Marin vei Italiaa ja Macronia ja nyt oppositiota kuin kuoriämpäriä

Lehdistön maalailut Marinin epäonnistumista EU- neuvotteluissa ovat vallanneet lööpit. Ja nyt oppositio yrittää keksiä luupilla, mistä saisi pääministerin kiinni.

Näyttää tosiaan olevat toisin päin. Marin porukkansa kanssa on ollut avain koko EU-paketin muodostumisessa tähän kohtuuteen, mitä nyt on saavutettu  kaikille EU:ssa.  Ja myös lukko sille, että lainat ja avut menevät valvottuihin kohteisiin. Oikeusvaltioperiaatekin kirjattiin, kunhan se myös valvotaan. Mutta Marin sen sai etunenässä aikaiseksi. Oli vielä aktiivisessa roolissa nuuka nelikon kanssa viisikko- roolissaan. Opasti Macronin nenästä pitäen oikeille jäljille velka-asioissa.

Tiukka akka, joka vei vielä kohteliasta Mykkästä ja harhailevaa Purraa narusta  ohjaten asiaan.

Persut pitävät vielä hätäkokouksen löytääkseen jonkun murun asian tyngäksi.

 

34 Replies to “Marin vei Italiaa ja Macronia ja nyt oppositiota kuin kuoriämpäriä”

  1. Marin oli kuin juuri lataukseta tullut Durasel-pupu, jolle oli vielä ennen lähetystä työnnetty pervitiini kielen alle.
   Marin ja Mykkänen olivat sekaisin kuin seinäkello ( onnesta ) ja nyt välimerenmaille tuli joulu etu ajassa, kun Korvatunturilta lähtee lahjapaketti Italiankin köyhille mafiaperheille.
   Jos maalaisjärkeä halutaan, niin Rikka Purra osoitti, että robotille ei pidä antaa valtakunnan avaimia, se ei kykene erottamaan vähennys ja plus laskua toisistaan ja sille velatkin ovat saatavia.

   1. Riikka Purran ydinviesti oli, että EU on paha ja sitä ei pitäisi olla olemassa rahoineen ja markkinoineen, vaan kaikkien tulisi elää omin eväin ja rahapussein kuin Impivaarassa.
    Purra elää Eino Poutiaisen aikaa.

 1. Kyllä Marin varmasti paljon töitä teki, mutta on vahvasti liioiteltua sanoa, että Marin vei Macronia kuin litran mittaa.

  Macron sai yhteisvelkavetoisen, EU:n perussopimuksen vastaisen pakettinsa läpi ja samalla Ranska kuittaa itselleen 40 miljardia euroa.

  Ei voitane sanoa, että Macronia vedätettiin.

 2. Kun tulos oli, että etelän maille sekä Ranskalle ja Saksalle jaetaan yhteisellä velalla saatua rahaa ilmaiseksi ilman vastinetta, ei Marin todellakaan kyennyt viemään ketään eikä mitään.
  Se, että holtittomasti velkaantuneiden maiden velkoja maksetaan tällä tavalla ja homma jatkuu samanlaisena, on katastrofi koko EU:lle.
  Samoin se, että lähes tuplasti suomalaisia varakkaammille italiaanoille jaetaan rahaa ilmaiseksi ja suomalaiset joutuvat maksamaan, on järjetöntä.
  Ei EU:n pitänyt olla neukkulamallinen tulojen tasaamisliitto, vaan kauppaliitto.

  1. Nythän ei ollut kyse Ranskan, Italian tai Saksan budjetin paikkailusta, vaan valvotusta korona avustus-lainapaketista.
   Muu budjettikehys meni Suomelle paremmalla tuloksella kuin aikaisemmat vuodet.
   EU:n on päästävä nyt alkaneilla mekanismeilla ns. ” holtittomien” maiden verotukseen eli verotuksen yhtenäistämiseen kiinni.

   1. Kas kummaa, kun suurimmat saajat jostain ihmeen oikusta sattumoisin ovat samoja maita, jotka ovat vuosia hoitaneet huonosti taloutensa.

    Korona nyt ei vaan kaikkea selitä.

   2. Miten se olikaan, saiko Ranska sen 40 miljardia avustuksia?
    Sinänsä avustukset menivät pääosin tasan maille, joiden talous oli kuralla ennen koronaakin eikä niillä avustuksilla mitään koronatappioita kateta.

 3. ”Ja myös lukko sille, että lainat ja avut menevät valvottuihin kohteisiin.”

  Rahojen saannilla oli valtava kiire. Saksalaisilla ja ranskalaisilla oli valtavat sijoitukset Kreikassa, Italiassa ja Espanjassa. Sijoittajat vaativat tukitoimia tappioittensa pienentämiseksi. Saksalaiset ja ranskalaiset ovat vallankahvassa Brysselissä, mistä voidaan vetää johtopäätökset mitkä nämä ’valvotut kohteet’ ovat.

  ***********************************************************************************
  Kuvassa voittajien juhlintaa:

  Euroopan komission puheenjohtaja Ursula Von Der Leyen ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel tiedotustilaisuudessa Brysselissä tiistaina.

  https://images.cdn.yle.fi/image/upload//w_1198,h_799,f_auto,fl_lossy,q_auto:eco/13-3-11457735.jpg

  ***********************************************************************************

  Kuinkahan kauan menee, että kaikki suomalaiset tajuavat meidän olevan vähäpätöinen pelinappula suuressa pelissä?

 4. Katsoin eilisillan A-studion lähetyksen ja Marinin kootut selitykset. Ei vakuuttanut. Perusuomalaisten varapuheenjohtaja Riikka Purra dominoi keskustelua täysin. Mietin, että miksiköhän kokoomus ei heittänyt keskusteluun Ben Zyskowitczia. Benillä on nopsa reagointikyky ja hyvä ulosanti. Ehkä Ben ei ole kovinkaan ihastunut liittovaltioajatukseen ja ohjelmaan valikoitui liittovaltiomyönteinen Kai Mykkänen, en tiedä. Kyllähän Mykkänenkin osaa ladella poliittista liturgiaa, mutta on tämmöisissä keskusteluissa jokseenkin eksyneen näköinen nuorehko mies, joka pälyilee ympäriinsä että onko tukijoukot paikalla.

  1. Purra puhuin paljon ja pääasiassa asian vierestä. Kyllä puhetta maailmaan mahtuu.
   Niin puhui myös Mykkänen, mutta järki päässä.
   Marinin ei tarvitse selitellä mitään. Kaikki on dokumentoitu.

 5. Marin on toiminut perutuslakivaliokunnan ohjeiden mukaisesti ja oikeasuuntaisesti ja täsmällisesti kertoo pj. Ojala-Niemelä. Eli perustuslakirikkomuksia ei ole tapahtunut.

  Suuren Valiokunnan pj. Hassi on saanut jatkuvat tiedot neuvottelujen etenemisestä.

  Persujen vaatimukset valuivat hiekkaan tulla vatvomaan asiaa Eduskuntaan kesälomien aikaan. Tämä ei ollut mikään muu kuin vaaligalluptemppu paskaiseen vessapaperiin kirjoitettuna.

  1. Kun lukee perustulakivaliokunnan lausunnon, niin ei tuo päätös niitä ehtoja noudata.

 6. Mariinin neuvottelutulos on ihan hyvä, siis esim. Italian kannalta. Pieni Suomi maksaa tulonsiirtoja suomalaisia keskimäärin varakkaammille italialaisille, ja Italia voi rauhassa jatkaa holtitonta talouspolittiikkansa.
  Mitä tulee elvytyspakettiin, koronasumutus on turhaa. Italian valtion talous oli kuralla jo pitkään ennen koronapandemiaa.

  Mieleen tulee Britannian entinen siirtomaapolitiikka. Britannia antoi yhdelle tai kahdelle omistamalleen saarivaltiolle parempia etuja kuin muille. Näin saatiin vihaa ja kateutta siirtomaiden kesken ja siirtomaiden yhteishenki mahdollista kapinointia isäntämaata vastaan estettiin.
  EU-troikka on kirjansa lukenut.

  Miksi EU:n huippukokouksessa ei vaadittu Italiaa ja muita Etelä- Euroopan maita tekemään rakenteellisia muutoksia verotuskäytäntöönsä ja talouspolitiikkaansa, mikä olisi ollut välttämätöntä. Niin, miksiköhän?

  1. Kaikkihan Italian talouden ongelmat tietävät, ei mitään uutta. Mutta tämän kokouksen jälkeen sama meno ei jatku pitkään. Sen tietävät muutkin, Macron omalta osaltaankin ja Espanja. Ja viisikot plus Saksa.
   Keralla kaikki ei voi muuttua, mutta korona-elvytys ja lainat olivat avain asioiden aukaisemiseen ja pian.
   Tässä koko bujettirumbassa oli myös isommat asiat kysymyksessä koskien Euroopan yhtenäisyyttä kohdata uusia maailmanlaajuisia ongelmia yhtenä rintamana.
   Tätä yhtenäisyyttä taas persut vastustavat.
   Ja kaukaa Kallokin hakee tukea ajatuksilleen; entä mikset ota USA:n orjuushistoriaa esimerkiksi, jolla tiellä taas kahjo trumppi edelleen kulkee, joka taas on aiheuttanut sen, että koko USA on sekaisin.

  1. Ja mitähän tuo tarina hyödyttää suomalaisia, jotka joutuvat silti maksamaan miljardeja etelän huijareille?

 7. Otsikko:

  ”Marin vei Italiaa ja Macronia [ja nyt oppositiota] kuin kuoriämpäriä”

  ……………………………………………………………………………………………………..
  Voisiko joku sanoa jotakin, mikä olisi enemmän irti reaalimaailmasta, kuin yllä oleva otsikko on.

  **********************************************************************************
  https://www.aamulehti.fi/a/7092ab4b-5553-42f3-8157-95b4b0909994

  EU:n koronapaketti on Ranskan Macronille riemuvoitto kohti yhtenäisempää taloutta – Vihriälä: ”Sehän juuri huolestuttaa”

  EU:n ja talouden asiantuntija Vesa Vihriälä varoittaa liittovaltiomaisten rakenteiden puutteesta EU:n avattua oven yhteiselle finanssipolitiikalle. EU-huippukokouksessa päätetty elpymispaketti on saanut etenkin Ranskassa täysin päinvastaisen vastaanoton kuin Suomessa.

  1. Tuo kommenttisi ei liity suoraan itse neuvotteluvaiheeseen, vaan Vihriälän muutama päivä sitten esittämään kommenttiin, joka on otettava vakavasti.

   Marin kävi Italian pääministeri Conten kanssa tiukan neuvottelun ja Conte antoi periksi.
   Macronia Marin ojensi tästä velkaunionista, mitä se saattaa tarkoittaa Ranskalle ja muille.

   Opposition edustajat Mykkänen ja Purra olivat kuin eilisestä junasta myöhästyneitä Marinin rinnalla A-studiossa. Lomailkaa rauhassa oppositio.
   Risto Uimonen sen kiteytti jo aikaisemmassa kommentissani.

   1. Kyllä Macron ja Conte varmasti vapisivat, tuloksessa ei tuo Marinin jumalainen neuvottelutaito ei kyllä näkynyt.

    Vai oikein Risto Uimonen…kyllä sekin varmaan saa opposition kauhuihinsa.

     1. Juu ja Uimosella saa olla oma mielipiteensä, mutta ei se sen enempää sitten olekaan, mielipide muiden joukossa.

 8. Blogin otsikko ei liity mihinkään todellisessa maailmassa.

  ”Marin vei Italiaa ja Macronia [ja nyt oppositiota] kuin kuoriämpäriä”

  ………………………………………………………………………………………

  HK:”Marin kävi Italian pääministeri Conten kanssa tiukan neuvottelun ja Conte antoi periksi.
  Macronia Marin ojensi tästä velkaunionista, mitä se saattaa tarkoittaa Ranskalle ja muille.”

  *************************************************************************************

  Ranska ja Italia saivat juuri sen minkä halusivat. Suomalaiset maksavat osan Italian (Kreikan , Espanjan) valtion menoista. On yhdentekevä kutsutaanko hulttiomaille annettuja rahoja lahjoiksi vai veloiksi – lahjoiksi velatkin lopulta muuttuvat. Valtiot, joiden velka on moninkertainen yhden vuoden verokertymä, eivät koskaan maksa velkojaan takaisin

   1. Ihmettelen miksi joku viitsii esittää aivan selvästi halusta vedettyjä väitteitä. Alla on esimerkki tästä.

    ”Marin vei Italiaa ja Macronia [ja nyt oppositiota] kuin kuoriämpäriä”

 9. Nyt on [ Emmanuel Jean-Michel Frédéric ] Macron saanut pään auki Sanna Marinin vikinästä huolimatta. Kun temppu onnistui nyt, niin se varmasti onnistuu jatkossakin.

  Suomalaiset joutuvat maksamaan omasta pussistaan koronan kärsineille yrittäjille. Ylimääräistä ( hmm..) velkaa otamme koronan vuoksi viitisen miljardia euroa. Tämän lisäsi joudumme avittamaan samanmoisella summalla etelän hulttiomaita.
  Ollaanko jo ensikeväänä EU:ssa kokoamassa uutta n.s. elvytyspakettia?

  1. Mitäpä, jos vaihtaisit nauhaa ja esittäisit asiaperusteita persukammopaskan sijaan?

 10. Macron ja Merkel – sen saimme läpi mitä halusimmekin

  Suomen sitoumukset jo ennen tätä elvytyspakettia olivat suuremmat kuin Suomen sotakorvaukset.

  ******************************************************************************
  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006576623.html
  Koronapandemian vuoksi luodusta 750 miljardin euron elpymisvälineestä jaetaan jäsenmaille 390 miljardia euroa avustuksina ja 360 miljardia euroa lainana. Avustusten ja lainojen jakosuhde oli maratonkokouksen keskeisiä kiistakapuloita.
  ,
  Pääministeri Sanna Marin (sd) totesi ennen kokousta Suomen haluavan, että avustusten määrä olisi enintään 375 miljardia euroa. Suorien tukien osuuden pienentäminen oli myös niin kutsutun nuukan nelikon vaatimus. Nuukaan nelikkoon kuuluvat Alankomaat, Itävalta, Ruotsi ja Tanska.
  [ Suomen Sanna Marinin halut eivät lopputuloksessa paljoakaan painaneet]
  *
  Oman arvionsa mukaan Suomi saa – oman arvionsa mukaan Suomi maksaa – kukahan tämä arvioija oikein on?
  .
  SOPIMUKSESSA koronaelvytyspaketin jakokriteerit muuttuvat niin, että rahat kohdistuvat paremmin maihin, jotka ovat kärsineet koronakriisistä eniten. Oman arvionsa mukaan Suomi saa koronaelpymispaketista 3,2 miljardia euroa. Suomi maksaa elpymispaketista kaikkiaan arvionsa mukaan 6,6 miljardia euroa vuosina 2021–2058.

Kommentoi