Vihalla ei siltoja rakenneta.

Kun aamukahvia juodessani selailin uutisotsikoita valtamedioiden ”läpysköistä”, niin sama kaiku on askelten, kun tarkasteluun otetaan Trump ja Putin.

En ole näiden kumpaisenkaan herran työstä ja toimesta heidän vallassaolovuosinaan havainnut myötämielistä, saatikka ylistävää arviota valtamedioidemme suunnalta.

Ja tähän medioiden kuoroon yhtyy sopulilauman lailla poliittiset puolueet niin oikealta kuin vasemmaltakin laidalta poliittista kenttäämme, keskustasta puhumattakaan.

Ja vaikka heidän päätöksensä ei aina olekkaan suomalaisen politikon ja median mielestä ”suomen maun mukainen”, niin nimittelyyn ja suoranaiseen herjamiseen tuntuu ”tutkivalla journalismilla” olevan suoranainen kilpailu, kuka sen härskimmän lööpin ja valheen ilkeää eetteriin sinkauttaa, näitä herroja arvioidessaan.

Sauli nyt sentään vielä valtionpäämiehenämme on pitänyt yllä ohjetta että, täytyy ajatella mitä sanoo, että ei yht` äkkiä sano mitä ajattelee.

Suomi on maailmanpolitiikassa itseään pienempi tekijä ja tuomariksi ei tule itseään tunkea vaikka kuinka korpeaisi, sillä hyvä kello kaus kuuluu, paha kello vielä kauemmaks.

Niin Putin kuin Trumpkin ovat aina osoittaneet suomea kohtaan kunnioitusta ja arvostusta, eivätkä korviaan lopsauta suomen tuomaroinnista, sillä se ei heidän päätöksiinsä vaikuta pennin vertaa.

Todennäköisesti nämä valtionpäämiehet jatkavat vielä pitkään maansa johtajina, joten tuomion pasuunat ja pirujen seinämaalarit kiehukoot omassa liemessään, sillä ainakin minun silmissäni tekevät itsestään lähinnä naurettavia.

 

5 vastausta artikkeliin “Vihalla ei siltoja rakenneta.”

  1. ….ja samaa katkeraa ja vihamielistä uutisointia ja sananpieksentää oksennettiin Englannin niiden päättäjien suuntaan, jotka heidät äänestyksen kautta palautti itsemääräämisoikeuden tielle ( BREXIT )

  2. On vain hyvä ettei meillä Suomessa ole Putinin tai Trumpin kaltaista johtajaa…kuka noita ihannoi on epäisänmaallinen.

  3. Marko,–ehkä heillä on niitä muskeleitakin enemmän kuin meillä ja suomen ei koskaan pidä sekaantua suurvaltapolitiikkaan.
    Venäjän ja Yhdysvaltain kansalaiset ovat johtajansa valinneet kuka milläkin kriteereillä ja toivoisinpa suomen päätäjiltäkin yhtä tinkimätöntä isänmaallisuutta kuin kyseiset henkilöt omaan maahansa, toki demokraattisia pelisääntöjä noudattaen.

  4. Kieltämättä vähän ikävä olo tulee. On aivan hyviä, perusteltuja, kriittisesti tarkasteltuja tapoja joilla voidaan kirjoittaa huolia – mutta päädymme alapäätason journalismiin.

    Viha ei kirjoita hyviä uutisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *