19.4 – lauantai

 

 

Hieman ennen viittä nousin ylös. Vilma oli yön ulkona. Piipahti äkäiseen sisällä ja riensi jatkamaan projektejaan – mitä lienevätkään. Näyttäisi tulevan hyvä työilma. Siis puita poikki, halki ja pinoon. Kolea päivä luvassa, mutta odottakaas ensiviikkoon. Jopa 15 astetta lupasivat säätieteilijät.

 

Eurojackpotia pelasin – taas tyhjän sai pyytämättä. Ja niin kuin olin valmistautunut voittopotin suunnittelussa. Apua olisivat saaneet monet tahot. Säätiön oisin perustanut, mutta ei kun ei niin ei. Jatketaan cennittömänä uneksijana.

 

Vaihteeksi taas huomioita iän tuomista ongelmista. En olisi uskonut vuosia sitten kompuroivani joka päivä lattian mattoihin. Ei se korkea ole, matto meinaan, mutta ei vaan jalka nouse edes sen vertaa, ettei olisi lähes turvallaan muutamaa kertaa päivässä. Anteeksi Mirjamin kutomat upeat matot – olette syyttömiä.

 

Olin kauan unohtanut ostaa kalanmaksaöljyä. Niin myös aamulla kun poikkesin Maurintorilla. Päätin käydä hakemassa Virroilla Marketista. Siitä missä on Alko. Autoja oli parkissa jonkun verran. Äijät tietysti ratin takana ja paremmat puolisot kaupassa. Yksi taksikin siinä odotteli. Ostin ison pullon ja pari pakettia kahvia.

 

Tuli yhtäkkiä pirut mieleen. Iso kalanmaksapullo on ihan viinapullon näköinen. No, laitoin pullon auton katolle, heitin kahvit takapenkille ja aukaisin pullon. Pyörittelin päätäni, näkeekö kukaan ja otin pullosta huikat – sitten muina miehinä auton rattiin ja menoksi. Hihittelin itsekseni miettien, moneltakohan loksahti leukaluut sijoiltaan. Hullulla on halvat huvit.

 

Päivä oli yhtä säheltämistä. Laitoin peräkärryn auton perään ja ajoin rantaan hakemaan puita. Rantaan on jyrkkä alamäki. Tein kuorman ja iloisena lähdin viemään pihaan. Mitä vielä, upposin jyrkimmässä kohdassa. Ei muuta kuin puut tien sivuun, ajoin auton mäen päälle. Taas kuorman tekoon, käsin kannoin jyrkkää mäkeä: Ahneella on sitä ihteään oleva loppu.

 

Korona ajatuksia:

 • Yhä ihmettelen mediaa. Toisena päivänä annetaan rohkaisevia tietoja ja heti seuraavana päivänä vedetään matto alta. Nyt kerrottiin kuinka Suomessa todennäköisesti kuolee yhtä paljon koronaan ihmisiä, kuin Ruotsissa. Ja nämä kerrotaan ”lööpeissä”, joita ihmiset pelkästään lukevat, useat.
 • tuntuu ilkeältä myös lukea otsikko: Kuka voittaa koronakriisissä? Jotenkin menee yli ymmärrykseni kun koko Suomi kärvistelee koronan kourissa, niin jotkut poimivat tästäkin kriisistä ”hillot” omiin taskuihin.
 • huutokauppakeisari sai yritykselleen 100 000 euron tukipaketin. Kuulemma monet muut julkisuudessa olevat yritykset ovat saaneet tukipäätökset. Ei siinä mitään, mutta miten vaan mahtaa käydä meidän pienten ja keskisuurten kuntien pienyrityksille ja monille muille tuskassa kärvisteleville.

 

Virtain Toisvesi vapautui jäistä. Ns. umpipohjassa oli jäälauttaa. Kesä lähenee vääjäämättömästi kuten aina. Alkukesästä on tulossa erikoinen. Kuinka kukin meistä ottaa sen vastaan? Ei mitenkään osaa kuvitella tunteita joita joutuu kokemaan kun ei ole tuttuja tapahtumia ja kesän virstanpylväitä. Mitäpä sitä etukäteen murehtimaan, tulee mitä tulee.

 

Kevennys:

Tiedättekö miksi Aatami asui paratiisissa? Hänellä ei ollut anoppia.

5 Replies to “19.4 – lauantai”

 1. Onhan se tuo ihmisten, aikuistenkin herääminen aamuisin vähän ihmeellistä, aamuvarhaisuushan on sellainen hyve, että se pitää elämässä kiinni, havainnoi luonnon vuodenaikaiskiertokulun, kerää sieluunsa kevään, heräämisen, syksyn kuolemisen lainmukaisuudet. Se on ihmisen elämää.
  Somessa roikkumista aina aamutunneille; en kyllä jaksa ymmärtää
  jos minun onkaan edes tarviskaan
  Muuten, Hannun ”aamunavaus” taas kerran, oli herkullista luettavaa. Hannumaista huumoria.

 2. Edelliseen lisäisin; näyttäisi täällä ainakin yksi blogisti, noudattavan ihan sotilaallista päiväohjelmaa; klo 22,00 hiljaisuus, 06,00 herätys. No kukin tyylillään.
  Minä taasen menen lukemaan/nukkumaan jo ennen klo 20.00, herään n klo 04.00.
  Käyn postilaatikolla, päivän lehti, katseskelen, mitä kamerani yön ajalta onkaan
  tallentanut. 06.00 vaimoni heräilee, keittelee aamukahvit, minä valmistelen voileivät. Aamu sujuu ns pitkän kaavan mukaan.
  Elämän illat sekä aamut mielestäni pitäisi sovitella vuodenaikojen mukaan; näin pysyy lähikontaktissa vuodenaikojen kiertoon,

 3. Kiitos taas Kalle kehuista. Itse pidän myös aamuheräämisestä melko tarkkaan kiinni. Päivällä on sitten mukava ottaa nokoset.

 4. Sää vietät harvinaisen aktiivista elämää.

  Mutta miksi kommunisti ja putinisti syövät 9.5. margariinia?

  :.tsaV

  .äviäp notiov no eS

Kommentoi