”Aika entinen ei koskaan enää palaa – ei koskaan”

Vastasin näin Arto Luukkasen blogiin US:ssä, jossa hän yrittää heittää pelastusrengasta presidentti Niinistölle tässä kriisin hoitamisessa.

”Kun mikään ei palaa takaisin ennalleen, ei edes lähimainkaan millään rintamalla. Millaiseen tavoitteeseen presidenttimme olisi hallitukselle ja meille kaikille antamassa neuvoja- johonkin vanhaan elämäntyyliinkö ?

Nyt voi ennustaa, koska kaikki ennustukset ovat menneet pieleen koronankriisin suhteen.
Koko yhteiskunta ja maailma asettuu pakosta uuteen asetelmaan kaikilla elämän ja talouden rintamilla.
Siihen tarvitsemme uuden ajan johtajia, emme menneen maailman johtajia menneeseen maailmaan.

Silti arvostetulla presidentillämme on tehtävää viedä uutta sanomaa tulevaisuudesta sille tontille, minkä hän osaa eli ulkovaltojen johtajille,
”aika entinen ei enää palaa”.

Ennustamien on tässä asiassa helppoa, kaikki muuttuu ja niin paljon, että päätä tulee vielä huimaamaan. Päädymme kohti sitä, että olennaiset ja tärkeät  asiat moraalisen ja taloudellisen näkökulman kautta pitävät pintansa luontoa ja asumista unohtamatta. Muut päätyvät jonnekin taka-alalle. Alipalkatut tai arvostetut ammatit nousevat- turhat väistyvät.

Entä mikä sinulle on tärkeää ?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/artoluukkanen/presidentti-niinisto-voi-pelastaa-suomen/#comment-3148600

 

35 Replies to “”Aika entinen ei koskaan enää palaa – ei koskaan””

 1. Siis, kun hallitus muni alkuun totaalisesti, niin se on presidentin syytä?
  Kun presidentti esittää hallituksen puuhastelun tehostamista, niin sekin on väärin, koska hallitus halua pitää kiinni systeemistä, missä vastuullisinta organisaatiota vetää vähäisellä SAK-kokemuksella varustettu demari?

  1. https://www.is.fi/politiikka/art-2000006459301.html

   ”Samaan aikaan, kun keskustelu presidentti Sauli Niinistön roolista koronakriisin hoidossa jatkuu, valtioneuvoston alaisuudessa toimiva koronaryhmä ei ole saanut edes kokouksia aikaiseksi, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.

   Eri ministeriöiden kansliapäälliköt olivat koolla viimeksi tänään kartoittamassa koronakriisin kuvaa.

   Sen sijaan valtioneuvoston alaisuuteen perustettu erityinen koronakriisiryhmä ei ole IS:n tietojen mukaan kokoontunut pariin viikkoon.”

   Mallia SAK-demarin puuhasteluista – kovasti on kiittäminen…

  1. Voisikohan Karjalainen kertoa, millä perusteella munimisen toteaminen tarkoittaa demarivihaa?
   Sama arvostelu tulisi jokaiselle sakille, joka munii näin tärkeässä asiassa.
   Entä, millä perusteella jänkätät äärioikeistolaisuudesta?
   Kommenteissani ei ole mitään perustetta tuollaiselle paskalle.

    1. Jos väität jotain, todista.
     Et löydä kirjoitusjanastani yhtään äärioikeiston puolustamista tai kehua, joten älä jauha paskaa.

     1. Karjalainen on ollut johdonmukainen 114 vallinneen rotufreudentalismin ja heidän harjoittamansa kielifasismin puolustaja. Jos rotuoppi on äärioikeistolaisuutta, niin Karjalainenkin on muiden freudentalistien tapaan äärioikeistolainen.

      Viime vuonna afrikkalaiset tutkijat nousivat kapinaan Åbo Akademissa, syyttivät rasismista, koska kokivat tulleensa ylimielisesti kohdelluiksi.

      Hiljattain joutui Jussi erottamaan persunuoret, joiden aatemaailma oli saastunut alkuaan fteudentalistisesta ”valkoisen herrarodun” aatteesta.

      Freudentalistit yrittivät alIstaa suomalaiset orjikseen julistamalla heidät ”alempaan keltaiseen rotuun” kuuluviksi. Heikkoluonteiset suomalaiset menivät tähän lankaan ja pyrkivät samaistumaan germaani-arjalaisiin.

      Karjalaiselta puuttuu olennaista yleissivistystä taikka sitten hänet on tyypilliseen freudentalistitapaan korruptoitu.

      Karjalaisen pitäisi eheytyä ja ryhtyä vaikka karjalaiseksi ja heittää freudentalistien rotuaate hitoille. Freudentalistit ovat paatuneita, eivätkä rotuvehkeilyään kadu. Yhä pyrkivät simputtamaan ”keltaihoisia suomalaisia”. Heidän nykyisellä ideologillaan, Taxellilla, on aina se sama inhottava perusilme, jota on pitänyt päällä yli 50 vuotta.
      On toiminut mm. Hooposkatemian kanslerina ”hoitamassa yliopiston yhteiskunnamlisia suhteita”. Mutta siellä se rotutohtorin muotokuva yhä killunee kunniapaikalla”, eikä yliopistolla ole vieläkään kielilain edellyttämää suomenkielistä nimeä.

      RKP on suomalaisen politiikan mätäpaise, jota ei uskalleta puhkaista pelossa, että määrätön määrä saastaa roiskuisi vaatteille.

 2. IS=Kyselyn mukaan Sdp:n kannatus oli maaliskuussa 21,2, prosenttia ja perussuomalaisten 20,1.

  Sdp on noussut Suomen suosituimmaksi puolueeksi ohi perussuomalaisten, käy ilmi Alma Median teettämässä kannatusmittauksessa.

  1. Vastasin jo toisaalle saman, mutta vastaan tähänkin.

   On hassua se miten persujen olessa gallupkärjessä, gallupeilla ei ollut mitään merkitystä ja kun julkaistaan gallup jolla ei oikeasti ole mitään merkitystä niin se onkin osoitus jostain suuresta suunnan muutoksesta.

   No kukin tavallaan.

  2. Jos Sanna potkaisisi rotufreudentalistit lepikkoon, niin demareitten suosio kohoaisi vielä parilla prosenttiyksiköllä.

 3. Jari Tervo Twitterissä=Miksi persut putoavat mielipidetiedustelussa juuri silloin, kun isänmaa on suurimmassa kriisissä sotien jälkeen?

  Persut eivät ole kyenneet lohduttamaan eivätkä myötäelämään, eivät edes kannustamaan. Heidän polttoaineensa on viha.

   1. Tosiasia on, että Marin ja demut ovat valokeilassa kyvyistä tai kyvyttömyydestä huolimatta, kun taas oppositio on painunut kriisin takia pimentoon.
    Tulos ei ole demujen ansiota, vaan kriisin seuraus.
    Se, että oppositio tukee hallitusta kriisin hoidossa, ei ole lööppisopulien mielikohde eikä kyllä tarvikaan.
    Todellisuus nousee esiin sitten, kun tämä kriisi on kunnolla ohi, mutta, mikä se sitten on, ei kukaan pysty varmasti sanomaan.

  1. Vau, Tervohan on varsin yllättävä ja omaperäinen, eikä juuri koskaan ennalta arvattava, itseään toistava wannabee mielipidevaikuttaja.

 4. Kriisissä veri punnitaan. Ei pidä olla mitenkään pahoillaan siitä, että Marin todella johtaa rautaisella otteella tätä kriisiä ja siitä viestintää ja AMMATTIMAISESTI !

  Nyt kun katsoi A-studion THL:n Salmisen, HUS:in Lehtosen ja Mehiläisen lääketieteellisen johtajan lausunnot testattavien valinnoista, testauspoluista jäljityksistä toimenpiteisiin, karanteeneineen ja hoitoineen ml. laitekapasiteetti ja henkilökapasiteetti, ollaan kyllä sekaisin kuin pollen persekarvat, missä mennään koko koronaketjussa alusta loppuun, ainakin ulospäin siltä näytti.

  Mutta myös se, että asiaa sotkee julkisen ja yksityisen erileirisyys- perkele. Se yksityinen pitää saada julkisen alle lainsäädännöllisesti.

  Minä en ymmärtänyt mitään eikä toimittajakaan.

  Nyt Marinin pitää lyödä sos. ja terv. min. sekä THL/ HUSseille jne. nyrkkiä pöytään ja panna homma toimimaan samaan maaliin.

  1. Ilmeisen voimakkaaksi on tuo Marin henkilökultti muodostunut, vaan eipä se yllätä.

   Niin, voitko yksilöidä miltä osin haastateltavat olivat ”sekaisin kuin pollen perskarvat” ?

   Siis yksityinen terveydenhoito pitää saada julkisen alle lainsäädännöllisesti, mitä tuo mahtaa tarkoittaa ?

    1. Katsoin kyllä A-studion eilen ja juuri siksi esitin kysymykseni.

     Karanteenimääräys on viranomaispäätös, eikä tietenkään yksityinen toimija voi sellaista tehdä.

 5. Katsoin myös tuon A-studion ja siinä kävi ilmi, että hallitukselta on puuttunut selkeä strategia, kuinka kriisin hoidossa edetään. Testataan, ei testata, testataan, ….

  Aikanaan tehtiin päätös, että testataan vain ammattihenkilöstöä ja vakavasti oireilevia. Laajemmasta testauksesta päätettiin luopua. Tämä vastoin WHO:n ohjeita.

  Nyt sitten ollaan lisäämässä testejä, mutta puuttuu henkilöresursseja, välineitä, puuttuu strategia kuinka edetään seurannoissa jne.

  Kuten Luukkanen toteaa:

  ”Pahinta tässä on se, että hallitus ei vielä nytkään tässä vaiheessa tiedä mitä strategiaa se aikoo noudattaa.”

  1. Ei ole valitettavasti koko aikana tiennyt eikä näytä oppineen yhtään enempää.
   Toki tuo kokoontumaton SAM-demarin vetämä koronatyöryhmä pelastanee tilanteen…

  2. Tuohon strategian puuttumattomuuteen on varmasti joku syy, jota ei sanota vielä. Mutta oli hyvin ihmeellistä, että lääketieteelliset kolme osaajaa eivät löytäneet yhteistä nimittäjää, miten se strategia pitäisi luoda ja toteuttaa.

   Jos nyt hiukan auttaisi, niin ex- pääministeri Juha Sipilä osaisi luoda algoritmit ja strategiavaihtoehdot sekä panna ne kasaan pureskeltaviksi asiantuntijoille päätöstä varten kuunneltuaan lääketieteelliset tavoitteet projektille.
   Miksi ei käytetä sen alan ammattilaisia. Sillä taas ei ole mitään tekemistä sen kanssa, onko Sipilä liiketalousihminen. Strategiavaihtoehdot hän osaa luoda.

 6. https://yle.fi/uutiset/tuoreimmat

  ”Asetelma on mielenkiintoinen. Kymmenen vuotta sitten SDP:n kansanedustajat eivät halunneet, että SDP-taustaisen presidentin Tarja Halosen valtaa kavennetaan.

  Nyt SDP:n pääministeri Sanna Marin ei suostunut kokoomustaustaisen presidentin Sauli Niinistön ehdotukseen erityisestä ”lisänyrkistä”, joka toimisi valmiuslain ja poikkeusolojen käytännön moottorina. Marin ministereineen halusi pitää vallan valmiuslain toteuttamisesta hallituksella ilman minkäänlaisia presidenttiperäisiä lisukkeita. ”

  Eli demaritkin halusivat presidentille valtaa, mutta nyt pitävät kynsin hampain kiinni omasta ”vallastaan”.

  Säälittävää puoluepolitikointia vakavassa asiassa.

  1. Tämän ajan Marinilla ja Halosella ei ole tässä tapauksessa mitään tekemistä tuon asian kanssa. Ymmärrän sen, että et halua ymmärtää sitä, että presidentin ehdotus olisi sotkenut vastuujärjestelmän ja hajauttanut pääministerin ja hallituksen toimivaltasuhteita, vaikka toisin väitetään. Tähän tulokseen tulivat myös Unto Hämäläinen ja Lauri Nurmi haastattelussa.

 7. Halonen hääräili sisäpolitiikassa alinomaa ja vaati itselleen lautasta eu-pöytään, vaikka ei ollut kutsuttu.
  Jotkut väittivät, että Tartsa toimi maan edun vastaisesti yrittäessään päästä YK-virkaan.

  Tartsan vahvat leukaperät antavat viitteen siitä, millainen persoona on kysymyksessä.

 8. Tässä ja näissä kommenteissa näyttää pulpahtavan puoluepolitiikka esiin enemmänkin siten, että persut kokevat itsensä ajetun nurkkaan vaikutusvallattomaksi toimijaksi.
  Siksi niin Luukkanen kuin persut yleisesti haluaisivat sekoittaa valtasuhteita päätöksenteossa koronan varjolla, kun muuta sekoitettavaa ei olisi jo tarpeeksi.

  1. Persukammosi ohittaa jälleen terveen järjen ja suhteellisuudentajun, mikä ei todellakaan yllätä.
   Punademarin ollessa pressana demut halusivat hänelle suurempaa valtaa.
   Nyt demut haluavat pitää sen vallan puolueen pääministerillä.
   Niinistö ei todellakaan sekoittanut mitään ehdotuksellaan, mutta demujen mustasukkainen valtapeli sen tekee.
   Unto Hämäläinen ja Lauri Nurmi selittivät poliittista potaskaa ja erityisesti Nurmi luulee tietävänsä kaiken saatuaan yhden palkinnon.
   Kumpikaan ei ole juristi eikä lain ammattilainen, joten heidän sepityksensä perustuvat puhtaaseen puoluepolitikointiin.
   Kun ottaa huomioon sen, että hallituksen SAK-demun vetämä koronatyöryhmä ei edes ole kokoontunut pariin viikkoon, sen korvaaminen millä tahansa toimivalla ryhmällä parantaisi tilannetta olennaisesti.
   Toimimattomat mulkut ovat suurin ongelma tilanteessa.

Kommentoi