Anonyymi kommentointi on /Cstä

Iltalehdessä on ihan asiallinen juttu ns. kotivarasta – miten ihmisten kannattaisi pitää kotonaan erilaista tarpeellista kamaa kolmeksi vuorokaudeksi:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a7414c46-6c34-4e1a-820f-d7d619394745

Nopeasti kertyi parisataa kommenttia joista enemmistö asiattomia – turhaa suunsoittoa.

Jos vaadittaisiin omalla oikealla nimellä esiintymistä, niin kommentteja tulisi varmaankin vähemmän, mutta suurella todennäköisyydellä enemmistö olisi asiallisia.

Mihin tarvitsemme turhaa anonyymiä mölinää?

6 Replies to “Anonyymi kommentointi on /Cstä”

 1. Saattaa olla tarpeellista, että joskus joku kirjoittaa anonyymin blogikirjoituksen – silloinkin olisi hyvä asia, että blogistanin ylläpitäjällä olisi kuitenkin kirjoittajan oikea henkilöllisyys tiedossa.

 2. Takkulaiset ovat kehuneet toisilleen esiintyneensä persuina. Seppo L.:kin esiintyi kanssa eri henkiöinä, josta sai tuomionkin.

  Minunkin nimelläni esiintyy joku FB:ssä. FB ilmoitti sen olevan sallittua. En tiedä hänen tehneen vahinkoa. Profiilikuvana on ollut Tony Halme.

 3. Kyllä nimimerkin käytön ymmärtää silloin, jos joku haluaa tuoda esille henkilökohtaisesti, tai yhteiskunnallisesti arkaluonteisesti asioita. Silloin vaan pitää oikeiden henkilötietojen olla palstanpitäjän tiedossa. Aamulehdellä on aika hyvä esimerkki ko palstasta.

 4. Moisesta aiheesta on jo melkein 500 kommenttia, joista pieni osa asiallisia.

  On toki asiallisiakin kommentteja, jotka lisäävät uusia artikkeleita kotivaraan tai vaikkapa neuvovat hankkimaan esimerkiksi Trangian tai risukeittimen, että voi sähkökatkonkin aikana valmistaa lämmintä syötävää.

  Tämän alustukseni aiheena ei ollut millainen kotivaran pitäisi olla – vaan ihmettely idioottimaisesta villityksestä huudella anonyymiä mölinää nettiin vaikka ei ole mitään asiallista sanottavaa.

 5. Iltalehden ja Iltasanomien kommentit ovat paljolti täyttä soopaa. Samat äkkiväärät jäärät laittavat kommenttia, yleesä asiat käännetään ”persuihin” tai maahanmuuttajiin kohdistuviksi vaikka juttu olisi harjanvarsista. Kommenttien ”faktat” ovat usein mutua, sellaista, mitä ihmiset luulevat tietävänsä. Oikeastaan niistä ei kannattaisi edes välittää, mutta innolla haaskaan joskus aikaani saadakseni sinne jonkun kommentin, nimimerkillä. Kai sillä saa jonkun oman tarpeensa tyydytettyä. Jos laittaa omalla nimellä niin tulee halposti leimattua fasistiksi, rasistiksi, kommunistiksi tai ties miksi foobikoksi.

Kommentoi