Viides kesäkuuta

 

 

Luonto alkaa olla vehreimmillään. Eilen illalla oli mukava seurata ikkunasta siilin toimia pihassa. Pitkin pihaa kierteli ja löysi välillä jotain purtavaa. Odotteli kunnes Vilma jätti kissan kupin ja riensi sitten syömään.

 

Yöllä oli satanut ja tihkutti koko aamupäivän. Jäin kotiin pitämään sadetta. Ei kiirettä minnekään. Katsoin Kettu dekkarisarjaa, kyllä vaan saksalaiset osaavat tehdä hyviä rikossarjoja. Tällä kertaa sain lukea rauhassa kuntalehteä.

 

Hyvä ystäväni, kyläläinen soitti. Puhuimme pitkään, koska hänelle on sattunut hyvin paljon viimeisen vuoden aikana. Elämä voittaa ja aika tekee tehtävänsä. Ystäviä ei jätetä vaikeuksien aikana. Olin iloinen kun saimme puhua ja ruotia elämän monimutkaisuuksia.

 

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni sitten erosi tehtävästään. Pidän tekoa suoraselkäisyytenä jota harvemmin meillä on totuttu näkemään. Ehkä politiikan nuorennusleikkausten myötä myös poliittinen kulttuuri muuttuu.

 

Sanovat tulevan kuuma seksikesä. Minä kun en noista asioista ymmärrä, niin kysyn miten sitä näin korona aikana tehdään? Tuleeko siinäkin jonkinlainen rakennemuutos? Yhä enemmän siirrytään Etä hommiin vai miten turvaväli huomioidaan.

 

Paljon puhutaan näin kesän alussa taas laihduttamisesta. Liikalihavuus on myös yhteiskunnallinen ongelma. Jääkaappi on kaiken pahan alku ja juuri. Keksin keinon lihavuuden ehkäisemiseksi. Kaikkiin jääkaappeihin asennetaan lukot jotka aukeavat kun antaa joka kertaa kymmenmerkkisen käyttäjätunnuksen ja salasanan. Sen jälkeen ei jääkaapin ovea tule avattua turhaan ja montaa kertaa päivässä.

 

Tuosta tuli mieleen, että kyllä hallituksen lisäbudjetissa huomioidaan hädässä olevia. Hallitus aikoo lievittää hädästä kärsiviä rakennuttamalla lisää ilmaisia vessoja.

 

Korona päivitys:

  • verenpainelääkitys vähentää riskiä koronassa. Mikä hätä tässä sitten. Veriryhmä on O rh- ja syön verenpainelääkettä.
  • Suomessa taas todettu 30 uutta korona tartuntaa ja helsinkiläisellä rakennustyömaalla 7 uutta tartuntaa. Edelleenkään korona ei ole leikin asia.
  • Ruotsissa 77 uutta koronakuolemaa, asia on kuin normaali uutinen. Jos vaikka Ruotsissa olisi junaonnettomuudessa kuollut sama määrä, niin mikä uutisvirta siitä aikaan saataisiin?

 

Paljon kysellään pariskunnilta mikä on heidän onnellisuutensa salaisuus. Sitten luetellaan kaikennäköisiä, yhteisistä harrastuksista ja samanlaisista luonteista ynnä muista asioista jotka yhdistävät. Meillä Mirjamin kanssa selitys on yksinkertainen: Rakastamme molemmat samaa miestä.

 

Vitsi:

Lammasfarmarin on vaikea tietää lampaidensa lukumäärää, kun joka kerta nukahtaa kesken laskemisen.

3 Replies to “Viides kesäkuuta”

  1. Tuo pariskuntien onnellisuus; muutama vuosi sitten kun istuin työpöytäni ääressä ja olohuoneessa oli rouvaryhmä kahvittelemassa ja kun eräs kysyi vaimoltani;”etkös ole mustasukkainen kun Kalle kiertelee, joskus vuorokausikaupallakin ympäri Suomea ja kun niissä kauppiaissakin on paljon naisia”? Johon vaimoni sanaili; mitäs siitä, parempaa se ei saa, huonompaan ei kannata vaihtaa ja yhtä hyvääkin saa kauan etsiä. Kyselyt loppuivat siihen.

  2. Vanhalta mieheltä kysyttiin, että mikä on pitkän ikäsi ja hyvän terveytesi salaisuus, niin ukko sanoi, että kun vaimoni kanssa sovittiin naimisiin mennessämme, että aina kun tulee riitaa, niin minä lähden ulos lenkille ja täytyy sanoa, että kyllä on ulkoilua piisannut.

Kommentoi