Kuoleman suudelma.

Minä koen ilmastonmuutoksen henkilökohtaisesti hyvänä, olipa se ihmisten aiheuttamaa tai ei.

Lunta en kaipaa, mutta pakkasta voisi olla sen verran, että pilkille uskaltautuisin.

Ja jos ilman lunta on pimeää, niin minä rakastan hämärää ja pimeää vuorenaikaa ja valoisuutta sitten kyllä saadaan riittämiin, kun kevät alkaa kynttelistä.

Tietenkin ilmaston muuttuminen jossakin päin maailmaa tuottaa suuriakin ongelmia kasvustoille ja eläimistölle, mutta koska itse en pysty siihen vaikuttamaan, niin en murehdi sitä mikä ei minun kädessäni ole ja jos hiilijalanjäljestä puhutaan, niin varmasti oma jalanjälkeni ei maapalloa eikä ympäristöä rasita.

Antaa hevosen murehtia, sillä on isompi pää.

Ainoa mikä murehdittaa on suomalaisten työpaikkojen, investointien ja yritystin karkaaminen sinne, missä se on kannattavaa, koska nämä vihersosialistit rakastavat ilmasto-ideotismillaan suomalaiset hengiltä, eli antavat kansalaisillemme kuoleman suudelman.

16 vastausta artikkeliin “Kuoleman suudelma.”

  1. Ilmastonmuutos on totta eikä sitä kiistä kuin jokunen samanlainen sekopää, joka uskoo litteään maahan tai QAnon-salaliiton valheisiin.
    Ilmastonmuutos oli suuri silloin, kun keskiajan lämpimästä kaudesta siirryttiin pieneen jääkauteen ja nyt ollaan palattu suunnilleen siihen keskiajan lämpimän kauden tilanteeseen.
    Viherhihhulit ja ilmastoalarmistit vouhottavat hysteerisesti eivätkä kykene ymmärtämään tai todennäköisemmin halua ymmärtää, että vastaavan suuria ilmastonmuutoksia on tapahtunut ennenkin molempiin suuntiin.
    Nykyisessä ilmastonmuutoksessa on poikkeavaa vain se, että nyt siitä syytetään ihmistä, joka ei aiemmissa voinut vaikuttaa millään tavalla.
    Ilmastohihhulismi on puhtaasti rahatusmekanismi, koska mikään CO2-päästöistä pankkiin kerätty raha ei todellakaan muuta mitään.

  2. Pelkästään muikun pyynti on jo Suomessa tietyillä alueilla vaikeutunut lämpimän veden takia. Lukekaapa uutisia. Semmoista ”hyvää” se lämmin tarjoaa ja lajikatoja ajan kuluessa.

    1. https://yle.fi/uutiset/3-11632742

      ”Muikkukanta on romahtanut Säkylän Pyhäjärvellä ilmaston lämpeämisen vuoksi. Saaliit ovat pienentyneet tasaiseen tahtiin viime vuosina.

      Viime vuosi oli historiallinen, sillä Pyhäjärvi ei saanut kantavaa jääpeitettä kertaakaan koko talven aikana. Vesi oli sameaa, eikä muikku saanut kaipaavansa rauhaa jääpeitteen puuttumisen takia.

      – Surkealta näyttää. Huono muikkukanta aiheuttaa rahallisesti ison loven kalastajan kukkaroon, kertoo ammattikalastaja Markku Lehtinen”

      1. Olipahan melkoinen röpellys tältä ylen toimittajalta eilisissä uutisissa; Pyhäjärven muikunkalastus; Jenni Joensuu.
        Kyllä veteli mutkat suoriksi kuin eräskin tämän sivuston blogisti.
        Kyllä muikku on ollut Pyhäjärvessä vähissä monasti aiemminkin. Muikkuhan on vuorokausittain eri syvyyskerroksissäa elävä ja ruokaileva. Muikun lisääntyminen tapahtuu sykleissä vuosikerroittain, välillä jopa lähes olemattoman vähissä.
        Kun toimittajan olisi pitänyt puhua hapekkaasta vedestä, puhui hän kirkkaista. Hapankin vesi saattaa olla kirkasta vaan siellä muikku ei elä.
        Talvipyyntihän on ollut jo monet vuodet heikoilla (nuottapyynti), rannat jäässä mutta ulappavedet sulina.
        Ei muikku muuten mikään kylmienkään vesien kala ole.
        Ilmastonmuutoksesta en sano mitään mutta muikkua on tullut pyydettyä joitain kiloja.

        1. Kalle on oikeassa,- Jos Säkylän Pyhäjärvessä ilmaston lämpenemisen syyksi laitetaan muikkukannan voimakas väheneminen, niin miksi Karjalan Pyhäjärvessä muikkukanta on viimeisten vuosien aikana voimakkaasti kasvanut.
          Joten sykleissä menee kuten Kalle mainitsi ja ilmastonmuutosta ei nyt joka paikkaan pidä tuputtaa.

          1. Meillä on useitakin hyviä muikkujärviä, melko humuspitoisiakin ja osin matalahkoja, juuri yli 10m syvyyksiin päästään mutta siltikin muikkua löytyy, joskus runsaastikkin.

  3. ”Ainoa mikä murehdittaa on suomalaisten työpaikkojen, investointien ja yritystin karkaaminen sinne, missä se on kannattavaa, koska nämä vihersosialistit rakastavat ilmasto-ideotismillaan suomalaiset hengiltä, eli antavat kansalaisillemme kuoleman suudelman.”

    Mitähän esimerkkejä tästä on?

  4. Minähänlaisessa kuplassa Norppa ja Eemeli oikein kortteeriaan pitää.
    Lähes joka päivä yritys toisensa jälkeen pakkaa laukkunsa, siirtyäkseen maihin, jossa niitä ei veroteta hengiltä erilaisin viherveroin, jotka tekevät tuottavan toiminnan mahdottomaksi.
    Marin vaatii yrityksiltä yhteiskuntavastuuta, mutta Marin ei sitä itseltään edellytä tuhoisalla energia,- ja ilmastopolitiikallaan.

    1. Meinaatko, että palataan Suomessakin savupiipputeollisuuteen, Valkeakosken,
      Kymenlaakson ja Oulun paskan hajun ja Tampereen piiput uudelleen täyteen höyryyn. Ihan niin kuin Teksasissakin ja monissa muissa öljyosavaltioissa USA:ssa.
      Eiköhän Suomen toteuttama ilmastopolitiikka ole ihan oikean suuntaista. Ei täällä ole tapahtunut mitään ylilyöntejä huolimatta siitä, että jonkun ekovihreän agenda sitä toivookin.
      Mikä vihervero ? Bensan reaalihinta on ihan normitasolla. Kyllä talouslama nosti 95:n siihen aikaan 1,70 tasolle. Se oli sitä talouden viherveroa.

  5. Jo kuusi vuotta siten:

    *
    https://www.talouselama.fi/uutiset/tyopaikkojen-karkaamiselle-ei-nay-loppua-70-suuryrityksista-aikoo-siirtaa-tuotantoa-pois-suomesta/6f8c4ef9-6317-3d70-9cd4-a12906ae1616

    Työpaikkojen karkaamiselle ei näy loppua – 70% suuryrityksistä aikoo siirtää tuotantoa pois Suomesta

    Teollisuuden työpaikkojen siirtyminen Suomesta ulkomaille jatkuu edelleen, selvitti asiantuntijayritys Deloitten tutkimus.

    ************************************************************************************
    Suomen poliitikot (+ EU) rehentelevät hiilidioksidi päästöjen vähentämisestä. Homma on hoidettu teollisuuden siirtymisellä muualla.

    Professori Esa Vakkilainen Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta:
    Maailmassa on vajaa pari sataa maata.
    Ei siellä ole kuin kolmisenkymmentä sellaista maata, jotka ovat päästöjään laskeneet.
    [ IL 09.10.2018 ]

    ************************************************************************************
    On tosiaan vaikea ymmärtää, että Suomessa on vielä joitakin (?) ihmisiä, jotka eivät ole havainneet teollisuuden siirtymistä pois Suomesta. Ajatellaanpa vaateteollisuutta Suomessa vielä 60- luvulla. Ajatellaanpa kenkäteollisuutta Tampereella.

  6. Siirtyivät vaate ja virsuteollisuus halvempiin maihin mitäs muutakaan.Pilkkahintaan tehdään tuolla Aasian puolessa. Siellä ei ole pelkoa lakoistakaan.

    1. Siis siirtyi se teollisuus sittenkin pois Suomesta, vai?

      Joka neljäs ammatti voi siirtyä Suomesta ulkomaille, sanoo Etlan tutkija Joonas Tuhkuri. Enää ei ole kyse pelkästään siitä, että teollisuuden tehdastyöt siirtyvät muualle, globalisaatio uhkaa myös luovia aloja ja asiantuntijatehtäviä.

      *************************************************************************************
      Eemeli
      6.11.2020 09:34
      Tynnyrissä elelee nimenomaan arvi. 99% firmoista pysyy täällä.

  7. https://www.ksml.fi/paikalliset/2559410

    1.5.2016

    Joka neljäs ammatti voi siirtyä Suomesta ulkomaille, sanoo Etlan tutkija Joonas Tuhkuri. Enää ei ole kyse pelkästään siitä, että teollisuuden tehdastyöt siirtyvät muualle, globalisaatio uhkaa myös luovia aloja ja asiantuntijatehtäviä.

    **************************************************************************************
    Positiivistäkin

    https://yle.fi/uutiset/3-11256464

    Korona muuttaa maailmantaloutta pysyvästi: yritykset vetävät tuotantoa Kiinasta lähemmäs ja hyväksyvät kalliimman työn

    Globalisaation imussa moni yritys on siirtänyt tuotantoa edullisemman työvoiman maihin. Suomalaisyrityksetkin ovat hankkineet tuotteisiinsa osia alihankintana Kiinasta. Jos Kiinassa kustannukset ovat nousseet, on siirrytty vaikkapa Vietnamiin.

    Korona on parissa kuukaudessa tehnyt tyhjäksi globalisaation hyötyjä. Kun Kiina joutui sulkemaan rajojaan viruksen takia, komponentit jäivät saamatta ja tuotanto seisahtui.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *