Ensimmäiset lumihiutaleet Tampereen Pyynikillä su 18.10. klo 17

Osui se ennuste taas pieleen, kun vasta ensi viikolla piti sataa lunta. Nou hätä, se oli vai pieni hetkellinen ja paikallinen hitulointi. Samoin tuttua nastojen ropinaa alkoi kuulumaan Mariankadulla.

Varsinainen liukkaus osoittautui kuitenkin olevan märällä ja hyisen suojatien valkoiseksi maalatulla viivalla, kun siinä melkein persiilleen menin kiiruhtaessani ”rengasnokkaisen” egoilijan auton alta pois. Oli sellainen voimistelijan tasapainoliike ja alastulo, jolle ei nimeä löydy ja lopuksi puolispagaatti.

Jos koronasäännöt / määräykset tulevat maakunnallisiksi, pitäisi talvirengaspakko olla maakunnallinen ja sidottu ehdottomaan päivämäärään. Miksi ? Tulee liian monta tulkintaa liukkaudesta kuin on  ukkoja ja akkoja auton ratissa.

Nyt vielä lisäksi, on syytä olla pirun tarkkana, kun jo kesäkeleillä on näitä vauhtikoheleita riittänyt, niin ans´ olla, mitä otsikoita lehdet ovat taas pullollaan – toivotaan parasta, pelätään pahinta !

 

5 Replies to “Ensimmäiset lumihiutaleet Tampereen Pyynikillä su 18.10. klo 17”

  1. Täällä meillä tuli noin 17.30, ajoittain aika sakeastikkin, mutta eihän sitä mitään maahan jäänyt. Minä olen juuri kiskomassa järvestä vesipumppua ja sen letkuja, jos vaikka tulee pakkanen. Kyllä onkin muoviletku jäykkää, ihan kuin rautakankea kääntelisi rullalle.

  2. Ensimmäiaet lumet tuivat Teiskossa n. 14.30, mutta vähäiseksi jäi.
    Saa nähdä, mitä huomenna saadaan, mutta talvirenkaat on jo otettu esiin.

  3. Mulle sopii hyvin vähäluminen talvi, mutta pakkasia kaipaan jotta pääsee pilkille.

  4. Vettä, räntää, lunta ja rakeita, sateen kaikkia muotoja oli eilen tarjolla ja onhan sitä sohjoa vähän kertynyt auton päälle, mutta maa on mustana.

    Tuulta lupasi pohjoisesta, joka tarkoittaa pirun hyvää kalastuskeliä juuri tällä seudulla, mutta kun samaan aikaan meriveden korkeus on -27 niin se vähän latistaa tunnelmaa.

Kommentoi