virhe tehty niin se on inhimillistä, mutta jos tekee virheen toisen kerran samassa asiassa, niin se on anteeksiantamatonta, kun kyseessä on sentään se suurin asia, eli kansalaisten hyvinvointi ja terveys.

Pääministeri on toki nuori ja kokematon, mutta nyt pitäisi olla eritoten myös rohkea ja sellaista johtajaa kansalaiset kunnioittavat ja kuuntelevat, joka seisoo eturintamassa ja sanoo, että hänen on vastuu, jumala häntä siinä auttakoon.

( Viimeinen sitaatti olkoon hänen omassa harkinnassaan ).

30 Replies to “Ei sotaa voiteta, jos ei tiedetä kuka johtaa ja kenen on vastuu.”

 1. Nyt koronaa vastaan taistellaan monella rintamalla, mutta arvaahan se kuinka siinä käy, kun piuhat on katkaistu.
  Rintamallakin viestimiehet huolehtivat, että viestiyhteydet ovat kunnossa ja käskyt tulevat perille ja mikä tärkeintä tulevat ajallaan.

 2. Se on Arvi niin, että jotain tiedän tuosta sotilaallisesta johtamisesta; ei ole sitten Clausewizin ajoista miksikään muuttunut.
  Taistelu voitetaan taktiikalla ja sota strategialla.
  Siihen kun sotketaan politiikkaa; asia mutkistuu.

 3. ”Taistelu voitetaan taktiikalla ja sota strategialla”
  Näinhän se on kuten ”alan mies” sanoo.
  Itselläni on panssarintorjuntarykmentistä saatu raskaan ja kevyen singon ampujan koulutus ( jääkäri ) joten en kiistele korkeimmat kulmaraudat tai ruusukkeet omaavien kanssa.
  Mutta Kalle, minä olen kyllä nähnyt politiikan sekoittuneen päätöksentekoon, kun Marin on puolustanut omaa reviiriän kuin hukkuva oljenkortta ( Presidentti )

 4. Hyvää esimerkkiä näyttää persukansanedustaja ja toivottaa uteliaan toimittajan melkeinpä en sano minne. Loput kertoo IS.=

  Portugalista palannut kansanedustaja Veikko Vallin ei noudattanut karanteeni­suositusta – näin hän perusteli ratkaisuaan

  1. Eihän tuo Vallinin toiminta fiksua ole, mutta ei Vallin taida nyt kuitenkaan ainut olla joka ei ole suosituksia noudattanut, vaikka toki persuna paljon muita pahempi ja todennäköisesti aiheuttaa joukkokuoleman Tampereella, ratikan suistumisen raiteiltaan, Uros -areenan romahduksen ja tasaamaatunnelin sortumisen.

 5. Taas on persu kunnostautunut. Kaikessa muussa paitsi kansan tai kannattajien edun ajamisessa. 7 päivää otsikko=

  Kihlaus ohi – hondurasilaiskaunotar Stephanie jätti viinalle person Teuvo Hakkaraisen!

  Hyvä kun sen likan silmät aukenivat.

  1. No oplenkin ihmetellyt ketkä 7 -päivää lukee, mutta en ylläty ja hyvähän se on jotain lukea kun Kansanuutisetkin lopettaa.

 6. Ennen kirjoitti pakinoitsija Kommunistien kokous Pöllölässä. Nyt sopii hyvin Persujen kokous Pöllölässä.

 7. Sille Hakkaraiselle maksetaan palkkaa pelkästä tyhjän toimittamisesta EUssa. Vaan eiköhän seuraavissa vaaleissa äijä taas pääse läpi MATU-mainoksellaan, kun aina riittää pöljiä äänestäjiä.

  1. EU-parlamrntti on täynnä tyhjäntoimittajia joille maksetaan tyhjän toimittamisesta, vastako silmäsi aukesivat?

 8. Arvi avauksessaan kaipaa johtajuutta pääministeriltä, mutta kun tilanne on se, että esim. ”Populismi ja epä-älyllisyys leimaavat Sanna Marinin työaikapuheita” niin miten tuollainen mitään johtaa?

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/74a362cf-f7e7-479b-a9dc-9f3f1aed5026

  Ainoat kysymyset joihan hän kykenee vastaamaan ilman avustajan antamaa valmista vastausta koskee lähinnä vessan siivousta niin minkä teet, WC-ankasta voi keskustela kuitenkin ainoastaan rajoitetusti.

  EU-neuvotteluiden ”laskentaryhmäkään” ei tainnut olla varmistamassa varsinaisesti Suomen etua vaan yrittämässä selittää Marinille mitä nettomaksu tarkoittaa, eikä kovan yrittämisen jälkeen olleet varmoja menikö perille, näin virkamiesvuoto toisaalla sosiaalisesa mediassa on tuonut julki.

  1. Mika,- nämä kaksi trollia, jotka pelkäävät jo omaa varjoaankin, luullen sitä perussuomalaiseksi, ovat hyvä esimerkki ihmisistä, jotka kuvittelevat olevansa muiden yläpuolella ja jotka saavat voimansa omasta oksennuksestaan.

  1. Juu ihan rauhassa vaan, ei häiritse millään tavalla, vaikka ihan tosissasi niin luulet.

 9. Persut pääsee aikanaan hallitukseen kuhan ovat tehneet kaiken maailman kompromisseja muitten puolueitten kanssa. Mulla tavalla valtaan ei pääsekään kuin sopimalla ja neuvottelemalla muitten kanssa. Neuvotteluihin ei oteta semmoisia kiivailijoita ja nimenomaan utopisteja kuin eräs herra arvi.

 10. Ei kyllä tämänkään sivuston kaikista vesseleistä oikein tiedä, mistä ovat lomalla. Seiskapäivää on heidän tiedonhankintakanavansa ja sitä tasoa on myös heidän kommentointinsa.

Kommentoi