Älyn jättiläinen Suomen EU parlamentin edustajana – Trumpille rauhan Nobel

Meillä on EU-parlamentissa meppi, joka säteilee valoa maailmalle, Laura Huhtasaari. Hän Suomen meppinä ehdottaa, että Trump saisi rauhan Nobel palkinnon. Jotta en nauruun kuolisi enkä käytä enempää laatusanoja, josta tällainen ”älyn jättinen” suojistaan säteilee,  mainitsen virallisen meppiryhmän:

Euroopan konservatiivit ja reformistit (ECR)  – Perussuomalaiset

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006666845.html

 

69 vastausta artikkeliin “Älyn jättiläinen Suomen EU parlamentin edustajana – Trumpille rauhan Nobel”

  1. ”Huhtasaari ei suinkaan ole ensimmäinen, joka on ehdottanut Nobelin rauhanpalkinnon myöntämistä Trumpille. Fox Newsin mukaan aikaisemmin Trumpin nimen rauhanpalkinnon saajana on nostanut esille muun muassa Norjan parlamentti sekä joukko muita europarlamentaarikkoja.

    Trumpin nimitykseen Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi on monin paikoin suhtauduttu kriittisesti, mutta maailmalla on myös myönnetty, että esimerkiksi Lähi-idän rauhanprosessien edistämisessä hänellä on ollut keskeinen rooli.”

    Mitkäs mahtoivat olla Obaman ansiot palkinnon saamiselle?

    1. Obaman ovat kiistattomat.
      Mutta nyt puhtaan Huhtasaaresta ja Trumpista.
      Jos itseään maanläheiseksi puolueeksi kutsuvien porukka tulkitsee Trumppia rauhanmiehenä näin, pitäisi hätäkellojen soida Kellokosken tornissa. Onko tuo puolueen virallinen kanta ja näkemys rauhasta ja rauhantekijöistä, on ilmeisesti ?

      1. No miksiköhän Nobel-komitea ainoan kerran puolusteli julkisesti Obaman valintaa palkinnon saajaksi jos ne ansiot olivat niin kiistattomia?

        Puolueko tuon kirjeen lähetti vaiko Huhtasaari ja kait maailmalla nekin sitten ovat persuja, jotka ovat samaa asiaa ehdottaneet mm. Norjan parlamentti?

        ”…maailmalla on myös myönnetty, että esimerkiksi Lähi-idän rauhanprosessien edistämisessä hänellä on ollut keskeinen rooli.””

        Harmittaako?

          1. Onko sinulla vaikeuksia ymmärtää, että kyse ei ole yhden ehdottamasta, vaikka asia käy omasta linkistäsi selville?

          2. ”Obama on palkintonsa ansainnut ja saanut.”
            Totta kai. Palkinnon saatuaan pudotti kautensa aikana pommin jossain päin mailmaa keskim. 8 minuutin välein.

      2. Obaman etuna oli se, ettei ollut vielä kerinnyt pommittamaan kehittyvää Libyaa kiihkomielisen Isiksen alustaksi. Jos Pommi-Obamalla olisi ollut kunniantuntoa, niin olisi palauttanut kuittaamansa rahakassin sen oikeille omistajille.

    2. Minusta tuo Israelin länsiranta-puuhastelun tukeminen ei ole mitenkään rauhan edistämistä.

  2. Tärkeämpänä pidän Trumpin uudelleenvalintaa Yhdysvaltain presidentinvaaleissa kuin Nobelin saamista, sillä jos Usassa vasemmistohihhulit pääsevät valkoiseen taloon, se tietää Amerikan syöksyä sisäiseen kaaokseen ja ulkopolitiikka saa sodan ( Obaman ) kasvot.

    1. Oletko sisäsotahullu, joka toivoo sitä USA:aan ? Sitä Trumppi tässä ajaa kuin käärmettä pyssyyn sisäisillä vastakkainasetteluilla mustien ja valkoisten välillä ja myös myös sisäisesti USA:n taloutta pystyssä pitävien mamujen ( Meksiko ym. ) sorrolla.

      1. Vasemmistohihhulit ja rotukiihkoilijat ovat koko neljä vuotta yrittäneet Trumpin saada pois virastaan terroria apunaan käyttäen ja tulos on kaikkien nähtävillä.
        ”Oletko sisäsotahullu” ( älä taas aloita henkilöön menevää kommentointiasi )

      2. Pitäisin mahdollisena, että ihmishenkiä vaatineet rotumellakat ovat mustanaamaisten demokratian vastaisten ”demokraatti” -poliitikkojen kiihotustoiminnan tulosta.

  3. Koville ottaa kun koiras poikii. Nyt kyllä kritisoidaan enemmän asian esittäjää kuin itse asiaa. Trumpin puolesta puhuu sentään teot, toisin kuin Obaman saadessa rauhanpalkinnon.

    Obaman saama rauhanpalkinto vuonna 2009 herätti suurta hämmennystä heti tuoreeltaan. Obama palkittiin puheistaan, ei teoistaan vain pari kuukautta virkaan astumisen jälkeen.

    Entäpä Arafat, Rabin ja Peres? Hekö sitten olivat ansioituneita rauhanedistäjiä. Terroristijärjestön johtaja, sotakiihkoilija kansannousun alullepanija sekä ydinasevarustelija. Siinäpä oiva kolmikko.

    1. Ja tähän johtopäätökseen päädyit kommenttien perusteella miten, vaiko siksi, että et kykyne keskustelemaan itse asiasta ?

      Eikös se ole trumpismia parhaimmillaan?

  4. Jos itse harrastaa sankaripalvontaa, niinei siitä kannata tällä perusteella muita syyttää.

    Asiat pitää ottaa asioina. Vaikka ei henkilöstä pidäkään, pitää asioita miettiä objektiivisesti.

    Hullumpaa mielestäni on se, että pelkän henkilöpalvonnan vuoksi joku nostetaan kansakunnan kaapin päälle, vaikka puheet ja teot puhuvat aivan toista.

    Yllä oleva pätee niin Suomeen kuin yleisemminkin maailmalla.

      1. Mitä sellaista sattumapääministeri on tehnyt, jotta häntä pitäisi jotenkin erityisesti arvostaa?

    1. Marin taitaa olla Putinia hieman pidempi, mutta Putin on painavampi, joten asetetaan Marin sitten kolmanneksi listalle.

  5. Täytyy myöntää, että en todellakaan tajua tuota Trumpin ylistystä.
    Pelle on muninut koko ajan ja pilannut paljon asioita.
    Jopa suuresti kehutut saavutukset ovat paljolti tulosta aiemmista toimista eikä suinkaan Trumpin päätöksistä.
    Sen sijaan Trump on onnistunut jakamaan amerikkalsiset jyrkemmin kahteen eripuraiseen leiriin.

    1. Piti oikein tarkistaa ketju, mutta en kyllä löytänyt yhtään Trumpin ylistämistä.

      1. En väittänyt tässä ketjussa Trumpin ylistämistä
        Tarkoitin sitä yleisesti.

  6. Trumpin toimilla ainakin saatiin Yhdysvaltain työttömyysluvut alimmalle tasolle toisen maailmansodan jälkeen.
    Amerikkailainen teollisuus ja investoinnit suuntautuivat takaisin omaan maahan.
    Trumpin veropolitiikan seurauksena.
    Trumpi irroitti maansa Pariisin ilmastohihhuleiden ja uskontokultin mielivallalta jne jne jne…
    On se hyvä että mailman johtava suurvalta ei ole Trumpin presidenttiyden aikana lähtenyt edistämään rauhaa maailmalla edeltäjänsä tavoin pommittamalla, vaan on saanut osapuolet neuvottelupöytään ja rauhan solmimiseen.
    Pahaa pelkään, että Kamala on Kamala oman maansa kansalaisille vasemmistolaisine aatteineen ja kiihottaa neekerit barrikaadeille laillista esivaltaa vastaan.

    1. Sikäli kuin olen ymmärtänyt, työllisyyden nousu ei suinkaan ollut Trumpin saavutus, vaan johti merkittävästi jo aikaisemmista toimista ennen Trumpia.

  7. Työttömyys pienintä 50 vuoteen Yhdysvalloissa lokakuussa 2019
    Tuskinpa tähän enään edellisen hallituksen päätökset ovat myötävaikuttaneet, kun Trump oli ollut jo kolme vuotta presidenttinä.

