Lohdutusta terveille 70-79 vuotiaille

Noin 96 % yli 70- vuotiaista kuolleista olivat monisairaita riskiryhmäläisiä ja nekin kuolleet olivat pääasiassa yli 80-vuotiaita. Sairaudet keskittyivät sydänsairauksiin ja diabetekseen.

Eli lääkäreiden mukaan täysin terveillä 70-79 -vuotilailla on vain hitunen mahdollisuus kuolla koronaan.

Lähisukulaiseni HUS:in erikoislääkäri, traumakirurgi, täysin terve, soitti eilen, että mitä kuuluu. Kerroin, että täysin terveenä myös kuuluu ihan hyvää. Eletään melkein niin kuin ennenkin, mutta ei ole tapahtumakalenterissa mitään loppuvuodeksi. Johon hän itse kertoi elävänsä Espoossa niin kuin ennenkin, asioi ja liikkuu paljon, mutta vaimoon p…kele ei voi pitää 2 metrin etäisyyttä, kun on lievä kuulovamma.

Mutta, vaikka koronaan ei kuoltaisikaan, kuollaan kuitenkin ja, joku muu voi kuolla,  jos me täysin terveet emme itse sairastu, mutta kannamme virusta ja tartutamme muita. Eli säännöt monin osin pätevät meihinkin, terveisiin.

Uutta tietoa tulee kosolti lähiaikoina, mitkä ovat ne tekijät, jotka pitävät ihmiset loitolla koronasta iästä huolimatta. Ovatko ne veriryhmät, esim. (O), kaikki rokot sairastaneet, liikunnalliset, maalla paskaa tonkineet, luonnollisen synnytyskanavan kautta syntyneet, äidinmaitoa saaneet, antibiootteja välttäneet, terveellistä ruokaa syöneet, hyvin nukkuvat, ei kuumakallet, stressittömät jne..

Minä en kuulu tuohon ryhmään kokonaisuutena, ainakin jokunen noissa ei täsmää.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006501062.html

13 Replies to “Lohdutusta terveille 70-79 vuotiaille”

 1. Eihän tuohon ole mitään sanomista, Heikki tänne yksin jää muiden lähdettyä, harmi.

 2. Tilastoja ei voi tietenkään rekonstruoida.
  Kuitenkin olisi mielenkiintoinen tieto, missä ajassa nuo koronaan kuolleet monisairaat olisivat kuolleet joka tapauksessa?

  1. Niin olisi, mutta varmastikin korona-aallon aikana. Kokonaiskuolleisuudesta raportoidaan niiden pysyneen jopa hieman alle viime vuoden. Eli, mitkä ovat koronanan / vakavan infulenssan osuudet ?

 3. Yli 70vuotiaat jätetään selviämään kuka mitenkin neljänseinän sisälle ja kun sitten heillekin käydään maskitta kotiavun kautta hyvät päivät sanomassa, niin se on sitä yhteiskunnan tarjoamaa eutanasiaa.

 4. Näkökantahan tuokin; toisaalta, tuttavapiirissäni on lukuisia 70+ henkilöitä ja sairastuneita, asianmukaista ja hyvää hoitoa ovat tietämän i mukaan saaneet.

 5. Nyt pitäisi jättää pössyttely, mutta tupakin orjilla voi olla hermot kireällä muutenkin.

  Nyt olisi hyvä aika hankkia anemia. Ei tule koronan iskiessä helposti verisuonitukoksia.

  Minulla on anemiaa. Jippii. Ei huolta huomenesta.

 6. Anemiahan tarkoittaa punasolujen vähyyttä, joka taas tarkoittaa sitä, että happea keuhkoihin kuljettavat solut ovat vähiin päin.
  Korona iskee keuhkoihin, jotka tarvitsevat kaiken mahdollisen tilavuuden hapen saantiin. Syö äkkiä rautaa ja vaikka nokkosia, ellei tuossa ole kysymyksessä jo jokin vakavampi juttu, joka on syöppö punasoluille.

  Sama eilinen kirurgi näytti minulle kuvia leikkauksen jälkeisistä röökimiehen keuhkoista. Sinne ei paljoa tervettä punaista mustan joukossa näkynyt. Siksi rööki panee sinut vakavaan riskiryhmään muiden diagnosoitujen juttujen lisäksi.

 7. Eiköhän nuo punasolut kuljeta happea keuhkoista elimistöön päin. Keuhkoihin happi tulee hengitysilman mukana.

 8. Niin on, ”happea keuhkoista kuljettavat punasolut”, eikä tarvitse edes väitellä.

Kommentoi