Me kuolemme joskus kuitenkin, ikä mikä hyvänsä

Mikä on kokonaiskuolleisuus ja korona koronakuolleisuus  Suomessa:

Summa summarum: viime vuosina Suomessa kuoli noin 55 000 h/ eli n. 4 600 h / kk / kaikki ikäryhmät,  kaikkiin mahdollisiin syihin erittelemättä.

Ikäihmisiä yli 70 -v noin 35 000 h / vuosi,  2 900h / kk

Koronakuolleisuus nyt yhteensä n. 50 h koko 1 kk:n jaksossa, ja keskittyy voimakkaasti hyvin iäkkäisiin ihmisiin. Syy on selvä ”korona”.

… mutta edellistä ei silti pidä väheksyä määrän perusteella

https://www.tilastokeskus.fi/til/kuol/2018/kuol_2018_2019-04-26_tie_001_fi.htmls

Ari Pesonen / puheenvuoro / US on laaja kokonaisuus maailmanlaajuisesti. Ja, on sitä mieltä, että rajoituksia ei tulisi purkaa hätiköidysti. Ja, Uusimaa tässä lähimpänä kaikkia pelottaa.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aripesonen1/paremmuusjarjestys-eri-maiden-kyvyssa-ehkaista-koronakuolemia-suomessa-ei-viela-ole-aika-purkaa-rajoituksia/

Miten tähän kaikkeen pitää suhtautua ?

Niin kuin Trumppi, omat rahat ja reikä taskussa vastuuttomasti, vai kuin Ruotsi ”ihmiskokeena”,  tai Venäjä, josta kukaan ei tiedä mitään, tai Kauko-Itä, jossa kaikki on jo hallinnassa, tai Suomi, joka on hyvin kurinalainen mallioppilas ?

Joka tapauksessa, jos mitään ei olisi tehty, korona olisi tappanut tai tappaa lyhyessä ajassa suuren osan maapallon väestöstä ja ikäväestön suurimmalla kiihtyvyydellä.

11 Replies to “Me kuolemme joskus kuitenkin, ikä mikä hyvänsä”

 1. Nämä rajoitukset, suositukset yms vastaavat, eivät oikeastaan ole meidän elämäämme mitenkään siirtäneet pois raiteiltaan.
  Elelemme täällä Myllykylässä kuten aina ennenkin; nyt pihasiivousta, kalastusta, vaimo tarvittaessa käy kaupassa. Itseäni ei oikeastaan muu häiritse, kuin se että etelä-naapuriin en pääse hammaslääkäriin implanttien jälkitarkastukseen ja suuhygienistille.
  Kuitenkin, kovin pieniä murheita; sääntöjä noudatellaan, käsidesiä osteskellaan.
  Siis melko normaalia kevätaikaa.
  Tuolla uutisissa kyseltiin, miten vietät pääsiäistä; vastaukseni, kuten ennenkin pl markkinakauppa, jonka lopetin miltei neljä vuotta sitten.

   1. Tuo väestöntiheys/km2, lienee alle 10h/km2 Tammelassa, täällä Myllykylässä ehkä n alle 5/km2.
    Kuitenkin Torkkelinmäessä tai Myllykylässä; samat säännöt. Siellä Torkkelinmäessä tuskin paljon kalastellaan mutta kuitenkin suositukset ja säännöt lienevät samat molemmissa.
    Myllykylä ei sääntöjen ja suosituksien mukaan käsittääkseni ole mitenkään eri asia.

 2. Enimmin se koskettaa niitä henkilöitä, jotka jatkuvasti syyllistävät iäkästä kansalaisluokkaa ja heidän holtitonta käyttäytymistään. Täällä heitä kutsutaan ”änkyröiksi”, sivistyneessä yhteiskunnassa he luokittuvat senioreihin, joilla on ostovoimaa pitää taloutta pystyssä. Juuri tämä yhteiskuntaluokka noudattaa ehkä tarkimmin säädettyjä rajoituksia.

 3. Ei kuolemaa karkuun pääse, se on ihan selvä asia, mutta ei sitä kannata myöskään pelätä niin, ettei koskaan uskalla elää.

  Suomella on verrattain hyvä linja koronan suhteen ja se on parlamentarisesti käytännössä yksinmielinen sekä kansalaisten laajasti hyväksymä.

  Pieniä näkemyseroja totta kai on, mutta niin pitääkin olla, sillä tyytyväisyys estää kehittymisen.

  Itse pidän rajoitusten liian aikaista purkamista pahempana uhkana kuin niiden ylläpitämistä varovaisuusperiaaatteen mukaan.

  Uudenmaan eristyksen liian aikainen purkaminen saattaa sulattaa siitä saadun hyödyn ja vaikka se tekeekin kipeää niin toivoisin hallitukselta linjauksia tulevalle kesälle varsinkin kokoontumisrajoitusten suhteen, enkä usko olevani ainut.

 4. Ei näitä sääntöjä ja rajotteita kannata rutista, aina ne vaan lisäävät mielenkiintoa maaseutua kohtaan.

  Helsinkiläisiä tietysti harmittaa, kun mökit seisovat tyhjillään.

 5. Heikki, tuosta kuolemisesta; siihen olen varautunut. Edunvalvonta, viimeinen toivomukseni hautaamisesta, elintestamentti, jos nyt kenellekkään elimeni kelpaavat. Lisäksi eräänlainen testamentti jomman kumman kuoleman jälkeen omaisuuden? Käyttöoikeudesta; siellä kassakaapissamme ovat osat maistraatin vahvistamia.

Kommentoi