”Hyvät Kansanedustajat” – kannattaa lukea, erityisesti persupolitiikan kannattajien

Hesarin laaja juttu kertoo orastavasta ääri-ilmiöstä, josta tällä menolla ei seuraa hyvää. Pääosassa näyttelevät persut. Alla muutamia otteita vain tilaajille jaetusta jutusta, joka saa karvat pystyyn siitä, minne persut tätä maata ovat viemässä.

Tietenkin tästä alkaa valtava vastahyökkäys some-kanavilla, joita persujen propagandatoimisto ruokkii. Ja, että Hesari on puolensa valinnut niin kuin muutkin neutraalit viestintäväylät. Kyllä kaikkien olisi aika avata silmänsä, erityisesti persupolitiikan kannattajien, mihinkä ovat liittyneet ja,  mihinkä kaikki tämä ihmisten eriarvoistaminen ja vihan ruokinta voi johtaa- siis helvettiin !

…niin, ja tietenkin tämäkin kirjoitus hesareineen tuomitaan persuissa vihapuheeksi heitä kohtaan.

Tässä aluksi:

”Mitä tapahtui poliittiselle aikuisuudelle?

Sillä jotain sille on tapahtunut.

Koetan selittää: Keväällä 2019 alkaneella eduskuntakaudella Suomessa on ollut useampia kansanedustajia – ensimmäisen kerran vuosikymmeniin –, jotka käyttäytyvät poikkeuksellisen epäkypsästi. He tuntuvat ihannoivan väkivaltaa ja hekumoivan joukkokuolemilla samaan aikaan kun he säätävät lakeja Arkadianmäellä.

Kyse ei ole nyt pelkästään politiikan sisällöistä, vaan jostain vielä syvemmästä. Ihmisenä olemisesta. Aikuisuudesta. ”

… ja jatkoa, jossa pääosissa näyttelevät :

Mäenpää, Turtiainen, Halla-aho, Huhtasaari, Lokka

”Entä mistä silloin oli kyse, kun perus­suomalaisten puheen­johtaja Jussi Halla-aho (30 596 ääntä Helsingistä) ja europarla­mentaarikko Laura Huhtasaari (92 700 ääntä Suomessa) antoivat Twitterissä tukensa oululaiselle kaupunginvaltuutetulle Junes Lokalle. Lokka ei kuulu perussuomalaisiin. Hän on äärioikeistolainen, jonka yksityiskohtaisissa fantasioissa joukkoraiskataan nimeltä mainittuja punavihervasemmiston naisia.”

” Entä mistä oli kyse, kun kansan­edustaja Veikko Vallin (4 563 ääntä Pirkanmaalta) totesi, että vasemmisto­liiton puheen­johtajan Li Anderssonin kaltaisista ihmisistä sosialismi ”ei lähde kuin saunan takana”. Jokainen tietää, mitä tarkoittaa saunan takana. ”

”Heissä on tuulahdus vanhan liiton punttisalikulttuuria. Turtiainen on taustaltaan voimanostaja ja voimailualan yrittäjä, Vallin taas voimailualan lisäravinneyrittäjä, joka keksi aikoinaan lobata rasistisen ex-vapaapainijan Tony Halmeen perussuomalaisiin. Mäenpää on sairauseläkkeellä ollut koneinsinööri ja Suomen Sisun Etelä-Pohjanmaan piiripäällikkö.”

Näinkin voisi olla:

”Suuri osa perussuomalaisista rivikansanedustajista esiintyy Arkadianmäellä aivan yhtä kypsästi kuin muidenkin puolueiden edustajat. Olisi vaikea ajatella, että vaikkapa Arja Juvosen, Jari Ronkaisen tai Lulu Ranteen politiikan teon tyylistä olisi sen kummempaa rutisemista.”

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000006408095.html

 

77 Replies to “”Hyvät Kansanedustajat” – kannattaa lukea, erityisesti persupolitiikan kannattajien”

 1. Me kutsumne Ohisalon omaksi syrjinnän ylipapittariksemme, joka osoittaa meille tien miten toisiamme parhaiten suosisimme.

 2. Kovin suppean ja yksinkertaistetun analyysin avaaja teki tuosta Hesarissa julkaistusta avoimesta kirjeestä.

  Oli ollut mahdollista tehdä myös analyysi, jossa tuodaan esiin perussuomalaisten enemmistön linja. Maltilliset ulostulot ja asialliset keskustelunavaukset.

  Olisi ollut mahdollista nostaa esiin myös se, kuinka vasemmisto flirttailee poliittisen väkivallan suuntaan ja hyväksyy sen toiminnassaan. Esim. nykyisen opetus- ja kulttuuriministerin avustajakuntaan kuuluu avoimen väkivaltainen henkilö. Se ei sitten liene ongelma.

  Artikkelissa esiin nostetut muutaman perussuomalisen möläytykset ovat tyylittömiä ja asiatttomia, mutta ei niiden perusteella pidä koko puoluetta ja sen kannattajakuntaa leimata.

  Huvitusta herättä myös tuo ”vanhan liiton punttisalikulttuuri”.

 3. Aika vaikeaa kieltää kirjoituksen sisältöä. Sen artikkelin tarkoitus oli herättää tämän ääri-ilmön aiheuttamia pirullisia seuraamuksia agitaattorien käsissä.

 4. Ihottumaako käsiin?
  Eikä se pirullinen ihottuma saattaisi levitä myös Hesarin agitaattorien käsiin?

 5. Säälittävää persukammoa naurettavaan tyyliin.
  Muiden puolueiden yksittäisten edustajien tekemiset ja rikokset menevät yksittäistapauksina, mutta yksittäisen tekijän tekosista syyllistetään koko persulauma.
  Kansallissosialistisen mallin mukainen kastijakokulttuuri näyttää leviävän ”oikein” ajattelevien keskuudessa kuin kulovalkea.
  Kohta puuttuu enää ”kristalliyö”.

  1. Demokratian murentaminen koittamalla asettaa lähes neljännes kansalaisista paarialuokkaan muita huonommaksi näyttää myös leviävän Saksassa, missä stasi-Merkel koittaa määritellä demokratian uudelleen – myös kansallisosialistisen mallin mukaisesti.

 6. Persut yrittää kääntää asian itsestään muualle, missä taas ei tällaista ääri-ilmiötä ole. Tässä nyt viimeistään pitäisi kaikkien herätä persukammoon.

  1. Kuten joskus totesin, persukammo on sen ajajien vihapuhetta.
   Karjalainen kopioi kirjoituksesta persukammoaan tukevat kohdat, mutta sivuutti erään olennaisen kohdan, mikä on vastoin persukammoideologia.

   ”Alussa mainitut neljä kansanedustajaa ja yksi europarlamentaarikko ovat perussuomalaisen puolueen jäseniä. Ilmiössä ei ole silti kyse koko perussuomalaisesta puolueesta.

   Ero on oleellinen – ja tärkeä tehdä.”

   Ymmärrän persukammoisen putkinäön estävän tällaisen asian näkemisen – einän se edistä persukammoa….

   1. Höpö höpö. Otsikko tuki muutamaa lainaustani. Koko juttu oli luettavissa enkä minä sitä kirjoittanut. Siinä lainauksessa oli esimerki myös muutamasta järkiperäistä persuista.

    1. Tyypillistä persukammoisen putkinäköä.
     Otsikko ei kohdistunut persuihin ja teksti kattoi kaikkea epätoivottua käytöstä.
     Persukammoisen putkinäöllä löytää näköjään vain persut ja kaikki muu menee ohi, mutta eihän fobialle ole yleensäkään järkevää perustetta.

  2. Hesari yrittää kääntää huomion pois kansallisvaltiovihamielisyydestään.

 7. Jos luit tuon referoimasi artikkelin avoimin mielin ja ymmärsit myös lukemasi, niin kyllä siinä artikkelissa oli muutakin kuin vain muutaman perussuomalisen arvostelua.

  Jos taas väität, että muualla ei ole ääri-ilmiöitä, niin olet kovasti väärässä. Kannattaa tutustua esim. vasemmanlaidan ääriajattelijoiden tekoihin ja kirjoituksiin.

  Annan vinkin. Laita googlen hakukenttään Dan Koivulaaakso ja katso mitä saat hakutuloksiksi. Ryyditä hakuasi termeillä antifa, varisverkosto jne. niin maailmankuvasi laajenee.

  1. Ei persukammoinen näe kuin yhden putken läpi ja kaikki muu väkivalta ja rikollisuus muiden puolueiden kannattajissa saa synninpäästön, koska se on ”parempaa” erään vasuripoliitikon mukaankin.

 8. Se oli ihan hyvä teksti, luin itsekin. Tietenkin se oli vähän kapea-alainen, Vasemmiston antisemitistiset vihatoimet ovat nekin aika ikävä tapa sylkeä joukkomurhan uhreille tällaisena aikana. Niillä ei tuntunut olevan väliä.

  Mutta ihan oikeassa toimittaja on ongelmasta. Kausaliteetin ja korrelaation ero ei tuntunut tosin hänelle oikein osuvan, ja väitän myös että on journalisteilta yleisestikin jäätävää laiskuutta vain keskittyä aina haukkumaan ongelmaa, ilman että senttimillimetriäkään käytettäisiin ratkaisuihin.

  Tämä teksti on ihan okei, mutta se on luettu tuhat kertaa jo. Saisimmeko jotain uutta?

  1. Kyllähän tekstiin oli ratkaisu sisällytetty, jos sen lukee, mitä kirjoittaja tarkoittaa. Eli millaisessa porukassa näinä päivinä liikkuu suuria uhkia erilaisia kansanryhmiä vastaan lietsomisessa historiasta oppineina … eli kannattaako tällaisissa porukoissa olla mukana.

 9. Ote siellä kommenteitsa Hs ja oli satojen peukkujen kera=

  Vihdoinkin, olenkin jo odottanut, milloin ’poliittinen korrektius’ poistuu vihapuheen ympäriltä ja tämä käsittämätön uhkaileva retoriikka otetaan keskusteluun.

  Kovat puheet johtavat tekoihin, teot väkivaltaan, väkivalta kostonkierteeseen ja siitä seuraava onkin pahimmillaan jopa sisällissota ( ala Pohjois-Irlanti, Katalonia on lähellä, entinen Jugoslavia toteutui). Nämä ’kiihottaminen kansanryhmää vastaan’ laillistamista haluavat ovat naiveja ja kova ydin toisaalta hyvin suunnitelmallinen.

  Itse kävin erään pää-äänenkannattaja sivuilla ja laitoin aivan asiallisia, virheitä korjaavia kommentteja linkkeineen. Sain kommentit, joissa hyvin suoraan

  -uhattiin henkeäni ’kun me saamme vallan, tiedä miten teidän käy’
  – todettiin hampaitteni tippuvan ja se ei käy itsestään
  – Idiootiksi kutsuminen oli miedointa

  Muuten palstalla hekumoitiin ’poliittisten murhien alkamisesta uudestaan’ jne. Kysyinkin vastauksissani
  ’ missä on moderaattori ? ’ vaikka poliisiahan siellä olisi tarvittu.

  Mutta suosittelen vierailua lehden palstoille.

  1. Siellä kommenttipalstalla yli 200 jäsenneltyjä pitkää kommenttia, jotka ovat kaikki nimellisiä, koska Hesari ei hyväksy tässä nimettömiä. Kiitosta tulvii kirjoittajalle, että kerrankin joku kirjoittaa vaietusta asiasta suorin sanoin.

   1. ”Kiitosta tulvii kirjoittajalle, että kerrankin joku kirjoittaa vaietusta asiasta suorin sanoin.”
    Siis kirjoittaa yleisesti erilaisesta väkivallasta ja epätoivotusta käyttäytymisestä kaikissa puolueissa eikä suinkaan pelkästään persuista eikä yleistä muutaman tunarin käyttäytymistä kaikkiin persuihin päinvastoin kuin eräs persukammoinen yrittää kaikin keinoin asioita vääristelemällä tehdä.

   2. Siis mistä ”vaietusta asiasta”? Pitää kyllä ihan huolella varoa ajankohtaisten asioiden lukemista, jotta välttyy tästä ”vaietusta asiasta”.

  2. Takkulaiset anarkistit ovat kerskuneet sivuillaan persuksi tekeytymisistään

  3. Olisiko liika vaadittua, että kertoisit sivuston nimen? – silloin kehotustasi olisi mahdollista noudattaa

   ”Itse kävin erään pää-äänenkannattaja sivuilla..”
   ”Mutta suosittelen vierailua lehden palstoille.”

   ***************************************************************************
   Pohjois-Irlannin levottomuuden takana oli vuosisatoja jatkunut vihanpito Katollisten ja Protestanttien välillä.

   Jugoslavian tapahtumat olivat jatkumoa toisen maalimansodan tapahtumiin muslimien ja kristittyjen välillä. Talouden kurjistuminen ja Titon kuolema laukaisi muslimien ja kristittyjen välisen sodan.

  4. ”uhattiin henkeäni ’kun me saamme vallan, tiedä miten teidän käy’” ja tämä eroaa valtakunnan uutisiin päätyneen vasemmistolaisen pääluottamusmiehen lausunnosta ”rikkureita” kohtaan miten?

  1. Eikös se mene niin, että asian vaatijat näyttävät muille esimerkkiä?
   Katsotaan sitten, miltä se näyttää teidän kahden kohdalla……….

 10. juhak

  Kaikki se, mitä tuossa jutussa on, on kirjoittajan näkemys ja omaisuutta ja siitä voi lainata oleellisimpia asioita, jotka eivät vääristä ajatusta. Kirjoittaja kehotti myös persuja ottamaan esimerkkiä muutamista mainituista persujen kansanedustajista, jotka eivät ole moisiin hölmöilyihin syyllistyneet.
  Siinä kerrottiin historiasta, joka ei saisi toistua, mutta merkit hänen mielestään ovat huolestuttavat. Ja siihen on syy, joka on tullut monessa yhteydessä selville.
  Minun ei tarvitse sitä enempää selitellä.
  Julkaisua on levitetty laajasti mm. fb:ssä ja se saanut erittäin paljon positiivista huomioita.

  1. ”siitä voi lainata oleellisimpia asioita, jotka eivät vääristä ajatusta.”
   Siinähän se oleellinen asia on.
   Kirjoittaja ei kohdistanut juttua vain persuihin ja erikseen totesi, ettei muutama tunari ole kaikki persut sekä toi esiin myös muita vaarallisia ilmiöitä.
   Sinä itse ohitit tuon olennaisen ajatuksen ja kohdistit jutun putkinäköisesti vain persuihin eli vääristit jutun olennaisen asian.

 11. Lukijan kommentti HS:ssa=

  ”Mikäli muut puolueet ajaisivat ideologiansa sijasta aidosti kansakunnan ja kansalaistensa etuja ja pyrkisivät kaikin keinoin kohti tasa-arvoista yhteiskuntaa, ei populisteilla olisi polttoainetta.”

  Olet ehkä unohtanut että Suomen ovat nostaneet pohjalta yhdeksi maailman ykkösmaista, mitattuna lähes millä tahansa mittarilla, juuri ne parjaamasi ”perinteiset puolueet”. Ei Suomea ole nostanut Perussuomalainen puolue, ei liioin sen edeltäjä SMP eivätkä äärioikeisto tai -vasemmisto. Juuri ne perinteiset puolueet ovat kuunnelleet kansan ääntä ja kuuntelevat edelleen. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin avata silmäsi ja puhdistaa enimmät vaikut korvistasi.

  1. Tosiasia on, ettei yksikään peinteinen puolue ole yksinään saanut mitään aikaan, vaan kaikkien puolueiden kansanedustajat yhdessä.
   Tällä hetkellä nuo ”perinteiset” puolueet eivät todellakaan kuuntela kansan ääntä, vaan ajavat järjettömiä omaa etuaan edistäviä hankkeita, kuten maakuntahimmeliä ja siihen sotkettua sotupelleilyä lisäkustannuksineen.
   Valitettavasti myös ne ”perinteiset puolueet” ovat vakavasti tuhoamassa demokratiaa ja ajamassa kansalaisten jakamista eri kasteihin ”oikean” totuuden edustajiin ja ”väärän” totuuden edustajiin.
   Demokratiassa jokaisella kansalaisella on sananvapaus ja oikeus vaikuttaa asioihin.
   ”Perinteiset” puolueet ja erityisesti niiden somerakit koittavat estää lähes neljäsosaa kansalaisista käyttämästä näitä oikeuksia.
   Linja muistuttaa kansallissosialistien ja kommunistien toimintaa aika pahasti.

   1. Kaikkea vastustava PS on siinä ansiolistassasi ykkönen. Sillä ei Suomea rakenneta. Mutta hyvä, että kirjoittaja on nostanut persu-kissan pöydälle tutkittavaksi onko se maatiainen vai tuontitavaraa.

   1. Ennen demareissa oli isänmaallista väkeä. Nyt isänmaalliset demarit ovat alkaneet kannattaa perussuomalaisia.

    Veijo Baltzaria ja muita vastaavia hippejä tukeneet ovat olleet merkittäviä demareita, joiden yhteisenä ominaisuutena on ollut kansallisvaltiovihamielisyys.

    Kansallisvaltilvihamieliset ovat käsityksessä, että sodassa kaikki keinot ovat sallittuja.

    Hesari on kaikkien kansallisvaltiovihamielisten keskeinen linkki. Soroksen firmoilla lienee Sanomissa merkittävää omistusta ja Soros saattaa vaikuttaa Sanoman hallituksen kokoonpanoon. Tämä on omaa aavisteluani.

    Sanomien keskustalainen johtaja, Pentikäinen, ei tainnut nauttia vihamielisten luottamusta ja sai hoppatossua suhteellisen pian.

    Sanoman trollitehtaan tuotteet käyvät häiriköimässä persujen tilaisuuksissa Jussille junailtu tuomio aseenaan. Tavallaan hupaisaa.

  2. Veikko Vennamolla oli ilmeisen suuri rooli evakkojen asuttamisessa. SMP oli myös hallituksessa yhdessä vaiheessa. Ja Kekkoslovakin diktatuurin aikana SMP oli miltei ainoa oppositiopuolue. Kyllä demokratian kannalta oikea oppositio on tärkeä. Tilannehan muistutti silloin Suomessa nykyistä Venäjää ikuisine presidentteineen ja häntä tukevine puolueineen. Millä perusteella siis SMP ei ollut Suomea nostamassa? Sama kuin moittisi Venäjän nykyistä oppositiota siitä, ettei se ole ”Venäjää nostamassa”. Diktatuurin propagandaa.

 12. Etkö tiedä ?

  Noin 20 % suomalaista haluaa vastustaa kaikkea, ei hyväksy ulkomaalaisia, ei halua antaa verovarojaan vanhustenhoitoon vrt. muut puolueet, haluavat rajat kiinni, uskovat kaikkiin uutisiin, mikä on negatiivista, uskovat johtajatohtoriin, joka on huomattavasti älykkäämpi kuin persut keskimäärin, vaikka viisaus ei olekaan peritty ominaisuus, on uskaltanut olla rasisti ( tuomittu). Eikö jo riitä ?

  1. Valtakunnansyyttäjä oli päättänyt syrjiä Jussia. Ei pitänyt rangaistavana törkylehti Charlie Hebdon paljon roisimpaa linjaa.

   Syy tässä oli kai se, ettei Charlie Hebdo vaikuttanut Suomen sisäpolitiikassa kulttuurimarxisteja vastaan.

   Syyttäjä näyttää harjoittaneen demlalaista, kulttuurimarxilaista, valtapolitiikkaa. Luulenpa, että myös törkylehti Charlie Hebdo on kulttuurimarxistinen julkaisu eli demlalaisten kaveri.

 13. Ei hyväksy ulkomaalaisia? Esim. sellaisia kuin aamulla radiossa uutisoitu afganistanilainen turvapaikan hakija. Ruotsin kautta Suomeen, suomesta Ranskaan. Useita kielteisiä päätöksiä oleskeluluvan suhteen. Shoppailija parhaimmasta päästä.

  Ei varoja vanhusten hoitoon? Arja Juvonen on edustaja, joka jatkuvasti pitää yllä keskustelua vanhusten paremmasta hoidosta.

  ”Rasistit” saavat suomessa tuomion senperusteella mihin puolueeseen he kuuluvat. Vrt. Husu Hussein, al Taee, jne.

  1. Maahanmuuton vastustaminen on persujen ykkösteema – aina.

   Viimeisimmän tutkimuksen mukaisesti persut vastusti sairaanhoitajien ylimääräistä palkanlisää valtaosin- sairaanhoitajat hoitavat myös vanhuksia. Siinä ei yhden Juvosen ääni painanut.

   Tuomiot eivät ole puolueista kiinni- siitä on turha taas valittaa.

   1. Perussuomalaisissa lienee se vika, että he haluavat tehdä reaalipolitiikkaa. He huomioivat sen, että kuntasektorin palkanmaksukyky on erittäin huono. Kuntatyönantajien laskelmien mukaan tuo 1.8% lisäkorotus tarkoittaisi 0,8 %:n kuntaveron korotusta.

    Perussuomalaisilta puuttuu vihervasemmiston taikaseinä.

   2. Hevosmiesten tietotoimiston mukaan:

    ”Viimeisimmän tutkimuksen mukaisesti..”
    Onko tutkimustulos jukinen?

     1. Eikö lähteen lainaajan velvollisuuksiin kuulu antaa lähde , ei lukijan?
      .. tuskin lähdettä löytyy ..

    1. Tutkimuksella viitataan ehkä tähän:

     ”Perussuomalaisten, kokoomuksen, keskustan ja kristillisdemokraattien kannattajat suhtautuvat ajatukseen kielteisimmin.

     Perussuomalaisten äänestäjistä ainoastaan 38 prosenttia on valmis verotuksensa kiristymiseen. Keskustan kannattajat ovat kaikkein kriittisimpiä hoitajien hyväksi tehtäviä veronkiristyksiä kohtaan.

     Keskustalaisista vain 34 prosenttia on valmis maksamaan lisää veroja hoitajien vaatiman palkkaohjelman toteuttamiseksi. Kokoomuslaisilla vastaava osuus on 36 prosenttia.”

     https://www.uusisuomi.fi/uutiset/alma-kysely-hoitajien-palkankorotus-maksaisi-333-palkansaaja-paljon-veroja-maksavilta-yksinhuoltajilta-porvareilta-ja-perussuomalaisilta-tyrmays/2fb39f15-93ad-40c2-a584-5ba0ed53948e

      1. Et kuitenkaan huomannut muita kuin persut, joten et vissiin lukenut koko kirjoitusta?

       1. juhak , ei kannata hk:lle taivutella rautalankamallia.

        https://www.aamulehti.fi/a/c8bbe297-2d09-43a5-bca7-7d8525c64881

        Alkuperäisessä uutisessa Perussuomalaiset eivät ole missään eritysasemassa.
        ,
        Perussuomalaisten äänestäjistä ainoastaan 38 prosenttia on valmis verotuksensa kiristymiseen. Keskustan kannattajat ovat kaikkein kriittisimpiä hoitajien hyväksi tehtäviä veronkiristyksiä kohtaan.

        Keskustalaisista vain 34 prosenttia on valmis maksamaan lisää veroja hoitajien vaatiman palkkaohjelman toteuttamiseksi.
        ,
        Kokoomuslaisilla vastaava osuus on 36 prosenttia.
        [Miksi perussuomalaisten verokorotusta osoittavan kannatusprosentin 38 edessä on sana. ’ainoastaan’,

        Kokoomuksen luku 36 on ilmoitusluonteinen asia Almalle.

      2. Vihje Alma Median jutuista kannattaa lukea mutakin kuin otsikko
       *
       Keskustan kannattajat ovat kaikkein kriittisimpiä hoitajien hyväksi tehtäviä veronkiristyksiä kohtaan.

       https://www.uusisuomi.fi/uutiset/alma-kysely-hoitajien-palkankorotus-maksaisi-333-palkansaaja-paljon-veroja-maksavilta-yksinhuoltajilta-porvareilta-ja-perussuomalaisilta-tyrmays/2fb39f15-93ad-40c2-a584-5ba0ed53948e

       Vain alle puolet eli 47 prosenttia kaikista vastaajista olisi valmis maksamaan enemmän veroja hoitajien palkankorotusten rahoittamiseksi.

       Perussuomalaisten äänestäjistä ainoastaan 38 prosenttia on valmis verotuksensa kiristymiseen. Keskustan kannattajat ovat kaikkein kriittisimpiä hoitajien hyväksi tehtäviä veronkiristyksiä kohtaan.

       Keskustalaisista vain 34 prosenttia on valmis maksamaan lisää veroja hoitajien vaatiman palkkaohjelman toteuttamiseksi. Kokoomuslaisilla vastaava osuus on 36 prosenttia.
       *
       Otsikko:
       Alma-kysely: Hoitajien palkankorotus maksaisi 333 € / palkansaaja – Paljon veroja maksavilta, yksinhuoltajilta, porvareilta ja perussuomalaisilta tyrmäys

      3. Veronkorotuksen hyväksyntä galluppi kyselyssä on aivan eri asia kuin hyväksyä veronkorotus sen iskiessä oikeasti omalle kohdalle.
       *
       AL:n juttu
       https://www.aamulehti.fi/a/c8bbe297-2d09-43a5-bca7-7d8525c64881

       Vain alle puolet eli 47 prosenttia kaikista vastaajista olisi valmis maksamaan enemmän veroja hoitajien palkankorotusten rahoittamiseksi.
       ,
       Perussuomalaisten äänestäjistä ainoastaan 38 prosenttia on valmis verotuksensa kiristymiseen. Keskustan kannattajat ovat kaikkein kriittisimpiä hoitajien hyväksi tehtäviä veronkiristyksiä kohtaan.

       Keskustalaisista vain 34 prosenttia on valmis maksamaan lisää veroja hoitajien vaatiman palkkaohjelman toteuttamiseksi.

       Kokoomuslaisilla vastaava osuus on 36 prosenttia.

   3. Hoitajien palkkojen nostossa on se vaara, että muut tahtovat kanssa.
    Seurauksena inflaatio, kilpailukyvyn heikkeneminen, työttömyys ja EKP:n ahdistelu.
    Nämä omivat seurauksena Vanhasen-Kataisen toimista 2008 lähtien.

   4. Hoitajien ylimääräinen palkankorotus ei poista hoitotyön ongelmia, päinvastoin pahentaa niitä, koska kunnilla on varaa yhä vähempiin hoitajiin. Sanoihan pääministeri Marinkin, ettei valtio aio sellaista maksaa. Se nyt vaan on realismia ja sellaisen puolustaminen poliitikoilta silkkaa populismia.

 14. Ps. Mitähän Veikko Vallin Aamulehdessä itkee?

  Hänhän toteaa, ettei tunnista saamaansa vihapuhetta, vaikka hänen nimensä löytyy tutkijan listauksesta, jossa mainitaan 60 erityisen paljon vihapuhetta twitterissä saanutta henkilöä.

  Hän myöntää kyllä saavansa paljon erilaista palautetta, mutta ei suostu uhriutumaan. Palautetta tulee niin äärioikealta kuin vasemmaltakin. niin liberaalilta vihervasemmistolta. Läpi laajan poliittisen kentän.

  Mutta Vallinin mielestä tämä kuuluu moniarvoiseen yhteiskuntaan. Erilaiset mielipiteet tulee sallia.

  Olisiko tästä Vallinin loppulauseesta ohjenuoraksi avauksen tekijälle.

  ”Tutustumalla toisella tavalla ajatteleviin ihmisiin, ilman ennakkoasenteita, saattavat omatkin mielipiteet avartua”

  Vai onko avaajan kohdalla peli jo menetetty?

 15. Valitukseksi ja säälin hakemiseksi minä tuon tulkitsin. Sama virsi kaikuu fb:ssä.

  Vallin kieltää ensimmäisenä kaikki mahdolliset kehityshankkeet jopa ”kärppänä” vahtimalla. Ei ihme, että hän on erittäin epäsuosittu edustaja muiden vastaavien keskuudessa.

 16. Tulkintasi ei yllätä. Tulkintasi ei kuitenkaan vastaa Vallinin jirjoituksen sisältöä.

  1. Jaa, eräs persufoobikko näkee asiat vain pienireikäisen persuputkinäön läpi ja kaikki tosiasiat sivuuttaen.

  1. Mitäpä Eemeli, jos lukisit sen kirjoituksen kokonaan – vaikka hitaasti ja ajattelemalla – ja koittaisit laatia itsellesi listan siinä esitetyistä asioista?
   Saattaisit ymmärtää sen, vaikka se lienee liikaa vaadittu, niin kuin se on kirjoitettu ilman persuputkilaseja…

 17. HS:n Tommi Nieminen taitaa olla erikoistunut suomalaisten radikalisoitumiseen liittyviin aiheisiin.

  Muissa EU- maissa ollaan taas huolissaan muslimien radikalisoitumisesta.

  **********************************************************************************
  https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000002798889.html
  Laura Halminen HS, Tommi Nieminen HS, Lasse Rantanen
  Julkaistu: 8.2.2015 2:00 , Päivitetty: 22.4.2016 20:19

  Sisäinen keskustelupalsta paljastaa, kuinka Suomen Vastarintaliikkeen johto haluaa rekrytoida kansallismielisiä ja radikalisoida heidät ”askel askeleelta”.

  1. Vastarintaliike on perinteisen freudentalismin asialla eli valkoisen rodun asialla. Vastarintaliikkeen menestys tietäisi vaikeuksia Ruotsissa asuville (keltaihoisille) suomalaisille.

 18. Perussuomalainen 12 kertaa – vasemmiston sanomisista Tommi Nieminen ei löydä mitään sanomista.

  Li Andersson: Vasemmiston terrorismi on erilaista kuin oikeiston

  Vasemmistolainen suhtautuminen väkivaltaan on ilmeisesti joustava käsitys. Li Andersson on tullut surullisen kuuluisaksi väittelystä, jossa hän kertoo oikeistoväkivallan olevan tuomittavaa ja vasemmistoväkivallan olevan erilaista

 19. Tommi Nieminen HS löysi sentään jotain positiivista sanomista Perussuomalaisista.
  – – –
  Suuri osa perussuomalaisesta politiikasta on täysin aikuismaista toimintaa. Puolueella on kapea agenda, mutta se esittää kysymyksiä, joista on mielekästä käydä debattia:
  .
  Millä ehdoilla Suomi ottaa vastaan humanitaarista maahanmuuttoa – vai ottaako lainkaan? Missä laajuudessa Suomen on kannettava vastuuta ilmastonmuutoksesta? Onko Suomen itsenäisyys vaakalaudalla, jos EU:n liittovaltiokehitys syvenee?
  .
  Suuri osa perussuomalaisista rivikansanedustajista esiintyy Arkadianmäellä aivan yhtä kypsästi kuin muidenkin puolueiden edustajat. Olisi vaikea ajatella, että vaikkapa Arja Juvosen, Jari Ronkaisen tai Lulu Ranteen politiikan teon tyylistä olisi sen kummempaa rutisemista.
  .
  Silti he tekevät räväkkää ja leimallisesti perussuomalaista politiikkaa.

 20. Kyllä vain, viittaus [ lainaus ] löytyy blogin avauksesta. Alkusanoja lukuun ottamatta Blogin avaus tukeutuu Tommi Niemisen tekstiin varsin tiukasti. Alkuperäisen artikkelini lukemalla saa kuitenkin paremman kuvan Tommi Niemisen ajatuksista, kuin irrallisia lauseita lukemalla. Niin, että kiitos linkistä.

 21. Tommi Niemisen kirjoitus on osin asiaa. Typerille möläytyksille ei pitäisi olla sijaa. Poliitikkojen suusta tulleina ne saattaavat lietsoa vähä-älyisiä tekoihin, kuten Nieminenkin huomauttaa. Esimerkki siitä mitä voi seurata oli näissäkin blogeissa: humalainen mies haukkui rasistisesti mustaihoista naista. Perussuomalaisilla noita möläytyksiä on riittänyt, vaikka on niitä joskus tullut muistakin puolueista. Mutta Nieminen ottaa mukaan myös sellaiset retoriset heitot, joita Halla-aho joskus harrastaa. Esimerkiksi ”toiveet” siitä että jotkut naiset tulisivat raiskatuiksi ennemmin kuin jotkut muut ovat retoriikkaa samalla tavalla kuin ”panssarien toivominen” Kreikan kaduille. Niissä ei ole varsinaisesti kysymys väkivaltaan kannustamisesta vaan ikään kuin ajatuksesta ”Jos kerran välttämättä haluat heitellä vasaraa ilmaan niin toivottavasti se putoaa omaan päähäsi ennemmin kuin jonkun muun”. Ehkä sellaista retoriikkaa ei pitäisi käyttää, koska sitä ei ymmärretä tai haluta ymmärtää.

Kommentoi