Tyhmän kansan kusettajat

Ovat populistit, populistipuolueet ja muut oman pesän likaajat.

Italian johtajia ja merkittäviä poliitikoita ovat olleet populistit Berlusconi, Matteo Salvini, Pepe Grillo jne., niin kuin aikaisemmin kommentoin. Saksassa AfD, Ranskassa le Penit, Itävallassa… jne. ja USA:ssa nyt maailman pääpopulisti.

Suomessa vastaavilla teemoilla ratsastavat ovat populismilla ratsastavat  persut, jotka  ovat pyrkimässä vallan kahvaan samoin periaattein kuin nuo Italian ja muiden maiden kusettajat. Italiassa nämä ovat saaneet maan syvään talousahdinkoon ja sekö näitä Suomenkin populisteja korventaa, kun ”veljeä” autetaan talousahdingossa.

Maahanmuuttokriittiseltä  Matteo Savinilta poistettiin syytesuoja ja häntä uhkaa 15 vuoden vankeus, koska halusi estää merellä kuoleman hädässä olevat ihmiset rantautumasta Italiaan.

Herra varjelkoon meitä näiltä kansankusettajilta Suomessakin

”Albanus kirjoitti 28.7. Italia saa yli 200 miljardia, vaikka kotitaloudet ovat Suomea varakkaampia ja budjetti ylijäämäinen ”

Ote yhdestä kommentistani:

”Se, mitä ei helposti huomata on…

.. Italian talouskehitystä ovat estäneet kymmenet vuodet erilaiset populistiset päättäjät kuten Berlusconit ja Pepe Grillomaiset hölmöt. Lienee jotain yhteistä Suomen politiikan pyrkyreihin ja meuhkaajiin. Onneksi ne eivät Suomessa vallankahvaan pääse. ”

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006586889.html

53 vastausta artikkeliin “Tyhmän kansan kusettajat”

  1. Nyt on vaan niin, että Italian talouden ongelmat juontavat aina tuolta 1970-luvulta saakka.

    Italiaa on johtanut vuosikymmenet kristillisdemokraatit ja puolueen hajottua demokraatit ja muuta vasemmistopuolueet.

    Populisteista vuosien saatossa johdossa on ollut vain Berlusconi ja hänkin vain vajaat kymmenen vuotaa kolmessa eri jaksossa.

    Matteo Salvini nousi Italian valtakunnan politiikkaan vuonna 2018 ja hän toimi sisäministerinä vain noin vuoden. Ei lienen Salvinin syy, että Italian talous kyntää syvällä.

    1. Sillä ei ole väliä oliko kristillisdemokraatti Berlusconi vai ei, mutta populisti pahimmasta päästä hieman eri painotuksin kuin Salvini. Niinä aikoina ongelmat vai pahenivat.

      1. Italialla ja Suomella ei ole yhtäläisyyksiä mainittavasti, eikä Berlusconin kaltaista hahmoa Suomesta löydy.

        Vain höntti väittäisi, että Suomi ja Italia sopisivat taloudelliseen liittoon. Ja vain itselleen ja ympäristölleen vaarallinen täyskaheli väittäisi, että Italia Suomi kuuluisivat samaan liittovaltioon.

        Liittovaltiotavoitteen asettaminen edellyttäisi hulluutta tai alle 80:n pisteen älykkyysosamäärää.

  2. ”Tyhmän kansan kusettajat” ja populismikin vielä,no hetkinen, tarkastellaan vähän asiaa.

    Vappusatasella valtaan, hoitajamitoitus on parin tunnin työ, ilmainen toisen asteen koulutus kaikille jne.jne.

    No populismilla tosiaan kusetettiin kansan tyhmempää osaa ja päästiin valtaan, sillä seurauksella, että nyt katsellaan kalenterista miten saisi eri vaalien väliin sopimaan ne ikävät päätökset.

    1. Tarkoitat Mika kai, että katsellaan, miten niistä saataisiin syy oppositiopuolueille?

  3. Kun nyt tuolla toisaalla kirjoitat värilaseilla varustautuneena sivistyssanojen käytöstä, niin miksi itse sorrut samaan. Kai olet myös huomannut, että populisteja on laidasta laitaan. Sekä oikealla että vasemmalla.

    Kreikan Syriza ja Espanjan Podemos ovat aitoja vasemmistopopulistisia puolueita ja kuinka ollakaan nämä maat ovat aikalailla huonossa jamassa taloudellisesti. Onko siis syy vasemmistopopulisteissa?

    On aivan oikein nostaa tässä avauksessa esiin nuo Mikan mainitsemat asiat. Kyllä Rinteen vappusatanen oli tyyppi esimerkki kansaa kosiskelevasta vaalilupauksesta, joka unohdettiin pikavauhtia. Siinä oli lupaus, joka upposi hölmöimpiin kuin kuuma veitsi voihin.

    Ylipäätään vasemmistolainen ideologia on täynnä kansaa kosiskelevia tempauksia. Kaikille kaikkea miettimättäkään sitä, millä nämä hankkeet kustannetaan.

    1. Puuta heinää ja piparkakkuja kansalle. Niin kun sanoin, nuo ovat toteutuneet tavalla tai toisella olosuhteet huomioon ottaen.

      Nyt puhun isommista asioista, jos osaat käsittää asiakokonaisuuden. Eiköhän oikeistopopulismi ole se asia, mikä puhuttaa tänään ja tässä ja Euroopassa ja maailmalla.

      1. Sinun ei kannata puhua populismista ennen kuin otat selvää, motä eri merkityksiä sanalla on.

        Suomessa kyllä pitäisi käyttää selvyyden vuoksi suomen kieltä. PS:n nimi pitäisi selvyyden vuoksi vaihtaa nimeksi Perussuomalainen kansanpuolue tai Suomalainen kansanpuolue.

  4. Toki auliisti myönnän, että käsityskykyni on varmaankin rajallisempi kuin sinun ja siksi ehkä näemmekin asiat hyvin eri tavalla.

    ”Niin kun sanoin, nuo ovat toteutuneet tavalla tai toisella olosuhteet huomioon ottaen.”

    Tuo lause lienee oman mediakoulutusosaamisesi tuotosta. Ainakin se on tyypillistä poliittista puuta heinää. ”tavalla tai toisella, olosuhteet huomioon ottaen ”
    Noin sanotaan silloin, kun itsekin tiedetään, että lupauksia ei ole pidetty ja toisaalta silloin, kun rakennetaan tuulenpesiä tyhjän päälle.

    Siinä olet oikeassa, että oikeistopopulismi on se, mitä on viime vuosina nostettu medioissa tikun nokkaan. Se ei kuitenkaan sulje pois sitä, etteikö vasemmistolaista populismia olisi olemassa yhtälailla.

    On ilmeisesti niin kovin mukavaa sulkea silmät tosiasioilta ja hokea sitä samaa mantraa, mitä muutkin yksisilmäiset hokevat.

    1. Tahtoo vähän olla niin, että kovaan ääneen huudetaan pahasta oikeistopopulismista, mutta saman aikaan vasemmistopopulismi menee sukkana sisään, eikä oikeistopopulismista huutanut edes ymmärrä tapahtunutta.

      1. Missä ovat vasemmistopopulismilla johtavat maat ? En tarkoita Venezuelaa ja Kuubaa, jota ovat diktatuureja ja ryöväävät kansaansa kuten oikeistopopulistit.

          1. Siis Suomen hallitusko ? Nyt 2 piparkakkua ja torvisoittokunta persun keksinnölle. Suomessa on onneksi kansanrintamahallitus, johon ei mahdu yhtään populistia mistään suunnasta. Ne kiljuvat hätäänsä oppositiossa !

            1. Saattaa tulla uutisena, mutta populismi on kiinteä osa politiikkaa, eikä sellaista puoluetta ole, joka ei populismia harjoita,mutta ole toki uskossasi vahva.

            2. Noin voi tietenkin todeta, kun ei tiedä, mitä populismilla ylipäätään tarkoitetaan.

              Kuin myös, kun on sisäistänyt hokeman oikeistopopulisteista. Tässä sisäistämisessä Suomen valtamedia kyllä oivallisesti auttaa tyhmempiä.

              1. ”Suomessa on vain yksi populistipuolueeksi tunnustautunut puolue, persut- muita ei ole.”

                Tunnustautunut tai, sillä ei ole mitään merkitystä siihen, että populismi on osa ihan jokaisen puolueen politiikkaa.