  8. IS=Viime viikkona Yhdysvalloissa työttömyys on noussut vauhdilla, joka saattaa jättää vuoden 1929 suuren lamankin kakkoseksi. Mutta syynä ei ole ulkomaisten maahanmuuttajien tulva, vaan koronavirus.

    Yhteiskuntana Yhdysvallat ei ollut valmistautunut tällaiseen uhkaan.

    Epidemia riehuu ympäri Yhdysvaltoja ja on surmannut kymmeniä tuhansia ihmisiä. Trump näyttää tilanteessa voimattomalta ja hänen jatkuvat kannanottonsa aivan sekavilta.

    1. Trump oli ensimmäinen valtiojohtaja, joka laittoi kiinasta maahansa tulevan matkustuskiellon voimaan.
      Yhdysvalloissa kun katselee kansalaisten fyysistä ulkonäköä, niin suurimmalla osalla on ylipainoa ja sitäkautta muutakin kehittyvää sairautta, joten ei ihme että kuolleisuusluvutkin ovat tätä luokkaa.
      Trumpia nyt syytetään näistä kuolemistakin, vaikka ihmiset ovat omalla käytöksellään suurin syy sen leviämiseen.
      Suomessa kun ei saada viiden miljoonan kansaakaan noudattamaan suosituksia, niin nyt oletetaan, että Trump kykenee 400 miljoonaisen kansan saamaan kuriin ja järjestykseen ja ohjeiden noudattamiseen.
      Taitaa olla niin kova vastustus Trumpia kohtaan, että hänen viestinsäkkin koetaan rasismiksi ja vihapuheeksi.

        1. Kyllä ne Amerikkalaisten ruokatottumukset ovat jo varhaisempaa perua kuin Trumpin tuomina.

    2. Trumpalla ei ole valtaa osavaltioiden koronatoimiin, eikä osavaltioiden kuvernööreillä ole valtaa vapaiden amerikkalaisten toilailuihin.

  9. Kuolleita onkin 212 000 ja väestö 329 milj.
    Määrällinen maailmanennätys, mutta kohta jo suhteellinenkin.

    Ja yksi vain porsastelee ja puhuu paskaa – trumppi.

  10. ”Obama on palkintonsa ansainnut ja saanut.” – kirjoitti yks’ tapansa mukaan ilman perusteita

    Barack Obaman rauhansaavutuksista puheen ollen:
    …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
    Obaman hallintokautena Yhdysvallat lopetti nimellisesti ”terrorisminvastaisen sodan”, mutta Lähi-idän konflikti on jatkunut.

    Obama sai Yhdysvallat vetäytymään Irakista vuonna 2011, mikä antoi jalansijaa kapinallisille ja terroristeille maassa. Hän tuki kapinallisia Syyrian ja Libyan sisällissodissa.

    Obama onnistui kaatamaan Muammar Gaddafin hallinnon Libyassa, mutta sota Syyriassa on jatkunut. Yhdysvaltain joukot tappoivat Osama bin Ladenin Pakistanissa vuonna 2011, mitä pidetään yhtenä Obaman suurimmista saavutuksista. Presidentinvaalikampanjansa aikana Obama lupasi sulkea Guantanamo Bayn vankileirin, ei toteutettu. Obaman Yhdysvallat asetti pakotteita mutta lupausta Venäjälle Krimin kriisin jälkeen [Lähde : Wikipedia]

    ……………………………………………………………………………………………………

    Barack Obaman Nopel palkinnon perusteet

    https://www.uusisuomi.fi/uutiset/harvinainen-ulostulo-tassa-perustelu-obaman-nobelille/e93489d3-ef36-3cd5-8a11-1e61f12e57e0

    Harvinainen ulostulo: Tässä perustelu Obaman Nobelille

    Nobel-komitea on puolustanut julkisesti presidentti Barack Obamalle myönnettyä rauhanpalkintoa. On harvinaista, että komitea perustelee julkisesti valintojaan, uutistoimisto AP kertoo.

    Thorbjorn Jagland Nobel-komiteasta sanoo, että Obama sai Nobelin sen tähden, mitä on tehnyt. Monet ovat kritisoineet sitä, että Obama sai palkinnon liian aikaisin.

    Jaglandin mukaan Nobeliin oikeuttavia tekoja oli muun muassa se, että Obama on pyrkinyt parantamaan länsimaailman ja muslimimaailman välistä kuilua sekä se, että Obama on tyynnytellyt Bushin ajan pyrkimystä Euroopan ohjuskilvestä.

    [ Ohjushyökkäyksen torjuvan järjestelmän torppaminen ei ole kovinkaan suuri rauhanele ]

  11. ..jatkoa

    Obaman sai palkinnon ennen kuin oli ehtinyt tehdä presidenttinä juuri mitään.

    …………………………………………………………………………………………………………

    Yllättävä päätös

    Nobel-komitean puheenjohtaja perusteli vasta tämän vuoden alussa valtaan nousseen presidentti
    lähde : https://yle.fi/uutiset/3-5896736

  12. Mitä vi….ua Obama tähän kuuluu ? Eikö järki ja otsikko kerro Huhtaaresta ja trumpin nobelin kannattamisesta.
    Onneksi kaikki täälläkin persuista eivät ole niin tyhmiä kuin täässäkin torveileva yksi kellokas.

    1. HK. ”Mitä vi….ua Obama tähän kuuluu ? ”

      Näytti hetki sitten kuluvat.

      ”Obama on palkintonsa ansainnut ja saanut.” – kirjoitti yks’ tapansa mukaan ilman perusteita

      **************************************************************************************************
      Ettei vain dementia ..
      .
      Heikki Karjalainen
      12.10.2020 08:24

      Obaman ovat kiistattomat.

      *******************************
      .
      Heikki Karjalainen
      12.10.2020 09:03

      Obama on palkintonsa ansainnut ja saanut.

  13. ”Laura Huhtasaaren mukaan Donald Trump on onnistunut muun muassa edistämään Yhdysvaltojen sisäistä vakautta.”

    Valitettava tosiasia on, että päinvastoin Yhdysvalloissa on epävakaampaa kuin ennen Trumpia.
    Näyttää yhä enemmän siltä, että Huhtasaari on ideologisesti sokea.

    1. Onhan tuo vakaus kaukana todellisuudesta, mutta ihan perustellusti voidaan kysyä voidaanko epävakaudesta osoittaa sormella yhtä syyllistä?

  14. Trump olisi palkintonsa ansainnut.

    Jaa, että millä perusteella? – mihin perusteluja tarvitaan? (hen .)

  15. Trumpin hallintoa voi kehua saavutuksista muutamissa rauhanneuvotteluissa.

    Trumpin hallintoa voi tosin kritisoida aika hiton monesta muusta asiasta.

    1. Niin no, kaikki kanssasi mistä tahansa asiasta erimieltä olevat ovat milloin tyhmiä milloin jotakin muuta.

  16. Nobelin rauhanpalkinnon saaneita

    Jasser Arafat

    https://www.ts.fi/uutiset/maailma/1074006573/Loistava+sissijohtaja+kehno+neuvottelija

    Loistava sissijohtaja, kehno neuvottelija

    ********************************************************************************************
    Henry Kissinger
    Hmm …

    ********************************************************************************************
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Nobelin_rauhanpalkinnon_saaneista

    Luettelo Nobelin rauhanpalkinnon saaneista

  17. Pressan vika, eiks’ joo?

    ********************************************************************************************
    Mestaruusjuhla muuttui väkivaltaiseksi kaaokseksi – kymmeniä pidätettiin ja useita poliiseja loukkaantui Los Angelesissa

    LOS ANGELESIN poliisin mukaan lähes 80 ihmistä pidätettiin ja kahdeksan poliisia loukkaantui Los Angelesissa, kun koripallojoukkue Lakersin mestaruutta juhlineen ihmisjoukon meno yltyi riehumiseksi. Lakers varmisti 17. NBA-mestaruutensa, kun se kukisti Orlandon NBA-kuplassa pelatussa kuudennessa loppuottelussa Miami Heatin.

    – Se, mikä alkoi rauhanomaisena juhlintana Los Angelesin keskustassa Lakersin NBA-mestaruuden tiimoilta, muuttui vastakkainasetteluksi, väkivallaksi ja tuhoisaksi käytökseksi myöhään illalla, poliisi kertoi tiedotteessaan.

  18. Joo rauhan Nobel pellelle, joka tapattaa kansalaisansa ( yli 200 000 ) kun voisi suojella heitä.
    Huhtasaarelta pitää saada mepin jäsenyys pois Suomen maineen vuoksi.

  19. Espanjassa on väestöstä kuollut koronaan 0,07 prosenttia. Kuka tapattaa ihmisiä Espanjassa?

    USA:ssa on väestöstä kuollut koronaan 0,06 prosenttia.

    *******************************************************************************
    https://en.wikipedia.org/wiki/Template:COVID-19_pandemic_data
    *
    Espanja
    Koronaan kuolleita Espanjassa : 33,124
    Espanja asukkaita: 47 mijoona

    *
    USA asukkaita: 328 miljoonaa

    *

    1. Väestötiheys usassa kolmasosa espanjasta. Mutta mitä helvetin tekemistä täälä on rauhan nobelin kanssa? Asiaa voidaa vääntää harhaan näinkin.

  20. HK :Joo rauhan Nobel pellelle, joka tapattaa kansalaisansa ( yli 200 000 ) kun voisi suojella heitä.”

    Ei ole yllä olevalla Heikki Karjalaisen vänkäyksellä mitään [helvetinkään] tekemistä Nobelin rauhanpalkinnon kanssa.

    *
    Kas kun USA:n presidentti ei ole tapattanut yhtään kasalaistaan koronaan.

    Yhtä vähän Felipe VI on tapattanut espanjalaisia – siis ei yhtään.

    1. Vai ei ole. No, köyhää on tuo ymmärryksen taso.
      Tai päinvastoin, ihmeteltävä on tuo ylistyksen taso sirkuspellestä, joka ei edes sinne pelleksi kelpaa.
      Onneksi Nobel-komiteassa on fiksua porukkaa.

  21. Heikki Karjalainen, joka on PB:n ainoa heikosti asioita ymmärtävä, epäilee muiden kykyä ymmärtää.

    Hän jankkaa samaa mantraa kuin jotkut muutkin tekevät ajattelematta omilla aivoillaan.

    *
    USA:n presidentti ei ole tapattanut yhtään kasalaistaan koronaan.
    Maassa, jossa on heikko julkinen terveyspalvelu, korona tekee tuhojaan – ei presidentti

    Samanlainen on tilanne monessa muusakin maassa – esimerkiksi Espanjassa, jossa nyt rakennetaan hätäisesti lisää sairaalapaikkoja.

  22. Trump on tapattanut kansaansa omalla vastuuttomalla esimerkillään, kyvyttömyydellään hoitaa koronaa, tartutttanut sitä itse laajasti muihin. Ja tällainen hunsvotti vielä ansaitse Huhtasaaren pimeimpien aivosolujen tukemaan vastuutonta Nobelin rauhanpalkinnom saajaksi.
    Tämä blogi loppuu tähän, kiitos asiallisesta kritikkistä, viimeisin kommentaatori ei.

  23. Trump on tapattanut kansaansa omalla vastuuttomalla esimerkillään, kyvyttömyydellään hoitaa koronaa, tartuttanut sitä itse laajasti muihin. Ja tällainen hunsvotti vielä ansaitse Huhtasaaren pimeimpien aivosolujen tukemaan vastuutonta Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi.
    Tämä blogi loppuu tähän, kiitos asiallisesta kritiikkistä, viimeisin kommentaattori ei.

    1. USA:n presidentti ei ole tapattanut yhtään kasalaistaan koronaan.
      Maassa, jossa on heikko julkinen terveyspalvelu, korona tekee tuhojaan – ei presidentti

      USA:ssa koronaan vakavasti sairastunut saa tehohoitoa vain, jos hänrllä on vakuutus tai tilillä riittävästi rahaa. Varattomat koronaan vakavasti sairastunut kuolevat.

  24. Onhan näitä palkintoja annettu terroristeja tukevalle palestiinalaisjohtajallekkin.

    1. Vastaan tähän vielä:
      Palestiinan Jasser Arafat oli kunnioitettu johtaja niin kuin nyt Mohammed Abbas.
      Israelin kristityt pitivät Arafattia terrorisina. PLO, Palestiinan Vapautusrintama halusi/ haluaa Palestiinasta oman itsenäisen valtion, jota ei ilmeisesti koskaan saavuteta pääsiassa USA:n ja Israelin vastustaessa.
      Hamas taas on mitä on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *