Uutisantia.

https://yle.fi/uutiset/tuoreimmat

Hyvin ajankohtainen ja osuva oli Kari Enqvistin päivän kolumni; kannattaisi ajatuksella lukea.

Aikalailla samantyyppisiä mietteitä on minullakin pyörinyt mielessäni, varsinkin näistä nykypäivän markkinaliberaalikerjäläisistä.

Alan jo aika hyvin ymmärtää, mikä onkaan tämä ja pitääkään sisällään tämä Ajatuspaja Libera.

14 Replies to “Uutisantia.”

 1. Tuo Enqvistin kolumni muuten on mielestäni kouluesimerkki, miten kokenut kirjoittaja tiivistää ison asiakokonaisuuden hyvin tiiviiseen mutta samalla helppolukuiseen muotoon .

  1. Ei osannut tiivistää.
   Olisi pitänyt sanoa, että yltiöliberaalien mielestä valtio on järjestänyt markkinahäiriön, joka pitää liberaalien mielestä häiriöstä kärsineille korvata.

   ——–

   Politiilkka alkaa olla kuoleman kielissä. Maailmalla on nostettu oikeusjuttuja niitä valtioita vastaan, joiden katsotaan loukanneen yhtiöiden oikeuksia niin, että niiden voitontavoittelu on vaikeutunut.

 2. Aina vaaditaan päätäjien toimesta ihmisten käyttävän maalaisjärkeä, mutta nyt ainakin suomen hallitus on tämän neuvon itse hyljännyt ainakin koronan osalta, kun se on lähtenyt sisäisiä rajojamme ja rajoitiksiamme avaamaan, sillä rajat ovat rakkautta ja nyt tämän( kin ) kasvatuksellisen neuvon, jonka tulisi olla tässä koronan vaiheessa selviö, on hallituksemme hyljännyt, kapitaalin kuiskutuksia kuunnellen.
  Venäjästä suomen lehdistö ja valtamediat jo ilakoivat, että Putinia ei nyt pelasta aseet eikä asetukset ja että Putin tulee hallintoineen kaatumaan koronaan.
  Mutta tätä samaa liturgiaahan se on ollut jo siitä lähtien, kun Jeltsiniltä Putin viestikapulan sai.
  Joten venäjä kyllä selviää ja toivottavasti myös suomi, kunhan ei hallituksemme sitä maalaisjärkeä tässä tekoälyjen ja hybridien houkuttelevuudessa unohda.

  1. Itse olemme nyt ihan ”Putinin povella”, kalastelle tässä rajajärvessä.
   Joten tulimme vähän kuin evakkoon Tampereen melskeestä.

 3. Enqvist sanoo hyvin nilljakkeista jotka koronan avulla pyrkivät huijaamaan ja sieluttomista markkinaliberaaleista joille mikään ei ole pyhää (paitsi raha).

  Sanoo myös että:”Kapitalismia pitää ilman muuta tukea. Sitä pitää suojella tuholta. Se on moottori, joka pyörittää modernia, teollistunutta yhteiskuntaa”

  Sekin on totta että niin markkinaliberaalit kuin mikä hyvänsä ryhmä on hanakka tavoittelemaan rahaa (tai vaikka ämpäriä) joka on vain pyytämällä saatavissa.

  Raha ei haise, tästä on hyvä esimerkki kaikenkarvaiset yhdistykset ja poppoot jotka kirkkain silmin nauttivat peliongelmaisten rahoista.

 4. Aivan erinomainen kolmuni. Huoneentauluksi pitäisi jokaisen suomalaisen laittaa.

 5. Tuohon vielä lisäisin; näilläkin sivustoilla esiintyy näitä melko puhtaita markkinaliberalisteja, joiden oman yrityksen liikevaihto ei edes ylitä 20 000€.
  Sellaisesta yrityksestä palkkaa ei pysty saamaan, ei mitenkään.

Kommentoi