Onko tässä mitään järkeä ?

Päivästä toiseen, täällä Pirkan Blogissa,  me noin ja vain noin 10 henkeä kirjoittelemme ja kinaamme keskenämme asioista ja saamme pitkät rimpsut kommentteja, jotka eivät johda yhtään mihinkään. Joku vetää herneen nenäänsä, toinen taputtelee toisen selkään.

Kukin tietää jo etukäteen, mitä jonkun teema aiheuttaa ja, mitä kommentteja tuleman tuleman pitää. Onko tässä mitään järkeä, ellei tänne saada laajempaa porukkaa keskustelemaan. Miten se tehdään- en tiedä- tietääkö joku muu ?

 

19 vastausta artikkeliin “Onko tässä mitään järkeä ?”

  1. Kun ei vuori voi tulla Muhammedin luo, täytyy tapahtua päinvastoin.

    Kun ei tänne saada laajempaa porukkaa keskustelemaan täytyy itse mennä laajemman porukan luo. Tämän ohella tai tämän asemesta.

    Tai sitten tyytyä vain tähän, mikä on hyvä vaihtoehto sekin.

  2. Tupailloissakin kaikki tuntevat toisensa, vaikka ei nyt ollakaan tupaillassa.

  3. Olen FB:ssä, siellä eri asiapitoisissa ryhmissä on vilkasta keskustelua. Viime päivinä taas US:n puheenvuoro-palstoilla osallistumassa. Muissa some- ryhmissä en ole.

    FB:ssä on laajoja erikoisryhmiä, joissa olen mukana kuten Tampereen kuntapolitiikka, Lisää kaupunkia Tampereelle, Tampere vanhoissa kuvissa, Pyynikin asukkaat, Eteläpuisto-ryhmä, Lielahti-ryhmä, Ylöjärvi-ryhmä, Kaupunkipuutarhureiden yhteysryhmät, Friends of Malmi Airport.
    Nämä ovat erittäin hyödyllisiä ja päiväntasaisia ryhmiä saada tietoja, keskustella ja vaikuttaa.
    Mm. suurin osa Tampereen kaupunginvaltuustosta ja hallituksesta ovat fb:ssä ml. pormestarit.

  4. Minä en edelleenkään ole FB; ssä, eikä meidän naapuri. Me olemme muuttovoittokunnassa, mutta emme vieläkään tupaillassa.

  5. Ero tähän blogiin vrt. muut ryhmät on, että lähes kaikki esiintyvät muualla omilla nimillään. Meillä fb:n puutarhapalstoilla on muutamia, jotka esiintyvät lempinimillään, mutta tunnistettavasti.

    1. Facebook on tulvillaan feikkiprofiileja. Jos ihminen esiintyy etu- ja sukunimellä, ei se tarkoita, että ne olisivat hänen oikea nimensä.

  6. Näkyy olevan, että täällä päin Hämeessä ei keskustelu kiinnosta. AL jutuissa kommentteja hyvin vähän. Iltasanomissa, HS jne satoja. Tai sitten Hämeen keksustelijat keskustelee mieluummin isommissa ympyröissä muualla? Johan AL vuosikymmeniä sitten yritti saada keksustelua heräämään vaan ei onnsitunut. Silloinen päätoimittaja ilmoitti pettyneensä. Vähäverinen on myös Pirkan blookit. Missä vika-ei oo tietoo. Tämä poika ei ole kiinnostunut kommentoimaan eikä keskustelemaan tai kirjoittelemaan omalla nimellä.

  7. Jollakin on suuri trauma siitä, etteivät kaikki esiinny virallisilla nimillään.
    Samalle kelpaavat kaikki feikkinimet, kunhan näyttävät oikeilta.
    Se asia, mitä kirjoittaja kirjoittaa, on täysin yhdentekevää, kunhan joku nimeltä näyttävä näkyy.
    Tosiasioista viis eikä varsinaisesta asiasta kykene keskustelemaan, vaan hyökkää kirjoittajaa vastaan, kun idoliaan arvostellaan.

  8. Sosiaalisen median osittainen viehätys on kai siinä, että osallistuminen on aina vapaaehtoista, enkä itse kylläty tätä ominaisuutta korostamaan.

    Jos taasen kokee ”omalla nimellä ja kuvalla esiintymisen” olevan ensiarvoinen asia, niin samalla tunnustaa olevansa kovin epätietoinen sosiaalisen median mukana tulleista ongelmista ja erityisesti siitä miten jotkin tahot (ei äärioikesto) pyrkii kaikilla mahdollisilla tavoilla haittaamaan mielipiteen ilmaisun vapautta.

    On myös niin, että foorumeilla on ns. kyttääjiä, jotka ihan aidosti uskovat selvittävänsä suuria mysteerejä osallistujista,mutta samaan aikaan paljastavat kuinka auttamattoman pihalla he olevat aivan niistä perusasioista.

  9. Tämä Pirkan blogit on kyllä hyvä paikka joihinkin lehtien kommnettiosioihin verrattuna. Niisä kun ei voi olla varma tileeko oma, pitkä ja perusteellinen teksti ikinä esille ja samaan aikaan julkaistaan kaikenlaisia lyhyitä heittoja ja välheita. Lisäksi omat kommentit katoavat valtavaan massaan. Vähän enemmänkin kyllä saisi olla porukkaa, mutta mistä sitä saataisiin, en osaa sanoa. Nimimerkin käyttö on myös välttämätöntä, nykyisin asioita ymmärretään tahallaan väärin ja ihmiset joutuvat vainotuiksi.

  10. Täällä näytetään muutaman kommentoijan osalta keskittyvän feikkiprofiilien hirveään määrään muutamassa some-mediassa, jotka vääristävät niitä medioita.

    – US: feikkiprofiileja ei ole, koska se on kohtuullisen hyvin kontrolloitu

    – FB: feikkejä on jonkun verran sivuilla, joissa henkilö itse ei ole niin merkityksellinen kuten osto- ja myyntisivut, mutta ne eivät sitä mediaa vääristä, jos on itse mielipiteineen oikeilla ja itse tuntemillaan sivuilla. Toiseksi, minulla on ns. kaverit n.100, jotka kaikki tunnen ja ovat luotettavia ja heillä on edelleen samoin monin joukoin hyväksymiään kavereita. Jokaisella alasivulla on ylläpitäjä, joka on myös vastuussa sivulla julkaistavista kuvista ja mielipiteistä.

    PB: Täällä on useita ”feikkiprofiileja” sekä toinen mokoma oikeita henkilöitä. Oikealla nimellään esiintyviä ovat oikeita nimiä, paisti Mage= Markku Savikivi, jonka kaikki tietävät. Ei liene sääntöjen vastaista sitä kertoa, koska hän on sen itse sanonut. Suurinta ääntä täällä pitävät feikkiprofiilit ja, jostakin syystä suurin osa heistä ( ei kaikki) tukeutuvat erääseen oppositiopuolueeseen. Häpeävät ilmeisesti sitä nimellään.

    Mutta nämä eivät olleet se asia, vaan se, että tämä PB on supistunut pienen porukan alustaksi, jossa ei tule esiin mitään uutta kuin harvoin.

    1. Mistähän sinä Karjalainen tiedät, mitä puoluetta kukin muka edustaa?
      Se, että piruilee persukammoiselle hänen hysteerisestä kammostaan, ei tee persua.
      Ymmärrän toki, että persukammoiselle kaikki häntä arvostelevat ovat persuja, koska se kuuluu taudinkuvaan.
      Se ei kuitenkaan ole tosiasia, vaan taudin luoma harha.

  11. Ei minua haittaa vaikka joku naamioituu nimimerkin taakse; asia lienee tärkeintä.
    Joillekkin on tuo ”omalla tunnistettavalla kuvalla ja nimellä” tuntuu olevan äärimmäisen tärkeätä. Minulle ei.
    Se nyt jossain määrin tavallaan häiritsee, että blogisti kertoilee asioita ja tapahtumia tavalla, joka myöhemmin osoittautuu aivan keksityksi jutuksi. Kun kirjoituksesta kuluu aikaa, unohtaa ehkä mitä tulikaan kirjoitelluksi. Omia saavutuksiaan ja toimiaan tulee helposti liioiteltuja jos ihan keksittyjäkin; inhimillistä.
    Ongelma, jos sitä nyt edes ongelmaksikaan kutsuisin, ilmenee kaikilla keskustelupalstoilla; pienillä jos suurillakin.
    Tämmöisiähän me ihmiset olemme. Joillekkin oman egon pönkittäminen on tärketä, joillekkin riittää matalampikin profiili.

  12. Minusta jokaisella on kokemuksia moninaisilta alueilta, toisilla laajemmin, toisilla suppeammin, mutta se ei haittaa. Siitä ei kenenkään pitäisi ottaa näppylöitä, jos joku on ”kiertänyt erilaisia tahkoja” pitkin maailmaa ja erilaisissa elämänympyröissä ja töissä kuin joku muu. Kokemuksia pitää vaihtaa eikä sen pidä olla kateuden ja mollaamisen aihe.

    Politiikka on joillekin niin pyhä ja pysyvä niitillä niitattu mielipide ja aihe, vaikka maailma ympärillä muuttuu. Niin muuttuvat aatteetkin ja niiden sisältö maailman menoon nähden.

    Se haittaa, jos jotkut nimimerkin takaa ja suojasta vain irvailevat ei itse nimimerkki.

  13. Ei nimi miestä pahenna ellei mies itse…
    Nimen saa selville ken haluaa
    ja aivan sama sillä aina on takana jokin ihminen
    ja jos levittää väärää todistusta niin saadaan kiinni …

  14. On semmoisiakin näkemyksiä, että jos arvostelee poliitikkoja, arvostelijalle sanotaan. ”Jos olet itse niin viisas, mikset itse pyri politiikkaan?”
    Ei kaikista ole poliitikoiksi, ja yhteiskunnallisten epäkohtien korjaamiseksi on muitakin keinoja kuin pyrkiä paakallon paikalle. Mark Twain on sanonut.”Kynällä on kaadettu enemmän valtaistuimia kuin miekoilla ja tykeillä.”
    Varmaan näin, mutta kai kynällä on saatu aikaan myös hyviä asioita.

    Ja eikös Lontoon Hyde Parkissa ole ollut tapana joskus ennen, että joku maailmanparantaja nousee saippualaaatikon päälle ja rupeaa paasaamaan. ja ihmiset kokoontuvat joko kuuntelemaan häntä tai naureskelemaan hänelle. Silläkin tavalla voi osallistua epäkohtien korjaamiseen, ja jos ei muuta, puhuja tuo monelle ihmiselle hyväntuulisen olon, kun hän ajattelee”mikä tollo!” tai ajatuksen ”Tuon kaverin puheissa on järkeä, olisiko siinä ainesta uutta kirjaani varten?”

    Filosofi Jean Paul Sartre on sanonut, että toiset ihmiset ovat helvetti. Olen pohdiskellut, että onhan se niinkin, mutta entä jos Sartre olisi ollut vuoden autiolla saarella, olisiko hän palattuaan sieltä, ainkaan pariin kuukauteen, ollut samaa mieltä.

    Tässä toinen joskus kuulemani /lukemani välähdys immeisen elämästä: Rouvalla oli kaikki hyvin, mutta ikävä ja tylsä työpaikka, johon lohtua toi eräs ajatus: ”Ihanaa, kello viisi iltapäivällä on riita!”

    Summa summarum. Sokrates kuulemma julisti Ateenan kaduilla. ”Kuulkaa minua Ateenan nuoret miehet! Aina kannattaa mennä naimisiin! Jos saatte hyvän vaimon, teistä tulee onnellisia. Jos saatte häijyn vaimon, teistä tulee filosofeja.”

  15. Täytyy muistaa yksinkertainen asia politiikasta. Politiikka on aina puolueellista, ensisijaisesti oman eturyhmän ajamista puoluetasolla. Sana puoluekin sen jo ilmaisee.
    Sitten on meitä, joiden mielestä monessa puolueessa on jotain hyvää, toisissa enemmän toisissa vähemmän.
    Jos puolueen agenda kiveen hakattu muuttumaton ajan ja olosuhteet huomioon ottamaton, se ei ole oikea puolue vaan fossiili. Jos se keskittyy inhimilliseen pahuuteen ja epätasa-arvoon, joutaa sen mennä.
    Näinä aikoina jonkun eturyhmän etujen härski ajaminen kokonaisuuden kustannuksella on moraalitonta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *