29.5 – mukava päivä

 

Tänään koululaiset kirmaavat kesälaitumille. Nauttikaa ja ottakaa ilo irti kesästä. Muistan kouluajoilta kun kerran tulin koulusta äkäisenä. Äiti kysyi, mikä nyt on? No kun opettaja ei tiedä mitä opettaa. Kuinka niin? Eilen se sanoi, että 2+2 on neljä ja tänään väitti, että 3+1 onkin neljä.

 

Mikä on lähtiessä uuteen päivään kun ilma hellii. Päivän ohjelma on avoin, paitsi puolenpäivän aikaan on mielenterveysyhdistyksemme hallituksen kokous. Mietitään Virtatuvan kesäkuun aukioloa, muuttoa ja syksyn toimintaa.

 

Hallaöitä ei ole luvassa ainakaan lähiaikoina ja haudoille voikin jo kesäkukat laittaa. Vai mitä mieltä olette? Parempi itse olla vain kuunteluoppilas, kuljen mukana ja teen kuten käsketään, viherasiat kun eivät ole vahvin puoleni.

 

Polvet ovat sitten kummalliset. Toisena päivänä jomottaa toista jo toisena toista. Seuraako nekin muodissa olevia liikkuvia äänestäjiä vaaleissa? Välillä ollaan vasemmalle vihaisia ja sitten taas oikealle? Sitten kun särkee molempia yhtä aikaa, keskusta saa kuulla kunniansa.

 

Vielä ei ole istutettu porkkanaa eikä herneitä. Naapurin Erkki käy äestämässä peltotilkun viikonloppuna, sen jälkeen päästään siltäkin osin eteenpäin. Eikö perunakin istuteta yleensä kuudentena päivänä eli Kustaan päivänä?

 

Päivä meni ihan mukavasti. Oli mukava tavata virtatupalaisia pitkästä aikaa, vaihtaa kuulumisia ja tavallaan palata arkeen. Virtain keskustassa oli vilinää kuten ennen koronaa, myös kotiin ajellessa maantiellä oli suhteellisen vilkasta.

 

Korona päivitys:

 • nuoret olivat saaneet piknikillä koronatartunnan. Ei siis turhaa ole toitottaa vaaroista joita kokoontumiset sankoin joukoin aiheuttavat.
 • sosiaali – ja terveysministeriö on tutkimuksissa todennut, ettei kasvomaskeista ole juurikaan hyötyä. Nämä monet väännöt eri aiheista koronaa koskien alkavat turhauttaa. Pitäisikö median ihan oikeasti katsoa peiliin, mitä kirjoittavat ja miten?
 • nyt sitten saa kotimaassa matkailla. Myös Kreikkaan pääsee kesäkuun puolessavälissä. Onko tosiaan sellaisia uhkarohkeita jotka mistään piittaamatta lähtevät kauniista Suomen kesästä ulkomaille koettamaan onneaan josko säilyisi ilman koronaa?

 

Kuulkaas kummaa ystävät ja lukijat. Olen pulassa naisten kanssa, enkä nyt tarkoita Mirjamia tai Vilmaa. Ei ei, nyt luulette väärin, en myöskään ole ”sillain” pulassa. Minulla on vain liian paljon naisystäviä ja naisia joiden kanssa joudun yhdistystoiminnan kautta tekemisiin. Myös täällä sosiaalisessa mediassa on paljon kavereina naisia. Ja sitten väliin menee nimet aivan sekaisin. Tänäänkin sekoitin Jonnan ja Sarin nimet autuaasti keskenään. Hävetä saa ihan. Eikä ole ensimmäinen kerta. Talvella kysyin eräältä mieheltä, mihin jätit Sirpan vaikka hänen vaimonsa nimi on Ulla. Nolotti sitten niin, että teki mieli vajota pöydän alle. Taas kerran voidaan todeta, ettei naisista ole kuin harmia. Ei vaiskaan, ihania olette.

 

Kevennys:

Sattui kerran somasti. Näin kun mies kiipesi lipputankoon. Kysyin mitä ihmettä touhuat? Sanoi mittaavansa lipputangon korkeutta. Minä, että miksi et irrota pulteista ja kaada maahan. Oletko hullu, vastasi mies. Minähän mittaan korkeutta enkä leveyttä.

 

5 Replies to “29.5 – mukava päivä”

 1. Hieno päivä näyttäisi tulevan ja lämminkin. Aivan oivallinen pihapuuhailusää. Voikukkia ja nokkosta jo eilen keräilin talteen säilöttäväksi; käyttöönkin. Tänään sitten kuusenkerkkien vuoro.
  Nuo kuvaamasi polvioireet, tuttuja minullekkin. vasen enemmän kuin oikea mutta sään lämmetessä, lienee keskustan vuoro.

 2. Tuolla ”korpisoturin” päivityksessä lueskelin, kuinka joutsenet uiskentelevat rannassa; eivät kyllä uiskentele, naaras hautoo ja uros vartioi; näin tähän aikaan havaintojeni mukaan. Kaksi joutsenen pesintää tiedän ja näin se siellä menee. Kuukauden päästä untuvikot sitten ovat vesillä; pesäjättölisiä kun ovat.

 3. Naisten kanssa saattaa tosiaan joutua pulaan. Tapoja on monta.

  Hallaöistä sen verran, että wanha kansa istutti perunansa vasta Kustaan päivän tienoilla, että taimelle nousu meni riittävän pitkälle kesäkuuhun. Kustaasta alkaa kesä lämmetä.

  Suomi on pitkä maa. Se mikä tapahtuu etelässä nyt, tapahtuu muutama sata kilometriä pohjoisemmassa hieman myöhemmin.

 4. Kiitos Kalle ja Juha kommenteista. Oli aika haipakkaa päivä enkä ehtinyt vastailla, tai olisin ehtinyt mutta väsymys iski illalla.

Kommentoi