Friteeratut kanan rintapalat.

Kaikki, jotka ovat grillattua broileria maistaneet, tietävät, että ne rintapalat ovat mauttomia, sitkeitä kuin kittiä; en tosin kittiä koskaan ole maistanut.

Vaimo sitten tuommoisen otuksen grillattuna toi. Otin rintapalan ja siivutin sen, sitten tein friteerauskastikkeen.

Kastikkeen tein ruisjauhoihin, kaksi munaa, suolaa ja valkopippuria.

Lämmitin oliiviöljyn ja sen kuumettua, kastikkeessa pyörittelin palat ja kypsensin.

Se muuten ruisjauhopohjainen ei ruskistu siten kuin vehnäjauhopohjainen mutta sitten lopputulos oli sitäkin maukkaampi.

Saa siitä broilerin rintapalastakin syötävää, kunhan hieman mielikuvitusta käyttää.

7 Replies to “Friteeratut kanan rintapalat.”

 1. Broilerin, kuten minkä tahansa muunkin lihan sitkeys kertoo aivan ensimmäisenä väärästä kypsyysasteesta, eli valmistuksesta.

  Broiler, kuin myös hyvin usein kala ylikypsennetään suuressa loisien / bakteerien pelossa.

  Kallen kanssa olen kuitenkin siinä samaa mieltä, että broiler on keskimäärin aika mauton ja Heikin kanssa olen samaa mieltä koipi /siipipaloista, joissa luu on yksi tekijä, mutta nahka on ihan samanarvoinen, toinen tekijä.

  Iso kysymys kuuluukin, missä myytäisiin kanaa ?

 2. Eipähän tuon broilerin liha niin sitkeääkään, mautonta ja kuivahkoa lähinnä. Johtunee kait siitä, että ne rintalihakset eivät ole käytössä, broilerihan ei lennä. Sitä vastoin koipilihakset ovat aktiivikäytössä.
  Luu tosiaan on vain yksi tekijä maukkuudessa, ammattikokit suosivat esim runsaasti sidekudosta sisältäviä ruhonosia, kuten esim niska, joka minunkin mielestäni oikein valmistettuna on tosi maukasta.
  Kanaa ei juurikaan kaupasta saa ja syynkin oletan tietäväni; lemmikkielänruuat, mm koiran kuivamuona. Sinne munintansa päättänyt tuotantokana päätyy sellaisenaan. Raaka-aineen käsittelyyn ei juurikaan tuhlaannu aikaa, sinne rehumyllyyn sulkineen, päineen ja koipineen.
  Tuontikanaa myydään joissain kauppahalleissa, joskin ei mitenkään yleisesti.

 3. Mä ajattelin tehdä broileritortilloja sitten kun saan rahaa. tortillalettujen sisään paistettuja broilerin filleesuikaleita, ruskeita papuja, sipulia tomaattia, juustokastiketta ja tietysti myös chiliä.

 4. Olen silloin tällöin tehnyt broilerin kylkipaloista herkkuja viiltämällä kapeahkolla ja terävällä veitsellä palan sisään taskun ja täyttämällä sen makumieltymyksiin sopivalla tahnalla (esimerkiksi tuorejuusto-yrtti-palvi). Viilto tukkoon vaikkapa täsmäkokoon leikatulla juustopalalla ja kypsymään. Tulee meinaan hyvää.

Kommentoi