Kärsi kärsi, kirkkaamman kruunun saat ( paska puhetta )

Lapin yrittäjiä ja erityisesti matkailusta siellä elantonsa hankkivia koetellaan nyt kovalla kädellä koronasta johtuen, kun ulkomaiset turistit puuttuvat lähes kokonaan.

Mutta mitä lehdistä olen lukenut, niin aika paljon kotimaan matkailijat ja lomalaiset vähän osaltaan pahimpaa iskua kykenevät helpottamaan ja matkailusta ja turismista elantonsa saavat välttyvät laittamasta lopullisesti lappua luukulle.

Mutta varmasti vielä huonomassa asemassa ovat kaakkois ja itäsuomen ja erityisesti Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien ja kaupunkikuntien yrittäjät ja kauppiaat, jotka itäturismin ja matkailun täysin pysähtyneisyyden tilan vuoksi joutuvat toimintansa lopettamaan ja sitä eivät ole pelastamassa Lapin tapaan kotimaiset asiakkaat.

Ja kun nämä yrittäjät kiinteistöineen lopettavat, niin sitähän ei sen jälkeen ihan sormia napsauttamalla uudelleen käyntiin polkaistakkaan.

Kysymyksessä on satojen ja taas satojen miljoonien menetykset vuositasolla, minkä alueen kunnat ja yritykset/yrittäjät menettävät itämatkailun puuttumisen myötä.

 

 

5 vastausta artikkeliin “Kärsi kärsi, kirkkaamman kruunun saat ( paska puhetta )”

 1. Aika monelta yrittäjäryhmältä veti korona ”maton alta”. Markkinakauppa on lähes loppunut, onneksi muutama vuosi sitten lopetin, verkkokauppa olisi pientä tuloa tuonut, kalastukseen ei korona juurikaan vaikuta.
  Lukuisalta yrittäjältä korona vei kaiken toiminnan nollille, eikä mitään avustuksia olisi tullut.
  Lapin matkailuyrityksille ja heidän ryöstöhinnoittelulleen ei minulta juuri sympatiaa heru. Vielä kun matkailuyrityksien koronatartuntaryppäät kuristavat, tilanne saattaa lisätä matkailualan konkurssejakin.
  Pahimmassa jamassa tosiaan ovat nuo itärajan läheiset yritykset, joiden perusta suurelta osin on venäläinen ostosturismi.

 2. Tässä nyt unohdetaan se yksi tosiasia, ihmiset, jotka piittaamattomuuttan aiheuttavat ja ylläpitävät katastrofia. He aiheuttavat yrityksille sen tappion perustan piittaamatta ohjeista.
  Ja, että valtion pitäisi korvata piittaamattomuus vielä sairaahoidon lisäksi yrittäjille ja ihmisille työttömyyksineen itse aiheutetusta vahingosta.
  Pitää perustaa valtion ”koronavahinkoyhtiö”, joka panee kulut aiheuttajalle.

  1. Näyttääkin siltä, että pahin uhka suomalaisille on suomalainen itse, kun oman navan sirkushuvit vaarantavat niiden terveyden, jotka tinkimättömästi suosituksia noudattavat.

 3. Pitäähän sitä päästä korona-aikanakin baariin ryypylle ja eikös ne jotkut tuolla Lapissakin laskettele täyttä häkää jossain keskuksessa? Sillälailla! Kaupassakin näkee paljon maskittomia änkeämässä jonossa niskan taakse.

 4. Samaan aikaan kun hallitus sitten tukee yrityksiä sitä syytetään ”holtittomasta velkaantumisesta”.

  Lapin yrityksillä on mennyt ilmeisesti odotettua paremmin, suomalaiset ovat täyttäneet paikat kun ulkomaillekaan ei pääse. Lintilä vouhkasi aivan turhaan. Britit eivät tänne olisi päässeet mitenkään.

Kommentoi