Gallupit ovat julmaa viihdettä joillekkin ja joitakin ne naurattaa.

Kun joka kuukausi tulee ainakin pari Galluppia eduskuntapuolueiden voimasuhteista, niin kaikki puolueet väriin ja makuun katsomatta sanovat, että Gallupit on Galluppeja niitä tulee ja niitä menee, ei vaikuta ohjaukseen.

Mutta kyllä vaalien välillä Gallupit, varsinkin jos ovat puolueelle huonoja, niin saavat jopa suurempia muutoksia aikaan puolueen linjassa ja ”henkilöliikenteessä” kuin vaalit konsanaan.

Tuorrein esimerkki on Kulmuni, sillä kyllä kepun 10% Gallupkannatus oli ehkä se suurin tekijä, joka sai Kulmunin tekemään kuten teki.  Kyllä kepulaiset olisivat ”naarastiikerinsä” puolesta taistelleet viimeiseen mieheen, jos Gallupit olisivat tykänneet, mutta huomasivat, että Katrin rinnoilla ei pumpulilankoja katkota.

Saman puolueen Sipiläkin löi hanskat tiskiin kuukautta ennen vaaleja, kun Gallupit ennustivat veretseisauttavaa vaalitappiota, kuten sitten tapahtuikin.

Soinikin sai potkun persukseen, kun Gallupkannatus oli enään puolet vaaleissa saadusta prosentista.

Ja en varmasti ole paljon väärässä, kun vaaleihin on vielä lähes kolme vuotta aikaa, niin kyllä ne Gallupit tulevat vielä ennen vaaleja ohjaamaan monen puolueen tähtikartastot uuteen asentoon.

Vihreiden Ohisalon ja kokoomuksen Orpon keittiönpöydän ääressä odotetaan kylmä rinki perseen ympärillä Galluppeja, sillä ei kokoomuslaisetkaan tule enään kauaa tyytymään puheenjohtajaan, joka polkee paikallaan noin 17% tietämissä, vaikka syöttöjä tarjoillaan lapaan jatkuvasti hallituksen suunnalta.

Ohisalo jääprinsessana on kylmettänyt oman puolueensa hypotermiaan ja nyt ei humupekkakaan tule tuuraajaksi enään kriisin hetkellä, kun vallesmannilla on koppi valmiina Pasilassa.

Väyrynen, Ilaskivi ja Soininvaara, siinä senjorit, jotka puolueensa nostaisivat murheen laaksosta ja joita Gallupitkin rakastaisivat puolueidensa”uudistajina”.

16 Replies to “Gallupit ovat julmaa viihdettä joillekkin ja joitakin ne naurattaa.”

 1. Ja kotimaan politiikasta ulkomaille, niin sama kaiku on askelten.
  Trumpille Gallupit näyttävät murheellisilta marraskuun presidentinvaaleja silmällä pitäen, niin saapa nähdä mihin ja kuinka korkean ”rautaesiripun” Trump lupaa rakentaa maansa suojaksi, jos presidentiksi pääsee.
  Putinille myös kansansuosio laskee kuin lehmän häntä ja nyt en halua maalata pirua seinälle kun sanon, että tiistai 9.6 on päivä, jolloin Neuvostoliitto aloitti suurhyökkäyksensä karjalan kannaksella, joten…….

 2. …ja vielä kotimaahan. Kepulla on nyt ainoastaan yksi keino pelastaa puolueensa joutumisen 5-6% puolueeksi ja se olisi tämän sosialistihallituksen kaataminen.

 3. Ennustus: Annika Saarikko tulee nokkanaiseksi ja hän pärjää Marinin kanssa. Kepu noussee tuohon 15 %:n tasolle Saarikon vetämänä.

  Äärioikealla olevat kompastuvat tyhjyyteensä itsekkäisyyden esikuvina. Ne ovat juuri nyt oppositiossa ja pysyvät siellä pitkään.
  Demarit ja kepukin tarvittaessa pesevät oikeistolaisuudessa nuo oppositiossa olevat ”mulle vaan” puolueet.
  Eli mihin tarvitaan persuja ja kokoomusta ?

 4. ”mulle vaan” puolueet.

  ……………………………………………………………………………………………….

  Kepu ei olekaan mulle vaan puolue, vaan ’kaverille myös puolue’

  Mulle 50000 eurolla koulutusta – kaverille ( Tekir Harri Saukkomaa ) 700 euroa tunnissa puhumalla.

  1. Käypä hinta. Sama kuin minulla. Olemme samasta lehtifirmasta oppineet tuon.

 5. Saarikosta olen samaa mieltä kuin sinäkin Heikki, mutta niin pitkään kun kepu on vihersosialistisen hallituksen käsikassarana, niin kepua ei edes puheautomaatti Saarikko tule nostamaan 15%
  Ja mihin perussuomalaisia tarvitaan, no, sinä ja minä Heikki ei persuja tarvita, mutta suomineito tarvitsee, sillä jos nykyinen isänmaavastaisen politiikan sallitaan jatkuvan, niin suomineito puetaan pian burkhaan.

 6. Kulmuni hakee kepun puheenjohtajuudelleen jatkokautta syyskuun puoluekokouksessa ( IL tänään )
  Kukahan tätä tyttöressua ohjailee taustalla ( Sipilä ? )

     1. Paavo tukee Kulmunin uudelleenvalintaa, joten se kääntää vaakakupin Kulminille ja nyt kun Kulmuni ilmoitti halustaan jatkaa, niin syön vaikka hatullisen pastaa, että hän ei tule saamaan edes vastaehdokasta puoluekokoukseen.
      Paavolla on niin vankka kannattajakunta edelleen kepukentällä, niin siksi pidän Kulmunin jatkoa varmana.

 7. Niin, on turhaa ennustella mitä kepu ja Kulmuni tekevät –aika näyttää .

Kommentoi