                Voidaan kai todeta, että Suomessa on tässä suhteessa yksi rehellinen puolue.

    2. Olet kai huomannut, että meillä niin kuin koko maailmassa on kyläilemässä vieras nimeltä ”korona”, jonka merkitys on paljon pahempi kuin ”kansankusettajat” yrittävät harhaanjohtaa poliittisten päätösten taustaa ja sen merkitystä selviämisinvestointeihin täällä ja koko EU:ssa..

      Pahinta persuilua toisella nimellä on brittien oikeistopopulismilla harhaanjohtaja Boris Johnson, jossa brittien laiva purjehtii ilman peräsintä karille. Talous on jo menettänyt koko EU:n ajan jäsenmaksujen verran tuloja kansainvälisessä kaupankäynnissä. Eikä se syy ollut vielä edes korona.
      Syy on sama, mitä pesuilu täällä ihannoi, irti EU:sta hinnalla millä hyvänsä ja rajat kiinni.

      1. Mitäs tekemistä koronalla on esim. vappusatasen, hoitajamitoituksen tahi ilmaisen toisenasteen koulutuksen kanssa?

  5. ”Niin kun sanoin, nuo ovat toteutuneet tavalla tai toisella olosuhteet huomioon ottaen.”

    Että semmosta, eivät muuten ole, eikä koronalla ole asian kanssa mitään tekemistä.

    1. Nyt puhun vähän isommista asioista, persuiluista ja oikeistopopulismista.

        1. Kun persut väittävät että kaikki puolueet ovat populistipuolueita Suomessa, miksi sitä sitten enää itseään tarvitaan ?
          Turhake koko puolue. Sen politiikan teemoja saadaan lävitse tarpeellisessa määrin muiden puolueiden ohjelmien kautta yhteistyössä. Ja vielä siksi, etteivät persut tule istumaan päättävissä hallituspöydissä jatkossakaan.
          Eli sitä turhakepuoluetta ei siis tarvita mihinkään.
          Ainoat asiat, mihin muut eivät pysty ja halua on rasistinen suunsoitto ja häiriköinti.
          Mitään rehellisyyteen viittaavaankaan en ole koskaan kenenkään muun kuulut sanovan persuista – päinvastoin.

          1. Mihin sitten tarvitaan virheitä, jotka populistipuolueen mallikappale?
            Entä vasureita ja demuja, jotka populismissa hakkasivat vaalilupauksissaan kaikki muut mennen tullen?
            Kuinkas kepuleita, jotka näyttävät edustavan ”pullantuoksuista” populistista ojarumpupolitiikkaa?
            Jne. jne.

            1. Sinänsä on yksi populismin huippulajeja tuo persukammoinen paskanjauhanta.
              Siinä populismi kukkii koimeimmillaan.

          2. Eivät persdut ole mitään väittäneet, minä esitin oman näkökulmani populismista, jonka toki voit perustellusti kumota, mutta ensin pitää toki tietää mitä populismi on.

            On toki niin, etä mikäli ei vappusatasta jne. tunnista populismiksi, niin siitä on aika pitkä matka maaliin.

            Niin no sinun mielestäsi PerusSuomalaista puoluetta ei ole tarvittu mihinkään vaikka olet itsekin kertomasi mukaan persua äänestänyt.

            Sillä, että puoluetta ei sinun mielestä tarvita, ei ole mitään merkitystä kenellekään muulle kuin sinulle. Haukkua saat kaikkia kanssasi eri mieltä olevia ihan mielesi mukaan, ei silläkään ole mitään merkitystä muille ja missään tapauksessa se ei vaikuta PerusSuomalaiseen puolueeseen millään tavalla.

            1. Yli 80 % suomalaista ei halua tai kuulu persuien aatteeseen. Ja kaikki muut puolueet mahtuvat vaikka hallitukseen päättämään Suomen asioista, mutta persuilla sinne ei ole kenenkään muun puolueen kanssa ole asiaa. Eli sellaista enemmistöä ei synny muuta kuin teoriassa ja paperilla, jossa persut olisivat mukana. Eipä taida olla vain minun haluni.

              1. 95 % suomalaisista ei jaa RKP:n aatetta, 90% ei jaa Vasemmistoliton aatetta, 80 % ei jaa SDP:n aatetta jne.jne.

