Kokoomuksen ja keskustan kannatus on kehnoista puoluejohtajista kiinni

Tätä ei selitä puoluepolitiikkakaan. Sitä selittävät puheenjohtajien ”persoonallisuushäiriöt” , jotka eivät vaivaa Marinia, Ohisaloa ja Andersonia.  Gallupjohtaja on turvassa virhemarginaalin aitauksessa- toistaiseksi.

Kokkarit voivat kysyä reseptiä Kataiselta, Stubbilta ja Vapaavuorelta. Vapaavuori ärhäkkäänä ja osaavana poliitikkopersoonana olisi tallannut jopa persut maan rakoon .

Sokea Reettakin näki, että Kulmuni oli pahin virhe, mitä kepu saattoi tehdä. Sillä, miksi Sipilä nosti kepun kannatuksen huippuunsa ja hänen lähtönsä sekä Kulmuni  romahduttivat ?

Mutta nämä ovat niintä ”olisi”- jos” -kommentteja, joka ei auta tulevaisuuteen.

Kokkarien tulisi valta Vapaavuori Häkkäsen sijasta. Häkkänen on liian kiltti juristi. Ja taas Rydman kihlaisi persut, joka olisi kokkareiden  lopun alku.

Väyrynen sekaannuttaa kepun entisestään. Sipilän ”valepersoonan” pitäisi palata johtoon- kuka se on ?

Halla-aho kannattaa jättää omaan arvoonsa meuhkaamaan porukkansa kanssa maahanmuutosta, joka on kohta Suomen pelastus, jos tuhkamunamme eivät saa edes penskoja aikaiseksi.

Marin, Ohisalo ja Andersson ovat järkeviä ja karismaattisia puoluejohtajia ilman politiikan ”persoonallisuushäiriöitä”.

… saa kommentoida !

https://yle.fi/uutiset/3-11193715

29 vastausta artikkeliin “Kokoomuksen ja keskustan kannatus on kehnoista puoluejohtajista kiinni”

  1. Kokoomus omat eivät lämmenneet Vapaavuoren linjalle.
    Kepu ei voi nousta sillä kuka on kepulainen ja millä agendalla.
    Vihreiden kannatustasoa voi ihmetellä sillä se on kallis linja vaikkapa
    hesan hiilivoimalat.
    Peruskannatus näkyy pitävän pintansa vakka koirat haukkuu.
    – Mielenkiintoista seurattavaksi näin puolueettomana

  2. Kyllä on Karjalaisen ongelmat syvällä jos hänen mielestään isänmaanhalaajat ja Suomen suurin työläispuolue ja suurin pienyrittäjäpuolue ja kansallisvaltion mahdollistaman demokratian kannattaja pitäisi jyrätä.

    1. Voi se persu puolue olla ihan mitä vaan mutta ei se silti ole työväen puolue mistään kohtaa ja mitä ovat oman hyvän ajajt ei ne ainakaan ole isänmaanhalaajia
      Ne persut ovat pien yrittäjien oma hyväinen ja oman edun ajajia mutteipa sitä taida kaikki haistaa terv tepivaari

      1. Kyllä tutkimusten mukaan PS on pitkään ollut suurin työväepuolue ja nyt todennäköisesti myös suurin pienyrittäjien puolue.
        Kohta voi olla myös suurin eläkeläisten puolue, jos pyrkisivät korjaamaan pieneläkeläisten aseman, niin kuin olen täällä esittänyt.

        Toimistoväki ja vauraisto äänestävät muita puolueita.

        1. No ei ole PS eikä tule työväenpuolueeksi turhaa mölötystä tuot julki terv tepivaari

  3. Jos Marinin, Anderssonin ja Ohisalon politiikan aiheuttama talouskriisi on järkevä tavoite, niin kai siinä sitten siinä politiikassa on järkeä. Siinä vain muutama köyhä kuolee ennen aikojaan.

    Kolmikko oli vaalikonevastauksissaan lähellä kommunisteja. Ei onnistunut oikein Venezuelassakaan, vaikka onnistumista toivoin. Ehkä olisi onnistunut, jos rikkailta olisi otettu rahat. Mutta rupesivat vastustamaan ja koko kansantalous meni sekaisin.

    Voitaisiin panna nuo kolme naista kehään Vapaavuoren kanssa ja katsoa, kumpi osapuoli voittaisi. Tulos ei ole selvä, sillä Lii on muistaakseni harjoitellut kamppailulajeja.

    1. Noinko asia hoidetaan kyllä savikivi on nyt aika heikoilla kun väkivalta on ainoa asia jota hän ymmärtää terv tepivaari

  4. Koska mainittu naistrio ei kuitenkaan aivan ole kommunistinen eli totalitaristinen, niin ei kannata puhua äärivasemmistosta, nimitys ”laitavasemmisto” olisi kielellisesti lahjakkaan mielestä varmaankin sopiva, koska laidat liikkuvat.

    En ole tutkinut Vapiksen vaalikonevastauksia, mutta arvelisin niidenkin edustavan laitapuolta siellä oikealla.

    Persujen politiikka olisi sitten jossakin laitojen välissä. Vaalikoneanalyyseissä PS on ollut hiukan oikella, keskustan ja kristillisten tuntumassa. Kokoomuksen ja etno-RKP:n edustaessa oikeistoa.

  5. Nelikentän huomioita:
    En tavoittanut kännykällä Vapiksen sijaintia nelikentässä.

    Lievästi persumyönteiset zysko ja Rydman sijoittuivat oikealle ja ilmeisesti tästä syystä pitävät PS-puoluetta sidettävämpänä kumppanina kuin kuin esimerkiksi demareita, joita nyt laitavasemmisto hallitsee.

    PS:n ehdokastihentymä sijaitsi hieman keskustasta oikealle vuoden 2015 vaaleissa.

    Hieman päästään mojahtaneet tai sitten suomen kieltä ymmärtämättömät kielitankerot ovat tehneet Ylessä ja eduskunnassa perussuomalaisista äärioikeistolaisia.

      1. PS läisten oma hyväisyys ja se mihin porukkaan he kuuluvat työväenpuoluetta siitä saa vaikka voissa paistas
        Kun porukka on ääärioikeistoa sitähän et taida tajuta lainkaan terv tepivaari

        1. Älä väitä tieteellisiä tutkimuksia vastaan.Se ei näytä hyvältä älyä omaavissa piireissä.

  6. No eipä edes kiinnosta oll ääri porukan seurassa terv tepivaari

  7. Sipilähän ensin nosti Keskustan kannatusken ja sitten sen romahdutti. Muuten hän olisi Keskustan johtaja edellen. Ja kyllä sen Reettakin näki, että Kulmuni oli kahdesta pääehdokkaasta se tuoreempi ja alkiolaisempi; Keskustan uuden linjan mukainen. Mutta hän on vain osoittautunut suhteellisen näkymättömäksi ja epävarman oloiseksi. Sitä ei voitu annakolta tietää. Keskustalla ei oikein ole hyvää johtaja-ainesta tällä hetkellä. Andersson on näköjään tyypillinen kommunisti, Ohisalo suhteelisen maltillinen, Marin on myös ollut aika pidättyvä, toisaalta ehkä SDP:n kannatus on juuri siksi noussut? Halla-aho on aina terävä ja looginen, Orpo harkitseva ja rauhallinen. Vapaavuori olisi melkoinen kuumakalle Kokoomuksen johtoon.

    1. Melko hyvin sanottu. Mutta Orpo ei pärjää ja on väsynyt. Kulmunia keskusta ei pitkään katsele. Jotain karismaa sentään tarvitaan villasukkien kutomisen sijaan.

  8. Oikein hyvä esimerkki johtajavetoisesta puolueesta on persut. Soini nosti persut yli äyräiden, mutta Soinin persut kuoli hänen väistyttyään.
    Sama pätee nykyisissä persuissa, joka elää vain Halla-ahon johdolla. Ilman häntä persut romahtaa.
    Sellaista se populismi on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *