Kehuvat , että Suomen talous selvisi hyvin koronakeväästä

Iltasanomat=Suomen talouden selviäminen koronakeväästä on herättänyt huomiota muissa Pohjoismaissa.

Nordean pääekonomisti, tanskalainen Helge J. Pedersen jakoi perjantaina Twitterissä kuvan, jossa Suomi on ykköspaikalla.

23 vastausta artikkeliin “Kehuvat , että Suomen talous selvisi hyvin koronakeväästä”

  1. Velkaa on otettu niin että ranteita pakottaa siinä luulossa, että veljenpoika antaa kaiken anteeksi.

    1. Mitä sitten ? Paljonko sitä sitten pitäisi olla ja, että yrityksetkin tukineen pyörisi ja koronakin jotenkin kurissa. Ja, että yhteiskunta yleensä jollakin tavalla pyörisi ?

  2. Velkaa otetaan ja otetaan myös vuonna 2036 vaikka hallituksessa istuisi pelkkiä persuja. Niin se vaan on. Vaan ei asia avaudu tyhmemmälle. Amerikka ottaa yhä velkaa vaikka on jo tähtitieteelliset velat. Upporikas Norja ottaa velkaa. jne. jne.

    1. Euro on niin iso kanto kaskessa, ettei sitä helpolla raivata pois. Talous ei voi muuten olennaisesti tervehtyä.

      Jos tulisi PS -hallitus, niin ”yleishyödyllisen” lakkokenraalikoplan ja vasemmiston allienssi tekisi kaikkensa estääkseen korjaukset.

      Eurottamisen alusssa Lipponen edellytti työelämään joustavuutta, jotta eurossa eläminen onnistuisi. Tuota joustavuutta on odotettu parikymmentä vuotta ja kärsitty kymmenien miljardien menetykset euron ja joustamattomuuden takia.

      Hölmöilyn aiheuttamaa vahinkoa on paikattu velanotolla.

      Voi kun olis Kekkonen. Yhtä älykästä poliitikkoa Suomi saanee odottaa pitkään. Mutta eiväthän tyhmät osaisi antaa älykkäälle valtaa.

  3. Tuskin mafiaa. Vaan parempi tukea Italiaa ennenku romahtaa ja tulee vielä kalliimmaksi. Muutkin EU maat rahoittaa ko. maata. Siellähän oli vallassa paikallisia persuja jotka sotkivat lisää entiskäkin sekavampia asioita. Ykkössotkijana toimi aikoinaan Euroopan suurin lurjus ja elostelija Berluskooni.

    1. Eemeli,- ei mene kauaa, kun ollaan taas pian lahjapakettia Italialle ja väimerenmaille sorvaamassa ja se kaivo on pohjaton.

  4. EU sorvaa jos sorvaa. Myös muille maille maksettavaksi. Erityisesti se sorvaa maille jossa ovat olleet vallassa paikalliset persut.

  5. Kaikki maat ottsvat yleensä velkaa. Valtion velka ei ole sama asia kuin kotitalouden velka. Nicolae Ceaucescun kommunistinen hallitus aikoinaan yritti maksaa koko valtionvelan. Kansa eli kurjuudessa. Samaa ilmeisesti tännekin haluttaisiin.

  6. Ja velkojat sanoivat ei ole kiire. On aikataulut. Tarkoitus ei ole saattaa kansaa kurjuuteen. Vaan ei uskonut. No miehelle ja akalleen kävi sitten kuten kävi.

  7. No nythän meillä on aivan täydellinen hallitus kaikille teille, jotka katsovat, että velkaa, velkaa ja lisää velkaa on aivan loistavaa talouspolitiikkaa ja todettiinhan vasemmalta, että ei velkaa tarvitse takaisin maksaa, joten antaa mennä vaan.

    Itse kyllä haluaisin nähdä sen riippumattoman makrotaloustieteilijän, joka on kanssanne asiasta samaa mieltä ja ajattelee, että julkisen sektorin pysyväluonteisetkin menot on kestävää maksaa velalla.

    Vetäydyn keskustelusta, kun järkeni ei vaan kerta kaikkiaan riitä ymmärtämään tällaisia talouspoliitisia linjauksia, eikä Ojalan laskuoppi taivu ihan kaikkeen.

    1. Sellaisia ”makrotaloustieteilijöitä” on Eurooppa ja maailma USA:ta myöten täynnä, jos velkojen määrää ja takasin maksua katselet.
      Elon laskuoppi kun on sieltä 50-luvulta eikä taivu tällaiseen sotakorvausajatteluun.

      Takaisinmaksu polemiikki on enemmänkin poliittista populismia kuin totta.

      1. ”Sellaisia ”makrotaloustieteilijöitä” on Eurooppa ja maailma USA:ta myöten täynnä, jos velkojen määrää ja takasin maksua katselet.”

        Juu niin on ja tulokset näkyvät, miten meni niinku omasta mielestäsi.

  8. Tässä muutama viikko sitten presidentti Niinistö varoitti ajatuksesta, että velkoja voi ottaa eikä niitä pidä maksaa takaisin.

    1. Ei kelpaa demareille, vasureille, virheille eikä puoluetta pelastavalle Vanhaselle, koska menoja ei voida leikata.

  9. Niinistö tietää hyvin miten asiat ovat. Vaan täytyy viran puolesta höpistä jotain. Velkaa otetaan edelleen.Otetaan myös vuonna 2051. Ellei systeemejä saada muutettua aikaisemmin. Se tarkoittaa järjestelmän rukkaamista uuteen uskoon EUssa ja muualla. Ja mitä tulee yksityisten ottamaan velkaan niin markkinatalous loppuu samana päivänä kun velanotto loppuu ykityisellä.

  10. ”Niinistö tietää hyvin miten asiat ovat. Vaan täytyy viran puolesta höpistä jotain.”

    Aika onneton arvio.

    *************************************************************************************

    Presidentti myös totesi valtioiden ylivelkaantumisen keskittävän varallisuutta (=valtaa) harvoille.

    *
    Miksi yksi EU-maa, Saksa, on pystynyt pitämään valtionvelkansa kutakuinkin EMU-sopimuksen mukaisissa rajoissa.

    https://www.google.com/search?q=saksan+valtion+velka&rlz=1C1SFXN_enFI502FI502&oq=saksan+valtion+velka&aqs=chrome..69i57j0l7.11701j1j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8Saksa on pustynyt

    1. Johtuisikohan siitä, että siellä on tajuttu tosiasiat ja taloutta ohjataan niiden mukaan?

      1. Ja tämän on ymmärtänyt myös Saksan ay.
        Meillä suurpiit´rteisesti ensin päätetään, mite ja kelle rahaa jaetaan ja sen jälkeen aletaan keksiä, keltä se raha varastetaan perusteettomalla verotuksella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *