Pakko ei ole kuin köyhän kuolema.

Nyt hoetaan maaseudulle muuton autuudesta ja koetetaan kenotekoisesti pystyttää ”muureja” nuorten siellä pysymiseksi.

On se nyt kumma, kun kahlittaisiin nuoret pysymään eläkeukkojen ja akkojen selän,-ja paidanpesijöinä ja haahuilemaan tyhjiä kylänraitteja vailla yhtään vastaantulijaa ja hautuumaa taitaa ollakkin ainoa paikka jossa on kova kuhina, ainakin porttien sisäpuolelle.

Nuoret pitää päästää ja vaikka ajaa ja vaikka vähän pakottaakkin lähtemään sinne missä on nuorten menot ja nuorten riennot virikkeineen, eli elämää sykkiviin kaupunkeihin ja kasvukeskuksiin.  Ei pidä jäädä kenenkään peräkammarin pojaksi eikä tytöksi.  Toki vanhuksetkin apua kaipaavat ja Filippiineiltä olisi varmasti innokkaita hoitajia tulossa eläkeläisiä hoitamaan ja nämä peräkammarin tytöt ja pojat jotka ”impivaaraan” jäisivät, saisivat heistä oivia kumppaneita ”sukuansa jatkamaan” ja talouttansa kohentamaan ja koristamaan.

Pääseväthän nuoret jos haluja on vapaillaan ja lomillaan sukutilojensa metsiä samoilemaan ja mittailemaan ja mökkipahasiensa ikkunapuitteista lautoja irroittelemaan ja kun työelämästä sitten aikanaan luopuvat, niin sitten vaan takaisin kunnille ”hyviksi veronmaksajiksi”.

 

 

5 vastausta artikkeliin “Pakko ei ole kuin köyhän kuolema.”

  1. No, nyt Arvi sanaratsusi meni vähän laukalle; kyllä maalle jääviä nuoria edelleenkin löytyy, omassa kunnassani varsin oivallisia esimerkkejä.
    Osa nuorista kun ovat kokeneet vuokralähiön ihanuutta kaupunkiseuduilla, saattavat hyvinkin paluumuuttaa. Meillä on Tammelassa useitakin nuoria/pareja, jotka sopivan työpaikan löytymättömyydestä, ovatkin ryhtyneet yrittäjiksi.
    Ei maaseutu ole mitenkään kuolemassa.

  2. Kyllä sille rikkaallekin noutaja tulee!!
    Vaikka ompelis siihen käärinliinaan taskutkin, mitään ei mukaansa saa!

  3. Mahtoikohan Arvi kirjoittaa tämän hieman kieli poskessa? Jos ei, niin täytyy olla hieman eri mieltä.

    Kukahan niitä ”muureja” nuorten esteeksi rakentaa? Nuoria ei pidä sen paremmin kahlita jäämään kuin pakottaa lähtemäänkään.

    Nuorille, kuten kaikille muillekin pitää luoda mahdollisuudet jäädä maaseudulle, jos haluja on.

    Nythän tilanne on pikemminkin niin, että luodaan ”pakko” lähteä esim. viemällä kaikki palvelut kauas kotipaikoilta. Jopa toisen asteen koulutuspaikat lähtevät osista kuntia, kun mikään ei ”kannata” ja näin ollen nuoret joutuvat lähtemään jo keskenkasvuisina pois kotikonnuiltaan.

  4. Ei tässä ole mitään uutta, vuosituhansia vanha juttu että sinne menee väki missä näkyy ja haisee tulevaisuus.

    Ja se on aina pitänyt jonkun rakentaa. Kyllä maailmasta löytyy paljon suurkaupunkejakin jotka ovat luhistuneet, ja pikkukyliä jotka ovat menestyneet.

    Turha syytellä sen paremmin nuoria tai vanhoja siitä että ihminen menee sinne mihin vainu vie.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *