Poliittista lähihistoriaa paitahihasillaan.

Minulle kun on kirjoittamisen taito suotu ja annettu, niin minä käytän sitä myös ”vähän” täällä pirkan blogin sivuilla ja hyvin usein kohdistankin terävän kynäni niihin, jotka ovat aina olevinaan oikeassa ja kun huomaavat joskus olevansa väärässä, niin kasvojensa menettämisen pelossa lähtevät nimittelemään viestintuojaa ………

Otan nyt tähän keskusteluun sen, miksi perussuomalaisten ja Trumpin suosio on niinkin korkea omassa maassaan kuin se nyt on.

Amerikkalaisista puolet on Trumpia äänestänyt vaaleissa ja kansalaiset ovat pieneltä osin äänestäneet häntä siksi, että hänen talouspolitiikkansa on heidän ”lompsansa mukaista” ollut.

Mutta suurin osa Trumpia äänestäneistä ei ole hyväksynyt tätä neljä vuotta kestänyttä demokraattien  ja median vihakampanjointia presidenttiä vastaan lähes asiassa kuin asiassa ja hänestä on tehty hirviö.  Siinä syy joka sai Trumpin melkein jatkokaudelle, mutta korona perkele sen esti.

Perussuomalaiset eivät ole suosiossa Trumpin luvuissa ( vielä ) mutta perimmiltään kysymys on samasta ilmiöstä, että perussuomalaisiin kohdistettu ajojahti ja nimittely halventavin termein ja syyllistäminen rasismista kaikesta taivaan ja maan välillä on kansalaisten kupin saanut nurin menemään ja suuntaamaan tukensa perussuomalaisille.

Trumpia vihataan ja rakastetaan amerikassa, kuten perussuomalaisia suomessa ja jos valtaeliitti kuvittelee saavansa perussuomalaisten kannatuksen torpattua entisin konstein, niin siinä iskevät kirveensä kiveen.

En nyt ota enään kantaa Trumpin vaalienjälkeiseen toimintaan, mutta hyvin voidaan sanoa demokraateille, että sitä saa mitä tilaa, kun heidän neljänvuoden Trump vastaista ajojahtiaan tarkastelee.

Trumpilla häviöstään huolimatta on tie auki välivuoden jälkeen valtaistuimelle ja hänen kansansuosio kasvaa entisestään.

Perussuomalaisetkin tulevat seuraavissa eduskuntavaaleissa olemaan kannatukseltaan lähempänä 30 kuin 20 % ja se tietää pääministeriyttä ja varmasti demokratian vastaiset pimeyden voimat yrittävät parhaansa ettei se toteutuisi, se vaarantaisi heidän saavutetut etunsa, jotka on kakkua syömällä onnistuttu ”tienaamaan”.

 

23 vastausta artikkeliin “Poliittista lähihistoriaa paitahihasillaan.”

  1. Ja populisteiksi haukkuminen on kuin hyvät ihmiset haukkusivat itseään, näin ajattelee enemmistö kansasta ja minä luen heidät tolkun ihmisiin.

  2. Kannatusprosentit eivät tiedä pääministeriyttä. Kansan enemmistö ei kannata persuja vaan ihan muita puolueita.

    1. Kansan enemmistö ei kannata mitään yksittäistä puoluetta vaan ihan muita puolueita ja tämä on pelkästään hyvä asia.

      Toki jotkut elävät siinä harhaluulossa, että Suomessa on ainoastaan kaksi puoluetta.

      1. Näin on.
        Nämä persukammoiset esittävät ikäänkuin Suomessa olisi vain kaksi puoluetta eli persut ja ei-persut ja kuvailevat kuinka 80% suomalaisista ei kannata persuja.
        Tällä nämä persukammoiset koittavat sulkea n. viidenneksen suomalaisista yhteiskunnan ulkopuolelle.
        Tosiasiassa puolueita on useita ja niistä kolme muita suurempaa eli demut, kokkarit ja persut, joiden kannatus on molemmin puolin viidennestä.
        Loppujen kannatus roikkuu siinä, ettei 90-95% suomalaisista niitä kannata, joten ei kannattaisi riekkua kepulien, vasurien ja virheiden saati rantaruotsalaisten kannattajienkaan.
        Suomen puolueiden johtohenkilöt seurasivat kuin lammaslauma ruotsalaisten laumahysteriaa ja huusivat kurkku suorana kieltäytyvänsä kaikesta yhteistyöstä persujen kanssa.
        Ruotsissa on tuulen suunta kääntynyt ja sama näkyy tapahtuvan Suomessakin vähitellen hysteerisesti persukammoisten kauhuksi.
        Ehkäpä demokratia sittenkin Suomessakin toimii…

        1. Sinänsä tämä kommenttini ei ollut persujen puolustus, vaan demokratiaa halveksivien persukammoisten mollausta.

    2. Eduskunnassa on ollut vuosikymmeniä käytäntö, että suurin puolue lähtee kokoamaan hallitusta ja pääministeri on suurimman puolueen puheenjohtaja.
      Mutta kaippa nämä hyvät ihmiset puolueineen tämänkin herrasmieskäytännön kumoavat persujen kohdalla ja sivuuttavat demokraattisen vaalituloksen, pyyhkien siihen peräpeilinsä.

      1. Neuvotella voi, mutta kukaan täysjärkinen ei persuja kelkkaansa ota, meinaan hallituspuolueet yhdessä keitä muut sitten ovatkin.
        Kokoomus on ilmoittautunut sen kielteiseksi omiin arvoihinsa nähden. Samoin kuin kuin kepu ja demarit puhumattakaan muista. Sen kuin taistelevat tuulimyllyjä vastaan.
        Turha puolue, joka ei saa mitään muuta aikaan kuin riitaa, kaiken vastustamista ja negatiivisuutta kaikkialle. Ihan kuin trumppi.
        Ei tarvitse kuin lukea näitäkin avauksia päivästä toiseen, joissa persujen mielestä kaikki on päin persettä. Oikein kuvasit peräpeilisi.

        1. Tässä taas yksi niistä oikeassaolevista, joiden vuoksi perussuomalaiset nostavat kannatustaan-
          Kyllä täytyy miehen olla ”sekaisin onnesta”, kun kuvittelee hänenlaisillaan höyrehtivillä olevan suomessa enemmistö.
          Tämä aatesuunta jota ylläoleva kommentoija edustaa, niin heillä on enemmistö vain Niuvanniemessä.

            1. Olen siellä sinunlaisiasi paimentanut, etteivät pääse ihmisten ilmoille ennen kuin saavat akkunsa ladattua.

            2. ”Onko sillä Niuvanniemessä kiva kirjoitella, kun jutut ovat sen kaltaisia.”

              Tämä liene esimerkki täysjärkisen ihmisen ulostulosta?

              Toisaalta kertoohan tämä siitä, että puhut jälleen asiasta josta et mitään tiedä ja vielä vähemmän ymmärrät.

              1. Tavalliseen tapaan tällä niuvanniemikirjoittajalla ovat asialliset perusteet loppuneet jo ajat sitten ja sen jälkeen alkaa aina tuo surkea toisten blogistien mollaaminen.

  3. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007613400.html?utm_campaign=hs_tf&utm_term=6&utm_source=tf-other&share=0a36c7564ae048d3186a0dd7786d1d70

    ”Trumpin hallinto estää Bidenia saamasta onnittelu­viestejä maailman johtajilta ja työntää kapuloita rattaisiin monin muinkin tavoin”

    Tämäkö on asiallista käytöstä, kun koko muu maailma jo tietää Bidenin voittaneen ja trumppelinkin sakki myöntää, että oikeudenkäynnit ovat kulissi trumppelin kannattajien hyvittämiseksi?
    Toki trumppelilla on oikeus oikeudenkäynteihin, mutta etukäteen hävityksi uskomansa jutun vieminen oikeuteen on yhteiskunnan resurssien varastamista.

  4. Jos on demokraattisen maan johdossa siihen ei kuulu Trumpin pelleily vaan on noudatettava tapoja ja siirrettävä valta säällisesti laittamatta mitään kapuloita rattaisiin. Luuleeko se Trum omistavansa Amerikan.? Oy Amerikka AB:n johtajaa ei miellytä, että kansa eli johtokunta vaihtoi johtajaa?

    1. Trumppeli kuvittelee olevansa diilissä räyhäävä diktaattori eikä siedä sitä, että osallistujat (=kansalaiset) ovat eri mieltä.

  5. Tampereen FB- kuntasivuilla eräs valtuutettu äityi kehumaan Halla-ahon fiksuutta tv-haastattelussa muutama päivä sitten ja hänen EU- erosta ajattelua.
    No, vasta-argumentteina tälle populismille tuli muilta heti se, mikä on nyt menneillään trumppelilla, eli pidetään äänestäjät tyytyväisinä epärealistisilla asioilla. Eli Suomen persuilla se tarkoittaa:

    – Suomen EU ero on puuta heinää, ja täyttä epärealismia, mutta Halla-aho pitää sitä teemaa yllä ja persut tykkää
    – maahanmuuttajia on jo Suomessa satatuhatta ja poistettua heitä ei saa kuin harvat ja lisää tulee halusipa persut tai ei, mutta teema puree rasismia rakastaviin
    – ”Amerikka ensin” = ”Suomi ensin”- ajattelu. Mihin se on johtanut nyt, kun Biden palauttaa USA:n kansainvälisiin pöytiin- mutta Suomen persuilla ajatus kuin trumppelilla

    Eli Halla-aho on sen verran fiksumpi kuin kymmenentuhatta persua, että vetää heitä nenästä epärealistisilla mielihyvillä, että rivit pöhöpopulismiin pysyvät riittävinä.

  6. Niinistö sanoi, kun on Donaldin henkilökohtaisesti tavannut, että oli ihan erilainen ja avoin, kuin mitä julkisuuskuva Trumpista on ollut. Mutta onhan Biden parempi valinta silti kaiketi.

  7. Valtamedia yrittää epätoivoisesti termitellä tervehenkisen kansallismielisyyden ”trumpismiksi”, ja koska valtamedia on niin Amerikassa kuin Euroopassakin neljä vuotta haukkunut ja mustamaalannut presidentti Trumpia nonstoppina, niin tietty leimahan sanasta ”trumpismi” tulee. Nähdäkseni valtamedia kuitenkin haaskaa ruutia, Vaihtoehtomedioiden ja sosiaalisen median seurauksena ihmiset eivät ole helposti höynäytettävissä.

    Eliitin pelko tervehenkisen kansallismielisyyden kasvusta on käsinkosteteltavaa.

    Siitä on esimerkkinä mm. tämän päivän Lapin Kansan kolumni ”Valitse Trump, niin pääset taivaaseen”.
    Asialla on Lapin Kansan teräväkynäisin toimittaja Petteri Holma. Ja Holma panee parastaan, kuinkapas muuten, ja yrittää tietenkin linkittää ”trumpismin” perusuomalaisiin ja kristillisdemokraatteihin.
    Holman trump-viha mene niin pitkälle, että se on jo suorastaan koomista (sen lauluja laulat, jonka leipää syöt).

    Oikeastaan Holman kolumnista tuli hyvä mieli, koska se osaltaan osoittaa kuinka paljon eliitti pelkää (eliittihän omistaa valtamediat) tervehenkistä kansallismielisyyttä.
    Ja koska eliitti pelkää, niin jotain hyvää ja poliittista ilmapiiriä tervehdytävää mr. Trump, kuin tervehenkisen kansallismielisyyden lisääntynyt kannatus on saanut aikaan.

    Trumphan ei tietenkään ole saanut tätä kansallismielisyyden arvostusta aikaan, se on alkanut jo ennen Trumpin presidenttikautta, mutta presidentti Trump ei ainakaan ole heikentänyt sen suosiota sanokoon tarantellasydämiset ja pikkusieluiset mitä tahtovat. – Trumpin ansiot ylittävät hänen virheensä.

  8. twitteristä=Laitaoikeisto reagoi monesti vasta-argumentteihin leimaamalla ne ”itkuksi” tai ”mielensäpahoittamiseksi”. Samalla valitetaan, että mitään ei saa sanoa.

    Tosiasiassa oman kantansa saa kertoa, mutta ihan yhtä lailla muut saavat sanoa vastaan. Sitä kutsutaan keskusteluksi.

    1. Eemeli, eikö hyviin tapoihin kuuluu laittaa lähde, Twitter on aika laaja ja osallistujiltaan runsaslukuinen ?

      Tässä tapauksessa kyse on Iris Suomelasta, eikä mikään voisi olla sen huvitavampaa kuin se, että hän tai edustamansa vihervasemmisto moittii toisia leimaamisesta tai opastaa keskustelemaan.

  9. Italian upporikas populisti Berlusconi pärjäsi oman omistamansa lehdistönsä tuella, kunnes senkin oli pakko todeta äijä roistoksi ja linnaan.

    Sama kohtalo olisi trumppelilla, mutta ei uskalla perustaa muuta mediaa lukutaitoisille, kun twitter on se korkein taso, jolle hänen älynsä riittää. Ja sekin on jo saanut tarpeeksi tuosta älyn jättiläisestä.

    … joten kaikki valemediat ovat näille se oikea tiedonlähde.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *