Koronan riskitekijät alkavat hahmottua eri lähteistä poimittuina

Näitä eri lähteitä on kymmeniä, joita en ole kirjannut erikseen, mutta voitte kommentoida ja täydentää:

  • Hyvin iäkkäät ja perussairaat
  • Sytostaatti ym. hoidetut
  • (ei diabetes, jos se on hoidossa kontrolloituna)
  •  muut vakavasti sairaat, sairaudet jopa takana
  •  tupakka, nuuska, huumeet
  • liikalihavuus
  •  huono lihas-yleiskunto
  •  nuoret supertreenaajat, joiden energia ei enää riitä vastustuskykyyn
  •  laumasielut ja sohvaperunat
  •  rankkaa työtä, vuorotyötä tekevät
  • epäterveellinen säännötön ruoka
  •  runsas alkoholin käyttö ( ei napsut ja kohtuulliset ruokajuomat)

Ovatko nämä sitten hyvän vastustuskyvyn aakkoset:

  • normaalin synnytyskanavan kautta syntyneet
  • äidinmaidon saaneet
  •  moninaista normaalia maalaiselämää lapsuudessa viettäneet ”paskakasojenkin tonkijat”
  •  mahdollisimman lisäaineeton ruoka
  •  ulkoilua ja normaalia mutta runsasta liikuntaa harrastavat
  •  vähästressiset syystä tai toisesta
  •  ei laumasielut, mutta muuten hyvää sosiaalista elämää viettävät
  •  hyväuniset 7-10 h, ei yökukkujat
  •  nuoret ja jopa yli 70v , jotka tämän osion täyttävät

Nämä ovat johtopäätöksiä  ja laajoista kokonaisuuksista poimittuja

 

 

6 vastausta artikkeliin “Koronan riskitekijät alkavat hahmottua eri lähteistä poimittuina”

  1. Tänään muuten oli Tuija Siltaselta erittäin hyvä kommentti tähän päivään; maalaiset/uusimaalaiset mökkeilijät.
    Kannattaisi ehkä lukea.

    1. Olipa tuo nokkela vastaus ..

      Eli hakekaa – en vitsi keroa

      *********************************
      Heikki haki uutisen, joten nyt asiaa voi kommentoida

  2. Kyllä Tuija Siltamäen kirjoituksessa on toki paljon hyvääkin.
    .
    ”Vakuutan, että sekä huoltovarmuushuoleni että maaseutua kohtaan tuntemani arvostus ovat huippulukemissa.”
    .
    ”Lapsuuteni kuuntelin raitiovaunujen jyskeen sijaan moottorisahan sointia. Ja kun kevätaurinko luo kalvaan hehkunsa risukasoihin, koen suurta himoa sytyttää ne kasat tuleen ja syödä lihaa.”
    .
    Mutta, mutta..
    .
    Pääkaupungissa vietetyt vuodet ovat kuitenkin muuttaneet Tuijan city-vihreäksi.

    Ihmisen peruselinehtoihin kuuluu ennen kaikkea ruoka. Ruokaa tuotetaan Suomen maaseudulla. Ruokaa hankitaan Suomeen suuressa määrin viennillä hankituilla varoilla. Missä vientituotteet valmistetaan? –pääosin muualla Suomessa kuin pääkaupunkiseudulla. Pääkaupungissa toimivat suuret valtion elimet ja monien yritysten pääkonttorit. Pääkaupunkiseudun bruttokansantuote syntyy näiden ihmisten tuloista ja palveluerityksistä. Bruttokansantuotetta ei voi syödä – se on tilastollinen luku.

    **************************************************************************

    https://yle.fi/uutiset/3-11306367

    Tuija Siltamäki

    Vuosien 2005-2018 aikana valtaosa uusista työpaikoista syntyi kasvukeskuksiin, ja Suomen bruttokansantuotteen kasvusta yli puolet on peräisin pääkaupunkiseudulta.(siirryt toiseen palveluun) Työn tuottavuus täällä on työntekijää kohden 20 prosenttia korkeampi kuin muualla maassa.

Vastaa käyttäjälle Kalle Pohjola Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *