29.4 – epätietoisuus nakertaa

 

 

Kolkolta näytti aamu. Lumipeite ja sitä myöten mielikin maassa. Jouluna toivottiin lunta, ei saatu. Nyt kun ei toivo, sitä saadaan. Aamukahvin ja muiden toimien jälkeen vedin vielä peiton korville vähäksi aikaa.

 

Päivällä pidin soittokierroksen. Aistittavissa on kuinka pinna alkaa kiristyä aika monilta. On luonnollista kun kukaan ei tiedä todellista tilannetta, epätietoisuus alkaa kalvaa mieltä. Ilmassa leijuu pelkkiä kysymysmerkkejä siitä, minkälainen kesä on tulossa.

 

Covid 19 virus pitää maailmaa pilkkanaan. Justiin kun saadaan tietää jotain uutta ja ehkä parantavaa, tuleekin uusi isku vyön alle. Kaikki tekevät sen minkä voivat, erehdyksienkin kautta. Kuuntelin eduskunnan koronakeskustelua, eikä sieltä oikeastaan herunut uutta tietoa. Ehkä 3.5 hallitus antaa jonkinlaisen marssijärjestyksen miten edetään.

 

On piinaavaa elää jos tulevaisuus on hämärän peitossa. Kansalaisten kannalta huonotkin toimenpiteet tai vaihtoehdot on syytä kertoa. Silloin ainakin tiedetään mikä on edessä, ettei elätellä turhia toiveita ja sitten petytä.

 

Juttelin iltapäivällä puhelimessa rakkaani kanssa. Kertoi tehneen ompelutöitä. Puhelun jälkeen makoilin laiskana sohvalla, mietiskellen niitä näitä. Tuli puhelusta mieleen, entä jos Samsung ja Singer lyövät päänsä yhteen ja kehittäisivät langattoman ompelukoneen? Eikö vaan olisi mahtava idea?

 

Korona päivitys:

 • menkää nyt hyvät ihmiset lääkäriin vaivoinenne. Koronaa hoitavat eri yksiköt, eikä siksi kannata pantata omaa sairauttaan. Ajatelkaa mikä ryysis on edessä koronan jälkeen kun jokainen sydänvaivainen haluaa päästä heti kardiologin pakeille.
 • kuinka paljon jaksatte lukijat vielä seurata valtakunnan korona uutisointia? Itse alan olla korviani myöten täynnä jatkuvaa selostusta mikä tunneittain on tilanne. Voi olla, että jätän tämän päivityskohdan tauolle ja palaan sitten kun on oikeaa kerrottavaa.
 • Koulut sitten jatkuvat. Maallikosta tuntuu hullulta palata kahdeksi viikoksi pulpettiin. Mutta on luotettava tässäkin asiassa viisaampiin ja asiantuntijoihin.

 

Ennen sanottiin jos heilaa ei helluntaina, ei koko kesänä. Voi kun se pätisi myös korona virukseen. Entä juhannus, silloin tehdään kaikenlaisia taikoja. Jos juhannusyönä menee alasti pyörimään ruispeltoon, niin korona ei tartu. Tai jos laittaa sireenin oksia tyynyn alle, voit jäädä ilman virusta.

 

Kevennys: Naisten mielestä miehille pitäisi kehitellä ehkäisykeino. Minä olen sen jo keksinyt: Ympärivuorokautinen urheiluruutu.

 

 

5 vastausta artikkeliin “29.4 – epätietoisuus nakertaa”

 1. Elämä on kipua, kun herää aamulla eikä vihlase tai jomota johonkin tai elämä iske päin naamaa vastoinkäymisillä joskus niin silloin on kuollut.

 2. Siinä kouluihin palaamisessa on lisänä yksi tärkeä pointti. Opetusvastaavat haluavat nähdä lapset ihka elävinä ja missä kunnossa ovat unohtamatta normaalia koulunkäyntiä.
  On siinä myös se, että opettajatkin kokoavat itsensä ihmisten ilmoiilmoille.

 3. Meillä aukeni aamu auringonnousuisena. Klo 04.20 kun hain lehden laatikosta, voi sitä sirkutuksen määrää. Tänä aamuna laulurastas hoiteli sooloa.
  Hain tuon kameran todentamaan yöllisiä tapahtumia. Näytti olleen viime yönä käynnissä paikallisten siilien kokoontumisajot; siksi vilkkaalta siililiikenne näytti. Ruokintakuppejakaan ei tarvinnut pestä, siksi puhtaaksi olivat nuollut.
  Kyllä se tästä, todistelin itselleni, ainakin pilvissä aamusella näytti olevan kultareunukset.

 4. Aika pakkanen oli täälläpäin. Yli 7 astetta puolikuuden aikaan. Muuten kaunis aamu ja kohta aurinko lämmittää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *