Jossittelua ja ihmettelemistä koronasta ja rajoituksista

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/94bda098-1ca1-466e-a55b-b467e901d013

”Uusia koronavirustartuntoja vain 69: määrä romahti kahdessa päivässä”

Jos tämä suunta jatkuu, se saattaa osoittaa, että Uudenmaan eristäminen ja muut rajoitukset ovat toimineet halutulla tavalla.

Näistä n. 70% oli Uudenmaan alueella ja kuitenkin Marin suunnittelee eristämisen lopettamista sillä perusteella, että tautitilanne olisi tasaantunut eikä välttämättömyyden perustetta enää olisi.

Mikä järki tässä olisi, koska se se tautimäärä ei suinkaan ole tasaantunut, vaan edelleenkin 2/3 tartunnoista on siellä Uudenmaan alueella?

Vaikka joku kohta kiukuttelee jossittelusta, voi kysyä, että eikö rajoituksia kannattaisi silti jatkaa, koska niiden poistaminen ainakin lisää riskiä?

Eikö terve järki toimi vai pelkäävätkö Marin ja perustuslakivaliokunta paria räksyttävää proffaa aivan liikaa?

12 Replies to “Jossittelua ja ihmettelemistä koronasta ja rajoituksista”

 1. En ole lukenut Marinin hallituksen aikovan purkaa Uudenmaan rajoituksia. Tietenkin, tikun kanssa lausuntoja kaivellessa nykyhallinnon toimenpiteitä tietenkin saattaa tulkita miten vaan. Pääasia lienee kun pääministeri ei ole oman mielipiteen mukainen; tulee ehdottomasti hallinnon toimenpiteet murskata sanallisesti.
  Edelleenkin Marinin hallitus on arvostettu kautta Euroopan, ei ole ”vatuloinut”.

  1. https://yle.fi/uutiset/3-11303631

   ”Pääministeri Sanna Marin (sd.) ilmoitti keskiviikkona A-studiossa, ettei Uudenmaan eristämiselle näytä tulevan jatkoa. Tämä tarkoittaa, että jos hallitus ei tee mitään, Uudenmaan eristäminen loppuu 19. huhtikuuta. ”

   Tämäkö ei tarkoita, että eristyksestä luovutaan?

   1. juhak, täällä on taattoja jotka ei osaa lukea uutisia. Samaa paskaa suoltaavat vaikka mitä laittaisit lähdetiedostoksi.

    Todellisuus on se jos Marin alkaa höllentämään tätä rajoitusta mikä on nyt voimassa niin tulee lisää ruumiita.

 2. Onhan täällä kommentoijia, joiden suomenkielen oikeinkirjoitus on yläasteikäisten luokkaa,
  Edelleenkin olen sitä mieltä, että Marinin hallituksella on hommat melko hyvin hanskassa.
  Edelleenkään ei ole julkituotu hallituksen linjaa Uudenmaan rtajoituksien purkamiseksi.
  Ylläolevat mielipiteet kaiketi ”taaton” mielipiteeksi luokiteltuina.

 3. Aivan turha taas lähteä herjaamaan kanssablogisteja siitä että kuka on lukenut mitä uutisia ja kuka mitä ei.

  Marin näyttää haluavan purkaa uudenmaan saarron nopeasti, mutta asiantuntijat ovat skeptisiä sen suhteen. Se on aika lailla sama linja ollut alusta asti…

  …niin, siis Suomen itsenäisyyden alusta asti. Ainahan se on niin, että asiantuntemus ja politiikka tappelevat keskenään. Asiantuntija voi tuntea aiheen, kuten tartuntataudit, mutta hän ei tunne puolueiden poliittisia intressejä, jotka kuitenkin ovat tärkeimpiä. Ne ovat tärkeimpiä, oli johdossa mikä puolue vaan.

 4. Käsittääkseni jos rajoituksia jatketaan se täytyy viedä taas eduskunnan käsittellyn jossa ilmeisesti perustuslakivaliokunta taas päättää ovatko noin rajut toimet ihmisten vapauden kannalta tarpeellisia. Ja asia pitäisi antaa heti pääsiäisen jälkeen jotta eduskuntakäsittely ehtisi ennen 19.4. Ja jos eduskunta päättää, ettei ihmisten oikeuksien rajoittamisille ole perusteltavaa syytä ja kieltää rajoitusten jatkamisen, niin onko siinäkään ollut järkeä viedä asia eduskuntaan. Taatusti hallitus käy asiantuntijoiden kanssa vaihtoehdot huolella läpi, niin terveydenhuollon kuin lakiasiantuntijoiden kanssa. Näin arvelen, en tiedä olenko asian ymmärtänyt oikein?

 5. Minusta on turhaa spekuloida. Siellä on osaava porukka miettimässä, eikä kukaan varmaan halua, että tämä laukeaa taas käsiin eli mikään ei ole varmaa ennen ensi viikkoa.
  Voitaisiinhan sitä muuttaa rajaksi Kirkkonummi, Kauniainen, Espoo, Helsinki Vantaa. Muualla UM:llä on jo väljää.

  1. Kyllä sen Sipoonkin saisi listaan ottaa.
   Siellä on tartuntoja aika paljon suhteessa väkimäärään.

Kommentoi