Isokallio ja hallitus

Isokallio_Kalle_2010_mv1

Kalle Isokallio tuo blogissaan esiin joitakin näkemyksiä nykyhallituksesta.

Siksi on kummastuttavaa, ettei hallitus ryhdy toimenpiteisiin, purkamaan yritysten menestymisen esteitä. Sen sijaan hallitus kehua retostelee ja tuhlaa aikaansa utopiaprojekteihin. Vaikkapa sillä, että Suomi on maailman hiilineutraalein hyvinvointivaltio kymmen vuoden kuluttua. Hallitukselle tiedoksi, että reaalimaailmassa niistä onnistuu vain jompikumpi, ei molemmat. Ollaan joko hiilineutraali valtio tai hyvinvointivaltio. Ne kun taitavat olla toisensa pois sulkevia tavoitteita. Eikä taida työpaikkoja runsaammin syntyä perhevapaiden viilaamisellakaan. Pääministeri Marin, get real!

Jos hallitus haluaisi oikeasti saada työttömyyden laskevalle trendille, hallituksen pitäisi kaikin keinoin yrittää auttaa kotimaisia yrityksiä menestymään. Paras ja yksinkertaisin keino on, että hallitus karsii aikaisempien hallitusten tekemiä esteitä yritysten menestyksen tieltä, eikä missään tapauksessa yritä ”auttaa” joitain poliitikkojen lempitoimialaa ”menestymään”. Jos maassa on reilut säännöt, niin paras voittaa. Kovassa maailmassa, siinä missä suomalaiset yritykset kilpailevat rajojemme ulkopuolella, vain parhaat kasvavat ja palkkaavat lisää työntekijöitä. Suomenmestarilla on tarpeeksi tekemistä siinä, että pärjää kansainvälisillä kilpakentillä. Ei sinne kannata verovaroin lähettää maakuntasarjan mitalisteja.

37 Replies to “Isokallio ja hallitus”

 1. Niin, pitäisi:
  – heikentää irtisanomissääntöjä, jotta työnantaja pääsee helposti ja halvalla eroon huonosta työntekijästä;
  – kieltää lailla yleissitovuus;
  – säätää poliittiset lakot ja tukilakot laittomiksi lakoiksi;
  – säätää ja tuomita laittomista lakoista erittäin suuret sakot ja täysimittaiset vahingonkorvaukset;
  – mahdollistaa kaikille työnantajille paikallinen sopiminen mistä hyvänsä asioista, joihin työntekijät suostuvat;
  – laittaa kaikki työkykyisille työttömille eri luukuilta maksettavat tukiaiset yhteen pottiin ja leikata sitä pottia porrastettuna työttömyyden jatkuessa reippaasti.

 2. Juha Sipilä jyräsi kiky-tunnit läpi väkisin. Se oli niissä olehuhteissa välttämätöntä, mutta jäi korpeamaan ay-pomoja. Ja nyt ajattelevat, että vasemmistohallituken aikana tuli koston paikka.

 3. Ei tuossa ole paljoa lisättävää.

  Valtio tekee niin yritys- kuin kulttuuritoiminnassakin väärin jos se yrittää rakentaa sitä.

  Ja vastaavasti oikein, jos se luo puitteet jolla se voi rakentua.

 4. Niin ,nythän on juuri niin että suomalaisia pistetään kilometritehtaalle ja tilalle palkataan samalla halpaa muualta tullutta osaamatonta porukkaa, firmoilla on vain toiveessa pörsiikurssiensa nousu ja osakkeenomistajien tyytyväisyys.

  Tätä menoa ollaan kusessa.

  Tälläinen lyhytaikainen suunnitelmallisuus ajaa vain promillen lompakkoihin rahaa, köyhät yksityisyrittäjät kärsii nyt eniten….jatkossa saavat sitten valikoida niitä hoonosoome kielisiä ”moniosaajia” lisää,,,

  1. Juu, montako suomalaista työtöntä työllistyy, kun otetaan yksi ulkomaalainen töihin?
   Vastaus: Ei yhtään.
   En toki missään mielessä sinänsä vastusta sitä, että yritysten tarvitsemia ulkomaalaisia koulutettuja saadaan töihin pienemmällä byrokratialla ja nopeammin,koska se tietää suomalaisillekin firmoille tulosta ja veroja valtiolla.
   Kyse on siitä, että samariinin hallitus markkinoi sitä ihmeideana, millä 30 000 työtöntä työllistyisi.
   Kun yksi ulkomaalainen työllistyy Suomessa, yhtään suomalaista työtöntä ei poistu kortistosta, joten työllistymiskeinona tuo samariinin hallituksen idea on syvältä.

   1. Esim juuri Kokoomuksen agenda on ajaa Suomeen halpatyövoimaa ja pistää kunnon suomalaiset töistään pois malliin :

    -heikentää irtisanomissääntöjä, jotta työnantaja pääsee helposti ja halvalla eroon huonosta työntekijästä;
    – kieltää lailla yleissitovuus;
    – säätää poliittiset lakot ja tukilakot laittomiksi lakoiksi;
    – säätää ja tuomita laittomista lakoista erittäin suuret sakot ja täysimittaiset vahingonkorvaukset;
    – mahdollistaa kaikille työnantajille paikallinen sopiminen mistä hyvänsä asioista, joihin työntekijät suostuvat;
    – laittaa kaikki työkykyisille työttömille eri luukuilta maksettavat tukiaiset yhteen pottiin ja leikata sitä pottia porrastettuna työttömyyden jatkuessa reippaasti.

    Tätä ajaa Suomen Kokoomus ihan virallisesti. Ei niitä kiinnosta kuin se että joku osaakkeenomistaja ja firma käärii rahat.

    Mitä lottootte jotta mitä puoluetta ei seuraavaissa vaaleissa ei äänestä kukaan tervepäinen suomalainen äänestäjä ja isänmaallinen henkilö.

     1. Olisikohan mennyt jo pandemiaksi; ”IL-kyselyyn osallistui tiistain ja perjantain välillä 748 kokoomusvaikuttajaa.

      Kokoomuslaisista 82,4 prosenttia on valmis samaan hallitukseen perussuomalaisten kanssa. Tällä hetkellä molemmat puolueet ovat oppositiossa.

      Ajatuksen torjuu 17,6 prosenttia kokoomuksen vaikuttajista.”

 5. Ei kannattane miettiä enää tätä hallitusta.

  Kokoomuksessa on vihdoin viimein kolmen vuoden jälkeen ilmennyt myötämielisyyttä yhteistyöhön työläis- ja yrittäjäpuolueen eli PS:n kanssa, ehtona on kokoomuksen pääministeriys, joka ehto ei ole mitenkään kohtuuton.

  Mutta miten saataisiin keskusta houkuteltua mukaan. PS tuskin Sipilästä tykkää, mutta jokainen puolue valitsee ministerinsä itse.

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/iltalehti-valtaosa-kokoomusvaikuttaisista-lahtisi-hallitukseen-perussuomalaisten-kavereina-yhdella-ehdolla-tosin/7711022?mtv_ref=twb_uutiset_uusimmat#gs.v8psq5

 6. Jos noita Kalle Isokallion vaiheita huippujohtajana on seuraillut; melkoista puliveivausta Somen yritysmaailman huipulla, rikossyytteitäkin.

 7. Kyllähän Isokallio esittää ihan aiheellista kritiikkiä hallituksen toimia, tai oikeammin suunnitelmia kohtaan.

  On hyvä ymmärtää se mistä hallituksen suunnalta puhutaan, kun puhutaan 30 000 päätösperäisestä uudesta työpaikasta ja sitten myöhemmin 60 000 päätösperäisestä uudesta työpaikasta.

  Absoluutisella varmuudella mainitut päätösperäiset työpaikat eivät tarkoita ainuttakaan, siis ei ainuttakaan toteutunutta kokopäiväistä työpaikkaa, vaan kyse on hallituksen toimista, jotka vaikutavuusarvioinnin perusteella teoriassa mahdollistaisivat mainittujen työpaikkojen syntymisen.

  Perhevapaita rukkaamalla voidaan toki saada jonkin verran henkilöitä nopeammin palaamaan töihin, mutta huom. palaamaan, yhtään uutta työpaikkaa perhevapaa uudistus ei itsessään luo.

  On myös hyvä huomata se, että henkilöistä, joilla on se työpaikka odottamassa, ainoastaan osa käyttää nykyisiä perhevapaita kokonaisuudessaan, joten uudistuksen vaikutus jää jo siksikin juhlapuheita vaatimattomammaksi, mutta feminististä ideologiaa uudistus toki tukee ja se liene myös sen todellinen tarkoitus.

  Hallituksen suuret suunnitelmat pallkkatuen lisäämisestä ovat nekin kuin kaksiteräinen miekka, toki yksilölle merkityksellinen, mutta samaan aikaan yhteiskunnalle ongelmallinen.

  1. Niin, mm Kokoomuksen mielestä riittää että on ”töissä” kun käy yhden tunnin viikossa töissä. Eihän tälläinen edesauta mitään muuta kuin tilastoja ettei ole töissä. Ehkäpä siksi juuri Kokoomukseen kuuluu persaukisia yrittäjiä jotka luulee olevansa itse työllistettyjä…todellisuudessa näillä ei ole mitään valtaa saatikka ostovoimaa eli ne ei työllistä ympärillään ketään, päinvastoin.

  1. Suunnitelmat joiden mukaan hallitus aikoo edetä on kuitenkin juhlallisesti julistettu, joten niitä voi ja saa aivan vapaasti arvioida.

  2. Samariinin-Rinteen hallitusten ministeri Kiuru vaahtosi vaalihuumassa, että hoitajamitoitus on vain tuntien työ.
   Nyt sama samariinin-Rinteen hallitusten ministeri Kiuru on selittänyt, että asia saadaan ehkä eteenpäin syksyllä 2020.
   Tämäkö on tehokasta toimintaa?
   Ei voisi enemmän naurattaa, ellei kyse olisi vakavasta asiasta.

     1. Juhak, kyllä 🙂

      Kuuntelen juuri Pääministerin haastattelutuntia. Sanna Marin on kyllä sujuvasanainen puhuja, ei siinä mittään. Mutta sisältöä ei ole, kaikkiin asioihin palataan joskus tulevaisuudessa.

      Missä on johtajuus, missä päätöksentekokyky?

 8. Suomen eduskunnassa on nytkin suhteellisen paljon rikollista ainesta, tämä Kalle on poliittisesti samaa tasoa.

 9. Arto Luukkanen kuunteli myös pm Sanna Marinin haastattelun.

  ”Se oli hyvin pelottava kokemus.
  Tuli mieleen Titanicin kapteeni, joka istua lallusteli arvovieraiden kanssa illallispöydässä samaan aikaan kun laiva huristeli täydellä vauhdilla jäävuorien keskellä. Sanna näytti kuullun perusteella jököttävän niin tiiviisti kuplassa, että hän ei näe mitä tässä maassa tapahtuu.”

  ”…hallitus on sitoutunut tekemään myös niitä vaikeita päätöksiä, mutta niiden ajankohta on siellä touko-elokuun välissä…”

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/artoluukkanen/marinin-haastattelu-pelottava-kokemus/

  1. No aika näyttää ovatko kaikki muut väärässä ja kaikki viisaus asustaa huulipunahallituksessa, sen avaustaja-armeijassa ja ennen kaikkea sen hallituskritiikkiä sietämättömissä kannatajissa.

  2. Mitähän medioita arvon kommentoija seuraa, jos ei ole huomannut, että hyvin monet asiantuntijat ovat olleet huolissaan Marinin hallituksen toimista. Oikeammin toimettomuudesta.

   Itse kuuntelin eilen pääministerin haastattelutunnin ja kyllä siitä sellainen kuva välittyi, että pahasti on johtajuus hukassa. Päätöksiä ei tehdä. Pääministeri siirsi päätöksen tekoa toukokuulle tai sitten elokuulle tai sitten ….

   Puhetta pääministeri Marinilta tuli paljon ja selkeästi, mutta valitettavasti hänellä ei ollut mitään sanottavaa.

 10. Niin, että mitä päätöksiä piti tulla, kun ei edes hallitus ja Eduskunta ole vielä palannut edes istuntokauden hommiin.
  Hallituksella on aikaa saada päätöksensä puremaan hallituskauden aikana.

 11. No tänään kello 17 Marin on luvannut tuoda konkreettisia esityksiä julki, eikä aihepiirikään yllätä, päästövähennykset.

 12. No tänään saimme kuulla sitä ”konkretiaa”, josta esim. a-studiossa oli keskustelua ja kyse ei tainnut olla persuista. Tai ehkä oli, vaikea nykyään tunnistaa, se kun vaihtelee niin päivän ja asian mukaan.

  Energiaveron lasku on hyvä asia, mutta kyllä jännityksellä odotan sitä ketkä ovat laskun maksumiehiä, vai osaako joku mainita sosialistien tekemän todellisen verojen laskun?

  Vihreä tuotekehitys ja tutkimus jne. ovat nekin positiivisia asioita, mutta avoimeksi jäi mitä ne tarkoittavat ja missä mittakaavassa ovat hyödyt ja haitat.

  Yhtäkaikki ehkä kevään budjettiriihessä tai viimeistään sitten elokuussa kulemme lisää ”konkretiaa”.

 13. Huolimatta siitä, että joillekin hallituksen sunnitelmien kritisointi on mahdotonta hyväksyä, niin pyydän lukemaan tarkalla silmällä YLE:n (ei persujen) analyysia aiheesta: https://yle.fi/uutiset/3-11190090

  Eritoten kiinnitän huomiota kohtaan: ”teollisuuden sähkövero laskee enemmän kuin hallitusohjelmassa kaavailtiin, vastineeksi teollisuus joutuu luopumaan fossiilisten polttoaineiden veronpalautuksista”

  Mitä konkreettista hallitus siis todellisesti tekee, vai ei yhtään mitään,jos jätetään teoreettiset toimet pois yhtälöstä?

 14. Joskus on työn ja tuskan takana irrottaa muutama miljoona suomalaisten hyvinvoinnille – nyt raha löytyy satoja miljoonia.

  Olisi kasvihuonekaasujutussa säilytettävä suhteellisuuden taju – ratkaisut tehdään miljardikansojen toimesta.

  Maailman väkiluku on vuonna 2019 arviolta 7800 miljoonaa ja edelleen kasvussa. Vaikka kaikki suomalaiset otettaisiin pois maapallolta, niin maapallon väkiluku olisi edelleen noin 7,8 miljardia.

  Suomen hallitus voisi hieman vähentää ilmastosta höyryämistä ja keskittyä kotimaisiin ongelmiin, niitäkin kyllä piisaa..

  ************************************************************************************
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c87ff971-d6e9-44e5-9c97-e19eff400b69
  3.2.2020
  Hallitus sopinut ilmastorahaston perustamisesta – rahaa satoja miljoonia euroja

  1. ”…nyt raha löytyy satoja miljoonia.”

   Sanna Rinteen hallitus luuli saaneensa lottovoiton, kun käyttää Valtion kehitysyhtiö Vaken osinkoja rahoitukseen. Muutoin nuo osingot olisi tuloutettu valtion kassaan, eli nyt ne on korvattava veroja nostamalla.

   1. Normaalia demu-vasuri- virhee-logiikkaa.
    Ja taas tehtiin jotain ”ilmaisella” rahalla.

Kommentoi