10.5 – viherpeukalo

 

 

Äitienpäivä tuli ja meni. Päivä oli asteissa lämmin, mutta pilvinen ja kovin tuulinen. Pelkkää löhöilyä, sisällä oloa, joten päiväkirjaan ei siltä osin jää muisteltavaa. Annappas olla, jää sittenkin. Tein sellaisen työn, että ihan itseäni huolestuttaa.

 

Ostimme eilen kukkia. Orvokkeja kymmenkunta. Mirjam ehdotti laittaa minulle mukaan kolme kukkaa. Epäilin vahvasti suunnitelmaa. Sanoin unohtavani ne kuitenkin autoon. Oli kuitenkin laittanut ja muistutti niistä vielä puhelimessa. Kuinka ollakaan, aamulla otin kukat esille, kaivoin kuokalla isoon ruukkuun paikat niille ja istutin ne. Kaiken lisäksi kastelin vielä.

 

Voi hyvänen aika sentään, onko minusta vanhoilla päivillä tulossa joku hemmetin viherpeukalo? Kuvitelkaa nyt minut, Hannu Tiaisen johonkin kasvihuoneelle kiertelemään kukkia etsien. Ja vielä pahempaa, ajatelkaa minut kykkimässä kukkapenkillä kukkia hoitamassa? Mitä siihen naapuritkin sanoisivat?

 

No joo, sattuuhan noita mielenhäiriöitä aina välillä. Hyväksytään miehisyyden palautuminen edellä mainitulla loppupäivän sohvalla loikoilulla. Vielä kun hain jääkaapista ison palan kunnon lenkkimakkaraa, niin ei kai kukkahattua tarvitse päähän laittaa.

 

Taas pääsi valloilleen kieroutunut huumorintajuni. Monille se voi olla vaikea nieltävä, mutta näinä ankeina aikoina huumorilla jaksaa paremmin. Toisaalta, purin mieltäni taannoin ystävälleni, ettei kukaan ota minua vakavasti, arvatkaan mitä ystäväni vastasi? Älä nyt höpise, hyvä mies.

 

Korona ajatuksia:

 • hieman huolestuneena olen seurannut, kuinka joka puolella alkaa hermo pettää. Entistä enemmän kuuluu rutinaa ja kohta kinastellaan kuka tai ketkä kärsivät viruksesta eniten. Etelä-Koreasta kuului hälyttäviä uutisia kun rajoituksia höllennettiin. Nyt pelätään toisen aallon leviämistä. Miettikääs sitä!
 • pidän rajojen kiinnipitämistä tärkeänä. Siis taas maallikon ajattelulla näitä pohdin. Olemme kahden naapurin välissä eli Ruotsin ja Venäjän joissa ei todella ole hyvä tilanne. Jos ihmisten on syytä eristäytyä, eikö myös koko valtion ole myös syytä edelleen eristää itsensä??
 • alueellamme ei edelleenkään ole todettu korona tartuntoja. Myös koko maan tilanne on pysynyt aika vakiona. En halua olla pessimisti, mutta ei kannata hyppiä vielä riemusta. Tietenkään myöskään synkkyyteen ei ole syytä vajota.

 

Ilta-Sanomat oli tehnyt kyselyn saunomisesta. Isolla otsikolla todettiin kyselyn tuloksesta, että ihmiset menevät 68 prosenttisesti saunaan ilma peseytymistä. Hetkinen, hetkinen!! Lapsuudestani asti ainakin meillä lämmitettiin sauna siksi, että löylyissä hiki virtasi, liat irtosivat ja sitten peseydyttiin. Näin kai aina on tehty ammoisista ajoista lähtien, siitä asti kun sauna on keksitty.

 

Kevennys:

Mietin päivänä muutamana eri ammattitauteja. Semmoinen tauti on olemassa kuin pilkkukuume. Onkohan se äidinkielen opettajien ammattitauti?

 

 

9 Replies to “10.5 – viherpeukalo”

 1. Äläs nyt Hannu; jonkinlainen ”viherpeukalo” kait minullakin. Pienelle pläntille kylvän keväisin kaskinaurista, sitten minulla on tuo ”ämpäripuutarha”, siis vanhoja sinkkiämpäreitä, niissä multaa ja kateaineena oksasilppua. Ämpäreissä kasvaa rosmariinia, timjamia, ruohosipulia ja lehtisalaattia. Tätä puutarhaa muuten ei tarvii kitkeä ja lannoitteetkin omasta takaa; ihka ’oikeata kanankakkaa.
  Väärin muuten meilläkin saunotaan.

  1. Kyllä minäkin vihanneksia tykkään laittaa, mutta nuo kukat ovat mysteeri, en niistä oikein ymmärrä mitään. Vieläkö siilit käyvät pihassa?

 2. Koroa-ajatuksia:
  Nuo rajat näyttävä piirretyn aika isolla harpilla, vaikka jo Suomenkin sisällä Tornion-Haaparannan alue ml. Itäinen Helsinki ovat alueita, joissa tartunnat jylläävät. Itäraja on lähes puhdasta samoin Länsirannikko. Pirkanmaakin pärjää.
  Säppiin voitaisiin panna nuo eikä koko Finlandiaa, jos porukka alkaa karkailemaan pilttuista.

  Viherpeukalo:
  Tunnusta olleeni sitä koko ikäni, puolipuutarhuri, maanviljelijä, paskan tonkija ja metsuri.
  Muuten nuo kokeneet maanviljelijät vasta monitaitoisia ovat, joissa yhdistyvät lähes koko ammattien kirjo lehmän kätilöstä sorkan leikkuuseen nettiin ja meppiin saakka.
  … eli pane vaan se kukka hattuusi !

  1. Niin se heikki maailma muuttuu. Miehet ovat kuulemma nykyään innokkaita puutarhan hoitajia.

 3. Käyvät toki; mihinkäs fiksu eläin lähtisi kun ruokakin on tarjolla ihan pihapiirissä. Aikalailla täsmällisiä ovat vierailuissaan; pienempi käy illalla siinä 22 – 23 ja kookkaampi aamuyöstä 02 – 03 välillä. Kerralla näkyvät syövän mahansa täyteen.
  Kukista en paljon perusta, kauniitahan ovat … mutta …? Tomaatit meillä kasvavat amppeleissa, helppohoitoisia. Kesällä sitten saa kuivattavat ja savukuivatut tomaatit talvea varten.
  On muuten yksi parhaimpia villiyrttien keruuaikaa nyt. Niitä kyllä kerään ja kuivaan.

 4. Saunomiseen käsitteenä liittyy peseytymistila ja löylyhuone. Iltiksen toimittajan kieli ei ollut analyyttistä. Saattoi tarkoittaa, että 68% menee löylyhuoneeseen ilman peseytymistä.
  Minulle riittää hyvin suihkupuhtaus. Löylytilaan menen muista syistä.

Kommentoi