Pelleoppositio vauhdissa

On ollut surkuhupaisaa seurata pelleilyä, vakavien asioiden vastustamista ja mölyapinoiden kuoroa opposition korkeasaaressa.

Hallituksen vakavaa otetta asiaan on suomentanut  parhaiten Matti Vanhanen suurin piirtein näin:

Tärkeintä on nyt kansalaisten terveys ja sen turvaaminen maksoi, mitä maksoi ja yli vaalikausien.  Elvyttäminen on ehdotonta ja kaikkien tukemana ml. muu Eurooppa. Yhteiskuntarauhan takaaminen, joka tulee siitä, että koko työvoimakenttä eri järjestöineen pääsee ja velvoitetaan osallistumaan työn luomiseen eläkeputkineen jne..  Energiatuotannossa turpeen rooli on vain suurta poliittisessa teatterissa, ei energiantuotannossa. Hallituksen ei ole varaa nyt kaatua mitättömyyksien vuoksi, koska se olisi katastrofi ja, koska maata ei päätöskyvytön toimitusministeriö voi hallita pandemian edelleen jyllätessä.

Oppositio mellastaa velan takaisinmaksusta helpoilla huulilla ja kauheudesta lastenlasten tulevaisuudesta, vaikka niitä ei edes tahdo syntyä ja muutama miinuskorkoinen lantti on vasta käytetty kansalaiskuntoon. Työllisyyskin rakentuu oppositiolla vain lukuja lisäämällä. Rakenteet pitää ajaa alas ja erityisesti julkisella puolella, koska siellä on liikaa väkeä, varmaankin sote-puolella ja kunnissa. Teollisuudelle pitää antaa kaikki liikenevät rovot palkan alennuksina, tukina ja valtion pumpata lisää rahaa osakkeenomistajien pussiin kaikin käytettävissä olevin keinoin. Konkurssikypsät kapakat pitää elättää ja ökymatkailu turvattava Palosaarille ja matkakeisari Lapille.

Ja näinollen, ihmisen pitää elää  vain tämän vaalikauden, koska oppositio ei näe kauemmas ja, koska he takaavat paremman elämän seuraavalla vaalikaudella. Oppositiolla on  kaikki ratkaisut valmiina. Sanovat hallan puremat ja orvon lapset poimiessaan irtomarjoja helpoilla huulillaan.

18 Replies to “Pelleoppositio vauhdissa”

 1. Kyllähän Vanhanen puhuu täyttä asiaa ja hiukan säälittävän surkeita ovat Orpon ja Halla Ahon ulostulot. Mutta eihän oppositio voi olla täysin samaa mieltä hallituksen kanssa, muutenhan hallitus tekee, mitä se itse lystää. Tietysti nyt on vallalla täysin poikkeukselliset olosuhteet ja vielä koko maailmassa.

 2. Pari huomiota.

  Kauanko velkaelvytystä voidaan jatkaa tekemättä mitään muuta, kun ei ole tiedossa kauanko korona riivaa maatamme. Vuosi, kaksi, kymmenen?

  Miinuskorko tarkoittaa halpaa lainaa, mutta ei se miinuskorko lainapääomaa vähennä.

  ”Työllisyyskin rakentuu oppositiolla vain lukuja lisäämällä.”

  Tuo kyllä koskee ennen kaikkea hallituksen linjauksia. Vai mitä tarkoittaa päätöspohjainen työpaikka? Samat konstit käytössä, mutta hallitus nostikin tavoitettaan, huom. vain tavoitettaan 80 tuhanteen.

  Itse en kuitenkaan löytänyt hallituksen työkalupakista ainoatakaan toimenpidettä, jolla aidosti pyritään saamaan aikaan uusia työpaikkoja.

  Matkailua, palosaaria ja lapin matkailukeisareita on kyllä lähinnä keskustan elinkeinoministeri pyrkinyt avittamaan. Jopa suomalaisten terveyden kustannuksella vaatimalla löysempiä koronarajoituksia.

  1. Nuo kaikki kuuluvat samaan sarjaan, mitä avauksessa mainitsin. Tilanteen epävarmuus ei luo mitään parempaa päätöspohjaa. Korona ja sen seuraukset ovat tulleet jäädäkseen vuosikymmeneksi. Siitä on lähdettävä.

 3. Kerropa Karjalainen yksikin hallituksen todellinen työpaikkoja ja työllisyyttä lisäävä päätös.

  1. Mistä hallitus ne luo ? Ne luovat yritykset, jos saavat resursseja. Kerro sinä, kun persut tietävät. Hallitus voi luoda työllisyystöitä. Haluatko niitä ?

   1. Ei hallitus luokkaan työpaikkoja. Siihen liittyikin tuo kysymykseni päätöspohjaisista työpaikoista, joita hallitus on sanonut päätöksillään luovansa.

    Yrityksiin työpaikat syntyvät ja siihen voidaan hallituksen toimin vaikuttaa. Nyt sellaiset päätökset jäivät kovin vähiin.

    Kuvaavaa on, että toimenpiteet, jotka kirpaisevat vasemmiston kannattajakuntaa, siirrettiin työmarkkinajärjestöjen harteille. Voivat sitten syyttää vaikkapa EK:ta kipeistä päätöksistä.

    Ja kun on nuo kuntavaalitkin tulossa.

     1. Päätöstä lykättiin ja vastuu samoin toivossa, ettei hallitus joudu vastaamaan toimimattomuudestaan.
      Hallitus ei luo työpaikkoja, vaikka sellaista suureen ääneen yrittääkin esittää.
      Hallituksen toimenpiteet eivät sen lisäksi juurikaan yritysten työllistämistä edistä.

 4. Kukahan arvon blogisteista muistaa edes työllisyystyöt.
  Minun lapsuusseuduillamme rakennettiin Tampere – Pori ns pikatie, rakennettiin, mm Susikosken silta, kohteita riitti.

 5. Minä muistan. 60-luvun alussa rakennettiin työllisyystöinä kotini ohi kulkevaa maantietä. Kantatie 59, joka nyt on valtatie 4.

  1. Tampere- Vaasa pikitietä rakennettiin 50-60 lukujen taitteessa ja vuonna 58 Ikaalisten Kilvakkalassa sijaitseva Salmin sillalla vietetiin harjakaisia, johon sahdin teki äitini, itse olin 6 vuotias.

 6. Edellisistä kommenteista; miten tuleekaan mieleeni tuo työttömyysturvan vastikkeellisuus.
  En työttömyysturvaa vastusta mutta se vastikkeellisuus?
  Toimi aikanaan melkoisen hyvin.
  Rattijuoppojen työvelvollisuus samoin.

  1. Valitettavasti Orpo ei ole kokkareiden penaalin terävin kynä ja sillä on vaikutuksensa.

 7. Surkeaa on valitus velanotosta. Mikä hallitus EI olisi ottanut nyt velkaa ja jos niin mitä siitä olisi seurannut?

  Toinen surka valitus on EU:n tukipaketista, varsinkin Kokoomuksen taholta. Jos Kokoomus olisi hallituksessa siellä oltaisiin lähinnä huolissaan Suomen maineesta kun olimme niin nuukia.

Kommentoi