10 Replies to “USAn seuraava presidentti”

 1. Bidenistä ei tule presidenttiä, vaikka voittaisikin
  äänestyksen. Viran tulee ottamaan historian ensimmäinen Kamala naispresidentti.

 2. Biden valitaan, mutta ”sairastuu” ja kuten Pentti, Kamala Harris astuu remmiin. Ja Harrin suosikki Trumppi poljetaan Floridan alligaattorien sapuskaksi.

  1. Niin jotkut ovat itkeneet sitä, että USA:n presidentiksi voi tulla valituksi ehdokas, joka on saanut vähemmän ääniä kuin kilpailijansa.

   Nyt sitten kuitenkin hyväksytään se, että ensin dementikko valitaan ja sitten hänen tilalleen asetetaan varapresidentti, joka antoi luovutusvoiton oman puolueensa jäsentenvälisessä kisassa.

   Jos Biden valittaisiin, Kamala Harris olisi lohdutuspalkintopresidentti.

 3. Toivon että ihan kuka tahansa valitaan Trumpin tilalle, ihan kuka tahansa…mutta ei tietenkään ketään Trumpin klaanista.

  Veikkaan että Biden on paremmassa kondiksessa kuin moni luulee.

  Yhdysvalloissa presidentti peli on pelkkää toisen osapuolen haukkumista, erittäin alkukantaisia touhua jos verrataan Suomen järjestelmään. Kaksipuolue järjestelmä hoitaa sen että pitää valita kahdesta huonosta…koska muita ei ole.

 4. Look, tomorrow is superstar ..ööö..tuesday, ..we choose truth over facts… etc

 5. Pitää tunnustaa, että USA:n presidentinvaalit ovat henkilökohtaisesti aivan yhdentekevät, mutta toki olen lueskellut asiaa käsittelevää uutisointia, joka kieltämättä on ollut melko ennalta arvattavaa, mutta jokin poikkeuskin mahtuu mukaan:

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/trumpilla-on-hyvat-mahdollisuudet-tulla-valituksi-toiselle-kaudelle-sanoo-tutkija-tilanne-on-tasavakisempi-kuin-demokraatit-haluaisivat/7914780#gs.ei45ge

  P.s. Tulos on edelleen itselleni aivan se ja sama.

 6. USA:ssa presidentin valtaoikeudet ovat teoriassa erittäin suuret, mutta käytännössä eivät niinkään ole. Presidentinvaalin yhteydessä valittavan kongressin koostumus on paljon tärkeämpi. Jos presidentti ja kongressi ajautuvat ”napit vastakkain” on kongressi aina vahvempi. Useimmiten, varsinkin jos presidentiksi valittava voittaa vastaehdokkaansa selvin numeroin, saa myös kongressi samaa tulosta heijastelevan kokoonpanon vaalikentän ilmapiiristä ja tuulen suunnasta johtuen. Kiinnostuneilla, jotka vaaliyönä seuraavat vaalien edistymistä, on suurempi ja kiinnostavampi aihe kiinnittää huomio kongressivaaliin.

 7. Kyllähän me olemme viisaita, voimme vaikka suurvallan presidentin valita, ihan turha uhrata miljoonia vaaleihin.

Kommentoi