              2. Lähes 90% suomalaista ei halua kuulua kepuleihin tai virheisiin tai vasureihin ja yli 90% suomalaista ei halua kuulua rantaruotsalaisiin tai kristillisiin.
                Demuihinkaan ei halua kuulua lähes 80% suomalaisista ja kokkareihin yli 80% suomalaisista.
                Tuo prosenttijauhantasi on puhdasta populismia Karjalainen.

              3. Kansallisvaltiovihamielisyys on muotia toistaiseksi. Sen takia PS ei taida nyt löytää tukea muista kuin KD:sta.

                Kun puhutaan populismista, pitäisi määrittää tarkemmin, mitä tarkoitetaan.

                PS:n populismi on kansan mielipiteen kunnioittamista, käytännöllistä ja ideologiavapaata. Eliittiä vieroksuvaa.

                Ideologiapuolueita Suomessa ovat SKP, demarit, vasemmisto ja kokoomus.
                Jos ne rupeavat populistisiksi, se tsrkoittaa, että ne pyydystelevät ääniä lupaamalla namuja kansalle Rinteen tapaan.

      1. PS -populismin tavoite on olla noudattaa kansan järkeä halveksomatonta politiikkaa

        Kun kansan järki sanoo, että marksilaisuus meni kokeiluissaan päin persettä niin taloudessa kuin humanismissakin, niin PS-populistit sanoutuvat marxismista irti, vaikka Karjalainen ja muut uskovaiset sitä kannattaisivat.

        Kun kansan järki huomasi, että Holkerin hallituksen yhteisvaöuittakokeilu meinasi tappaa kansan nälkään, ei enää uskottu yhteisvaluuttaan. Euron vastustaja, Ilkka Hakalehto oli PS:n presidenttiehdokas.

        Kun myös taloustieteen nobelistit todistelivat, ettei yhteisvaluutta sovi maille, joiden talous on eritahtinen, niin järkiperusteisille populisteille oli entistä suutempi syy vastustaa euroa.

        Populan eli kansan järki osoittaa, että Ruotsin ja Tanskan ja Britannian omat valuutat oli oikea ratkaisu.

        Kansan järki sanoo, että eurossa roikotetaan maita, joille euro on turmioksi.

        Vertailuissa Suomi on valtiona menestynyt paremmin kuin muut EU-maat. Kansan järki sanoo, että Suomi taantuu, jos sekaantuu sekulisakkiin.

        Vain vähä-älyinen väittäisi, että pakkoruotsi on hyväksi kansalle. Kansan järki sanoo aivan toista. PS ei valehtele eikä kuse kansaa saappaaseen, vaan toteuttaa kansan järjen mukaista politiikkaa.

        Älyä omaava kansan osa honaisi edellä olevasta selityksestä, mitä PS-populismilla tarkoitetaan. Sillä tarkoitetaa kansan järkeä kunnioittavaa politiikkaa.

  6. Ihan hyvä, että otat esille kansaan kohdistuvan kusetuksen.

    Suomessa suurin kansankusetus on Suomen järjenvastainen kielipolitiikka, jota ”eliitti” mainostaa suomenkieliselle enemmistölle ”kaksikielisyyden rikkautena”,

    ”rikkautena”, joka perustuu varastamamiseen,

    Jokaisen suomenkielisen kallista aikaa varastetaan vuosikausia kestävän pakkoruotsin muodossa.

    ”Kaksikieliyyden rikkaus” on siis varastamista suurilta massoilta,
    aikamme varastamista.

    Rikkaudesta nauttii vain pieni vähemmistö.

    Perustuslaki on lähtökohtaisesti mahdoton noudattaa, koska ruotsinkielisiä on yksinkertaisesti liian vähän, jotta propagandistinen ilmaisu kaksikielisyys voisi toimia edes teoriassa .. muuten kuin keinotekoisena järjestelynä,

    Aidosti toimivaan kaksikielisyyteen vaadittava väestönosuus on 40%, joka jo mahdollistaa kielitasapainon, Kaksi-napainen, kaksi-kielinen, kaksi-suuntainen sisältää oletuksen suhteesta 1:1 eli 50:50. 40/60 on hyväksyttävän rajoissa,

    Kriittinen massa saavutetaan 30% väestönosuudella, mutta alle 25% väestönosuus on riittämätön.

    Ruotsinkielisten väestönosuus on alle 5 %, joten maa ei ole edes teoriassa kaksikielinen, saati käytännössä.

    Joitakin kaksikielisiä alueita on esim Vaasan seudulla, mutta suurin osa Suomesta ja Suomi kokonaisuudessaan on yksikielinen,

    Sitä ei politiikka miksikään muuta, siitä on ihan tutkimusnäyttöä

      1. PS tukeutuu kansan järkeen, joten pakkoruotsin vastaisuus on luonnollista. Muidenkin puolueiden jäsenistö vastustaa pakkoruotsia, mutta puolueiden eliittiin on ”vaikutettu” niin, ettei pakkoruotsista ole päästy eroon.

        Karjalainen näyttää olevan srmoton poliittisen korruption kannattaja.

  7. Huolimatta siitä, että puolueilla on erilaiset kannatusluvut erikseen ja eri ohjelmia, ne voivat kuulua hallituskokoonpanoihin yhteisin tavoittein. Mutta siihen hallituskokoonpanoon eivät persut mahdu – ei missään kokoonpanossa. Tuo on jo useaan kertaan koettu ja todettu, mutta se ei mene persuille päähän. Toisaalta he eivät halua tehdäkään yhteisyötä, ja ottaa vastuuta mistään, vaan olla räksyttämässä oppositiossa.

    1. Katsotaan nyt ketkä mahtuvat samaan hallitukseen kun tämä vasemmistopopulistihallitus ajaa suomen selvitystilaan.

      1. Ei, aja vaan meillä on oikeistopopulistinen oppositio.
        Ja kansanrintamahallitus, jossa RKP , Kepu ja Vihreät ovat oikeistopuolueita ja demarit ja vasurit vasemmistolaisia, jotka pitävät Suomen hyvässä luottoluokituksessa. Toisaalta on myös esimerkkejä, jossa demarit ovat ajaneet oikealta kokoomuksen ohi, nyt eivät sitä tee.

        1. Demut, vasurit ja virheet ovat talousasioissa täysin pihalla.
          Kaikki demu-/vasurijohdetut firmat ovat menneet konkurssiin ja virheille raha tulee seinästä.

  8. Kyllä siinä kokoomus ja kepu tulevat kiltisti perussuomalaisten muodostamaan hallitukseen sen jälkeen, kun kannatus on huvennut vihersosialisteja peesatessa.

    1. Arvi aliarvio nykyisen muodissa olevaa kansallisvaltiovihamielisyyttä. Isänmaanhalaajia on kyllä keskustassa ja kokoomuksessa, mutta vähemmistönä.

      On esitetty analyysejä, joiden perusteella arvellaan, että vasemmistossa olisi syytä harkita, että olisiko isänmaanhalaaminen sittenkin hedelmällisempi vaihtoehto kuin individualismiin sidoksissa oleva kansallisvaltiovihamielisyys.

      Liittovaltio tekisi Suomesta syrjäkylän ja siirtäisi tämän kansakuntien valion muistojen joukkoon, jossa tilanteessa harvempaa naurattaisi.

  9. Koska Karjalsinen tahallaan vääristelee asioits ja kieltäytyy ymmärtämästä sanojen merkityksiä oikein, niin Karjalsinen on poliitikkona vehdas puhkeilija eli puhdas vehkeilijä.

    Yksityiselämässään, politiikan ulkopuolella, K saattaa olla kunnon kansalainen.

    1. Otsikosta tuli mieleen, että Karjalainen päästää päivittäin kurapaskat järkivoittoisen politiikan päälle. Hänellä on unelma, joka ei kestä tarkastelua.

      1. Persusuomen sanakirjasta väännettynä persulahkolaisten omasta politiikastaan:

        ”päivittäin kurapaskat järjenvastaisen politiikkansa päälle”

  10. Sinä höliset kuin puolijauhoinen kalkkuna, etkä järkeile asioita, vääristelet sanojen merkityksiä. Omituinen olio.

  11. Näiden näyttöjen perusteella ei Karjalaista voisi kelpuuttaa oikeudessa todistajaksi. Syynä harhaisuus tai sairaalloinen palturointi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *