Älkää vaan yrittäkö sotahullut hyökätä, olette B-porukkaa

Mulla on pommisuojassani 100 tykkiä ja 50 konekivääriä  koko komppanialleni ja sukset, jolla koukkaan takaa  ja porukkani motittaa !   Ja kaasunaamarit  ja naamiointivälineet ja sairaala, jos joku saisi haavan sormeensa.

 

11 Replies to “Älkää vaan yrittäkö sotahullut hyökätä, olette B-porukkaa”

 1. Enpä paljonkaan tuosta Heikin, kait satiiriksi tarkoitetusta avauksesta sisäistänyt mutta, kyllä se paljonkin vihjaa parinkin blogistin sotaintoisuuteen; molemmat tosin alkavat olla, toinen jo on sitä ikäluokkaa, että kriisitilanteessa ehkä joksikin siltavahdiksi kelvannee ja toinenkin jo sitä luokkaa, että ei näihin armeijamme enää paljonkaan panosta.
  Molemmilla kuitenkin mm kaasunaamareita, e-tarvikkeiden maastokätköjä, aivan naamat totisina tehdään; oikeastaan tulee mieleen Veikko Huovisen Hamsteri.
  Omalta kohdaltani; en intoile mistään kriisitilanteista, en sodista vähintäänkään. Kaksikymmentä viisi vuotta maanpuolustuksen eteen tehneenä voin hyvin mielin jättää asiat nuorille miehille.

 2. Älähän nyt Kalle, kyllä nuo B-kelpoiset tämän tosissaan ottavat. Mutta on meitä muitakin, jotka jotain osaavat ja tietävät, ettei melua tarvitse tyhjästä pitää.

 3. Onhan se niinkin, että kaikessa toiminnassa on monta eri tasoa. Koronakin aiheutti mm. sen, että eläkeläisiä kutsuttiin takaisin ”riveihin”.

  Ei sitä koskaan tiedä milloin edessä on tilanne, että kaikkia tarvitaan. Jos ei ”eturintamaan”, niin ainakin tukijoukkoihin. Kyllä 70-kymppinenkin vaikkapa soppatykillä pärjää.

  Johan tuo Napoleonkin totesi, että armeija marssii vatsallaan.

 4. Eivätkös mm. maastokätköt anna ihan neutraalisti ajatellen täyttä aihetta ”mollaamiseen”. Samoin loveen lankeaminen jonkin ”punikkihallituksen” 30-luvulla lakkauttaman lehden numeron löytymisen johdosta. Lehden numero ei todellakaan ole mikään harvinaisuus ja sensaatiolöytö. Niitä liikkuu maassa kaikkien halukkaiden ulottuvilla. Tällaisia lehtiä on ennestään kattava valikoima museoissa ja arkistoissa, varmasti mm. Seinäjoen Suojeluskunta- ja lottamujseossa. Muuten – jos lehteen tarttuva ja sen läpi lukeva odottaa joitakin reippaita kiksejä joissa punikit ja patkulit pannaan paikalleen ja pyssyusko pyhitetään, hän kokee lpettymyksen. Teksti on arkipäiväistä ja odotettua latteampaa.

  1. ”Eivätkös mm. maastokätköt anna ihan neutraalisti ajatellen täyttä aihetta ”mollaamiseen”.”
   Ihan uteliaana kysyn, että millähän perusteella ihan todella?

   1. Voihan se olla että maastokätköjen rakentelijoita ei ole oikein tahdikasta ”mollata”.

 5. En tiedä mistä maastokätköistä puhutte, mutta nuo kuvan jutut eivät ole ainakaan maastokätköjä, vaan ilman suurta etsintää kaikkien käsillä.
  Menkäähän Tampereen Papinkadulla ”Kodin kakkoseen”, pääsette jokapojan ja liisan ihmemaahan. Se on kirpputori= vanhan tavaran kauppa, jossa on ihan mitä vaan ja oikeaa antiikkiakin kasapäitten. Tämä ei ole mainos, mutta se on nähtävyys ja kokemisen arvoinen paikka, oikea sadan vuoden tavaramuseo.

Kommentoi