”Suomen kivääriyhdistyksen uusi puheenjohtaja ja mannekiini, Jussi Halla-aho”

Mikähän tämän ulostulon tarkoitus on ? Kaikki me pojathan haluamme ammuskella mutta , mitä tämä uutisointi tarkoittaa puolueen puheenjohtajan ominaisuudessa ?

Onko syy se, että me muut pojat pääsimme armeijaan ja kiväärien kanssa näyttämään miehuuttamme ja touhuamaan, Halla-aho ei. Tai voihan se vilpittömästi olla niin, että Halla-aho menetti silloisessa poikuudessa paljon, ja parempi myöhään jos silloinkaan.

Mutta uutisointi puolueen puheenjohtajan roolissa on hämmentävä. Aiheuttaa monta kysymysmerkkiä ???

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006569573.html

21 Replies to “”Suomen kivääriyhdistyksen uusi puheenjohtaja ja mannekiini, Jussi Halla-aho””

 1. Luin ensin jutun Iltalehdessä josta sai koko aiheesta -ilmeisesti tahallisesti- aivan väärän kuvan. Ihmettelin, miten joku voi pitää ”aseiden latailusta” ja Heikin tavoin ajattelin asian mahdollisena armeijan korvikkeena.

  Sitten luin Ilta-Sanomista samasta aiheesta ja koko asia valkeni. Halla-aho harrastaa historiallisia aseita ja haluaa myös ampua niillä. Koska niihin on vaikea saada enää patruunoita tai ne ovat kalliita, ne pitää ladata uudelleen itse. Halla-ahon videot ilmeisesti käsittelevät tuota aihetta, Kysymyksessä on siis eräänlainen sota-historiaan liittyvä harrastus. Mutta koska siihen liittyvät aseet niin pitihän siitä yrittää repiä kohuotsikoita ihan Fingerporin sanomien tyyliin. Jos Halla-aho olisi maanviljelijä jolla on karjaa niin Iltalehti taatusti kertoisi hänen pitävän ammunnasta ihan vain saadakseen otsikolle klikkauksia.

 2. On siinä linkkiartikkelissa pientä epätarkkuuttakin; Nagantin patruunoiden lataaminen ei oikein onnistu, nalleja kun ei enää tahdo saada ja Leo Nagantin suunnittelemassa aseessa on ns upotettu luoti. Toimintasysteemiin kun kuuluu, että ylimenokartion ja rullan väli sulkeutuu viritettäessä ja ns ulospuhallusta ei synny, kuten lähes kaikissa revolverimalleissa tapahtuu. Nagantteja on valmistettu myöskin cal .22.
  TT-33 muuten ei ole vielä 100-vuotias. Helpoin noista on Parabellum; 9×19 ja 7.63×19 patruunaa on yleisesti saatavilla. Kummastakaan ei ole kilpailuaseeksi, kuin ei Mauseristakaan.

 3. Totta toinen puoli. Kyllä me monet olemme kiinnostuneita tussareista, minäkin vielä. Taitaisi vielä mennä parabellumkin palasiksi ja kokonaiseksi käden käänteessä. Myin perintöaseen kuitenkin pois lailliselle harrastajalle, koska minulla ei ollut siihen aseenkantolupaa, vaikka se paperi periytyi isältäni.

  Uutinen kuitenkin oli puolueen puheenjohtajan mieltymyksestä aseisiin ja ampumiseen ja niillä itsepuolustukseen ameriikan trumpin malliin sen sijaan, että esimerkiksi perinnerakentaminen tai klassinen musiikki ja taide olisi lähempänä muinaiskirkkoslaavin kielitieteilijälle.
  Uutisointi käsiaseista liittyy aina tavalla tai toisella tulkinnallisesti väkivaltaan ?

  1. Eräänlainen ehkä hieman vahinkokin kävi kun vaihdoin rs-kk:n piipun ajassa 45 s.
   Siellä se seisoo vieläkin päällystöopiston asekäsittelykilpailujen ennätyksillä.
   Rehellinen ollakseni, täytyy sanoa, että lukon nivelsakarat osuivat juuri paikalleen ja vaikein osa ohittui.
   Ei kuulemma v 1965 tekemääni piipunvaihtoaikaa ole alitettu.

 4. Kyllähän se niin taitaa olla, että monen pilkkupukuisen sepalukset kostuvat, saadessaan käsiaseen, jopa ”ysimillisen”, roplattavakseen.
  Jos taas on nelisenkymmentä vuotta ja ylikin noiden aseiden kanssa kanssa ihan ammatikseenkin touhuillut, kyllä kiinnostus sammuu.
  Eräänlainen sairaalloinen kiinnostus aseisiin lienee psyykkinen sairaus sekin.
  Sinänsä ampumaurheilu on kyllä mielestäni hyvä harrastus; heillä ase on suoritusväline, ei tappoväline.

 5. Mitäs, jos paljastuisikin että, puoluejohtaja Marin olisikin taekwondon mustanvyön taistelija ?
  .. tai Päivi Räsänen ex- laskuvarjojääkäri ja Li Andersson palaisi nyrkkeilykehään ?

 6. Jälleen kerran on päivystävät desantit olleet valppaina ja bonganneet YouTube kanavalta Halla-ahon harrastusvideoita ja vinkanneet niistä iltapäivälehdille. Tuskinpa Halla-aho itse on asiaa julkisuuteen tyrkyttänyt.

  Täkyyn on tartuttu hanakasti ja tehtailtu ”uutisia”, joissa asia on käännetty haluttuun suuntaan. Halla-aho on kiinnostunut pääosin muusta kuin itse ammuskelusta, mutta sehän ei estä uutishaukkoja kirjoittamasta haluamallaan tavalla.

  Muutoinkaan ei ymmärrykseni riitä siihen, että toisten harrastuksia ivataan hyvinkin ala-arvoisella kommentoinnilla. Ei kai liene väliä tapahtuuko harrastus maastopuvussa vai prässihousuissa? Jos itse ei ole jostakin kiinnostunut, niin pitääkö muiden harrastamisia alatyylisesti halveksua?

  Mitä tulee trump-malliin, niin Halla-aho toteaa; ”Jos tarvitset asetta itsepuolustukseen, sinulla on parempiakin vaihtoehtoja kuin sata vuotta vanhat sotapistoolit.”

  Toisekseen blogin avaaja voisi korjata blogin otsikkoa vastaamaan totuutta. Halla-aho ei tietääkseni ole minkään kivääriyhdistyksen puheenjohtaja. Ei uusi eikä vanha. Suomen kansallisen kivääriyhdistyksen puheenjohtaja on edelleen Runo K. Kurko

 7. Avauksen ydin on ensimmäisessä lauseessa ”Mikähän tämän ulostulon tarkoitus on ?”, ja kun jatkossa on vielä ote lyhyttä, ehkä liiankin lyhyttä keittiöpsykologiaa niin tulos on tällainen, vailla mitään tarkoitusta.

  Halla-ahon videoita ei ole tehty puolueen puheenjohtajan ominaisuudessa, mutta toimittajakunta tietää, että on joukko ihmisiä, joiden mielikuvitus karkaa välittömästi kun kyse on Halla-ahosta ja niinhän siinä kävi tälläkin kertaa.

  Hassua kyllä samainen ihmisjoukko korostaa Halla-ahon ja Perussuomalaisten merkityksettömyyttä ja turhuutta, mutta syystä tai toisesta päivästä, viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen he jaksavat mainituista puhua ja kirjoittaa.

  Entä jos Halla-aho hankkisi koiran ja vieläpä saksan paimenkoiran ?

 8. Mielestäni en selitellyt sen kummemmin mitään. Et sitten kommentoinut mitään siitä, että olisi hyvä pysyä totuudessa kirjoittelun suhteen.

  Vain onko niin ja niinhän joidenkin kohdalla näyttää olevan, että kun kyse on perussuomalaisista, niin ei kannata antaa tosiseikkojen pilata hyvää tarinaa.

 9. Sitten voi edelleen kysyä, miksi juuri tuo harrastus ja mikä se tavoite on ? Joku päämäärä harrastuksilla on.
  Poliitikot ovat jukisuuden henkilöitä, siksi tämäkin…

  1. Asiahan ei tietenkään voi olla mitenkään niin kuten Halla-aho itse artikkelissa kuvailee motivaatiotaan ja kiinnostustaan harrastustansa kohtaan vaan taustalla on jotain ihan muuta.

    1. Niin, kovin monilla on tarve lukea mitä ei ole kirjoitettu, kuulla mitä ei ole sanottu ja nähdä mitä ei ole tapahtunut, eivätkä edes huomaa kuplansa todellisuutta vääristävää vaikutusta.

  2. Voihan sitä kysyä mitä vaan ja mulkkuillen asennevammaisesti pystyy vastaamaankin omaan kysymykseensä.
   Tuskin Halla-Aho on tuota itse ollut lööppeihin tyrkyttämässä, vaikka persukammoisen mielestä niin on pakko olla.
   Vanhojen aseiden ja niillä ampumisen harrastaminen ei todellakaan ole asekiihkoilua millään tavalla.
   Harrastavathan monen mustaruutiaseita ja niillä ampumista sekä ajanmukaisissa varusteissa esiintymistä olematta sen kummemmin kiinnostuneita moderneista aseista.
   Minkähän takia tuollaista harrastusta mollataan, mutta perinnerakentamisia ja klassista musiikkia esitetän sopivaksi?
   Perinnerakentamisen toki ymmärrän, koska sellaista itsekin harrastan, mutta klassinen musiikki pääosin menee yli hilseen joitakin miellyttäviä poikkeuksia lukuunottamatta.
   Harrastus kertoo ihmisestä aika paljon, enemmän kuin sanat.
   Useat harrastukset kertovat paljon enemmän kuin sokean reetan kuvitelmat.

   1. Minä en Hallan harrastusta kummeksu. Tykkään niin klassisesta musiikista, aseista, perinnerakentamisesta, metallin ja puun työstämisedtä, kukista, viljelystä, pianosta, uruista ja niiden soittamisesta kuin huuliharpustakin, hanurista, oopoeroista, auton ropplaamisesta…

 10. Äiti kysyi miksi tuo runoja rustaa, poika on kai päästänsä sekaisin……
  t.arvi

Kommentoi