25.5

 

Varttia yli viiden heräsin. Pääskypariskunta tervehti iloisesti. Vilma oli oven takana. Ovat löytäneet yhteisymmärryksen kuinka molemmat jättävät toisensa rauhaan. Eilen puita hakiessani liiteristä pääskynen lensi ovesta ulos. Ainakin suunnitelmissa on pesän teko. Viime kesänä eivät tehneet, toivottavasti nyt tekevät.

 

Anteeksi jatkuva pääskystiedotus, mutta kun ne ovat niin kesän kohokohtia. Aikaisin aamulla on terävimmillään aivot ja niinpä viimeistelin juttuani paikallislehteen. Kahdeksalta soittelen korjaamolle, milloin joutaa auto tohtorin käsittelyyn. Yhdeksältä olen kunnantalon oven takana. Täytyy tarkistaa eräs asia.

 

Aamun uutisissa pisti silmään kuinka kunnat ovat kärsineet taloudellisia tappioita koronan takia. Sama huoli kunnan päättäjänä on itselläni. Kuntien niskaan ei saa enää yhtään kaataa vastuita. Päinvastoin, nyt pitää löytyä kunnille todellista apua valtiolta. Eikä mitään lainarahaa vaan suoraa tukea.

 

Huijareita riittää. Lehtimyyjä sai talvella Mirjamille myytyä yhden lehden jolla tuetaan koulukiusattuja, mukana tuli pieni kalenteri. 27 euroa maksoi, sen jälkeen tuli uusi yli 40 euron lasku ja tänään jo 58 euron lasku. Katsoin netistä ja siellä kerrottiin tehdyn valituksia Asenne.fi nimisestä, mikä lie. Care media muka on virallinen. Sitä ennen oli tehty huijauksia Kouluturva nimisenä, ennen kuin viranomaiset puuttuivat peliin. Huomenna pistän tuulemaan ja saavat kyytiä, jos edes vastaavat, sitten annan isän kädestä sähköpostin kautta.

 

Korona uutisia:

 • eipä paljon ole uutisoitavaa. Suomessa tilanne vakaa. Mitä nyt aletaan todenteolla politikoida koronan varjolla. Katselin eilen Kultarantakeskustelua, eikä mitään uutta auringon alla. Saman levyn pyöritystä päivästä toiseen.
 • surullista luettavaa ulkomailta. Brasilia on nyt koronapesäke, kun maan presidentti piti kauan epidemiaa vain pienenä flunssana. Kuinka tuollainen saa olla virassaan? Kansanmurhasta täytyisi syyttää.

 

No niin, minä sitten sorruin myös rahanpesuun. Velipoika maksoi eilen 20 euroa bensarahaa (täytyykö ilmoittaa verottajalle?). Laitoin takin taskuun. Tänään vein takin Mirjamille pyykkiin. Iltapäivällä vasta aloin miettiä mihin sen rahan laitoin. Siellä se oli pesukoneessa iloisesti pyörinyt. Oli niin puhdas 20 kymppinen että. Ei muuta kuin virkavalta paikalle ja mies kahleisiin. Ai niin, eihän tuollaisista saa kuin päänsilityksiä vaikka pesisit rahaa miljardikaupalla. Voi olla, että minut lasketaan nakkivarkaaksi ja häkki heilahtaa.

 

Kevennys:

Muistatteko ajan kun Lenita Airisto syytti meitä miehiä, kun aloimme käyttää valkoisia tennissukkia. Pakko oli vaihtaa kun naiset sitä ennen syyttivät meitä mustasukkaisuudesta

11 Replies to “25.5”

 1. Kaunis on aamu ja muuten Vilmallasi nimipäivä.
  Minua alkoi oikein ärsyttämään tämä sivustolla muutaman blogistin jatkuva kiukuttelu; kun on ilmeisestikkin vääränvärinen hallitus. Eikö nyt mitään positiivisia toimenpiteitä hallitus ole tehnyt??
  Olen aina miettinyt; vaikka politiikan ymmärtäminen heikolla tolalla on minulla, onko sillä mitään väliä, onko hallitus minkä värinen; jos se tekee mielestäni pääsääntöisesti oikeaksi kokemiani ratkaisuja.
  Alkavat nuo ilmat ihan oikeasti lämmetä kun tuota 15 vrk:n sääennustetta katselin, hyvä.

 2. Vilma leikki hiirellä merkkipäivän kunniaksi. Samaa kitinää olen ihmetellyt. Ymmärrän kritiikin, mutta kun todella tuntuu, että pääasia on lytätä ihan kaikki mitä tehdään, niin se tuntuu jotenkin katkeruudelta kun väärät puolueet ovat hallituksessa.

 3. Odotas nyt Hannu kun ko henkilöt edes heräilevät, sitten sitä tuleekin taas tuutin täydeltä.
  Olen monesti miettinyt ihmistä, joka kevät/kesäaamuna herää vasta kun aamu on ohi.
  Mielestäni kevätaamu alkaa n klo 04 tiimoissa, kun aamu ehtii tuonne yhdeksän tiimoille, on kevätaamu auttamattomasti ohi.
  Me aamuvirkut, jotka emme roiku somessa; nautimme kevätaamuista.

 4. Kesäaamut ovat mukavaa aikaa. Mutta kyllä myös illat, kun ilma tyyntyy ja leppeä kesäyö saapuu. Kenties usva laskeutuu ja muokkaa maiseman sadunomaiseksi.

  Ps. Aina on ollut ja tulee olemaan hallituksen värillä väliä. Niin se oli edellisenkin hallituksen aikaan tälläkin blogipalstalla.

 5. Entäpä hallituksen teot; mitätöikö hallituksen väri positiivisenkin päätöstenteon.
  Niinhän tuo näyttää olleen hallitus hallitukselta. Politiikka mitätöi hyvät päätökset; tätä kaikeit tarkoitit.

 6. Väri ei mitätöi tekoja. Ei hyviä eikä huonoja. Hallituksen väri saa kuitenkin joidenkin ihmisten intohimot nousemaan pintaan. Sanotaan ennen kuin ajatellaan.

  Tällä en tarkoita sitä, etteikö oikeanlainen kritiikki olisi paikallaan. Jos joku, instituutio tai henkilö, nousee asemaan, jossa häntä ei voi/saa arvostella, menetetään osa demokraattisen järjestelmän perusolemuksesta.

  1. En ole koskaan esittänyt ajatusta, että politiikan huipulla olevia ei saisi arvostella; jopa mielestäni pitääkin arvostella jos myöskin arvostaa … puolueesta riippumatta.

 7. Ps. Vallanpitäjiä pitääkin arvostella, etteivät he ajaudu aina oikeassa olemisen harhaan.

  1. Arvosteleminenhan on luonnollisesti ns jokamiehen oikeus; vaikutjus lienee lähinn ä sellaista oman ajatusmaailmansa neutralointia ja pudistamista, siis ei johda mihinkään.

 8. Tulihan sitä taas aamua vietettyä, äskettäin saavuin jo metsästä poispäin. Ei siellä häirinnyt poliitikot.

  Sen tiedän minäkin, että pääministeri jäi sairaslomalle, puhutaan flunssasta, kun ei uskalleta mainita koronan mahdollisuudesta. Tiedä häntä sitten.

Kommentoi