31.3 korona tilanne

 

 

Alkoi sitten Tankki täyteen sarja uusintoina arkisin klo. 16.00. Katsoin ensimmäisen osan ja hykertelin – mestarillista huumoria. Yle aloitti jo aiemmin Olohuone nimisen ohjelman. Oletin sen olevan kaikelle kansalle. Käytyäni katsomassa sitä useaan kertaan, jouduin aina pettymään ja vaihdoin kanavaa. Sattuiko aina artistit olemaan nuorille suunnattuja, en tiedä, mutta minulle ei kolahtanut.

 

Eilen valtioneuvosto teki päätöksen ravintoloiden sulkemisista toukokuun loppuun saakka. Hieman vitsailin viime viikolla salakapakoista – nähtäväksi jää livahdellaanko takaovien kautta kallistamaan kuppeja. Myös rajoituksia jatketaan. Mitenkähän Vappuna käy Havis Amandan? Jääkö neitonen ilman ylioppilaslakkia? Katkeaako työläisten Vappumarssien perinne?

 

Pohdintaa korona tilanteesta:

 • Joko ihmisillä alkaa ”seinät kaatua” päälle? Huolestuneena mietin kuinka nyt vasta mahdollisesti olemme ”verrytelleet” karanteeneissa oloa. Vai alkavatko ihmiset pikkuhiljaa tottua ja turtua outoon tilanteeseen?
 • Toivon niin sydämestäni, että perheväkivallasta vältyttäisiin. Jos sietokyky pettää viinan ollessa mukana perheen arjessa, miten pystymme antamaan apua?
 • luin jostain, että mietitään myös Pirkanmaan rajojen sulkemisesta. Kuinka poliisien resurssit riittäisivät? Aiheuttaisiko sulku ruoka ym. huollon jaossa ongelmia?
 • en ymmärrä presidentti Niinistön puuttumista hallituksen toimiin. Hallitukselle ja viranhaltioille työrauhaa, sitä tarvitaan nyt. Unkarissa Viktor Orban saa kuulemma yksinvaltiaan otteet käyttöön, ilman takarajaa. Emmehän sellaista halua tänne?

 

On mahtavaa pitää yhteyttä tuttuihin ja ystäviin. Ihan tuntee heidän äänestään kuinka kiitollisia ovat kun saavat vaihtaa arjen kuulumisia. Pienillä teoilla voimme tuoda hyvää oloa kanssa ihmisille. Ette usko kuinka hyvältä tuntuu kun edes pienen ripauksen irti korona uutisoinnista voi antaa läheisille, naapureille jne.

 

Kertokaa ja kommentoikaa ystävät rakkaat, mitä mieltä olette korona uutisoinnista? Onko jo menty liian pitkälle? Ahdistaako jatkuva arkkujen näyttäminen, kuolleiden määrän ilmoittaminen? Luoko maailman korona tilanteen kauheus pelon tunteita – kuinka meidän lopulta käy?

 

No, kevennetään mieltä taas tähän loppuun: Vihdoin minulle selvisi miksi en meinaa erottaa taivaalla lentäviä joutsenia ja kurkia toisistaan? Pitkän muuttomatkan jälkeen väsyneet ja nälkäiset joutsenet näyttävät kurjilta.

 

Turvallisuuden takia miehet ovat kuulemma koronan sijaan alkaneet pelata taskubiljardia.

 

Jaksellaan.

11 vastausta artikkeliin “31.3 korona tilanne”

 1. Tuosta Niinistön sekaantumisesta hallituksen työskentelyyn; hieman se minuakin ihmetytti. Mielestäni hallituksemme on toiminut vähintäänkin kohtuullisen hyvin ja puolueetkin yllättävän yksimielisiä.
  Metsäkaurisperhettä tämä kokoontumiskielto ei näytä häiritsevän, eikä näköjään hanhiakaan. Lentolaivueittain hanhia juuri laskeutuu tuonne peltoaukeamalle ja kauriitkin saapuivat samaan aikaan, naakkapariskuntakin ilmaantui pesimäsijoilleen, nautiskelivat lintulaudalta maapähkinäaamiaista. Liekköhän kaikilla kokoontumiskiellosta huolimatta sama aikataulu.
  Nuo lintubongarit, heitä en oikein ymmärrä. Tämänaamuisessa aviisissa luki, että tullaan tuonne Jokioisten lintupajuun ympäri maakunnan ja kauempaakin lintuja valokuvaamaan.
  Minä se ”lintubongailen” tästä työhuoneeni ikkunasta, siis ei joukkokoontumista.

  1. Ihmettelen kanssa jos kerran noin, että lintubongarit saavat kokoontua? Eläimet eivät tosiaan piittaa koronasta, mutta mitä aiheuttaa ilmastonmuutos lintujen aikatauluihin?

 2. Nyt tv:ssä pyörii ohjlemia joilla pidetään 70+ porukka töllön ääressä kun eivät muutoin meinaa uskoa pysyä sisällä omaksi edukseen…

 3. Pirkanmaan rajat pitäisi sulkea välittömästi ja kulunvalvontaa seuraamaan määrätä ”kurkkusalaatti uniformuisia henkilöitä” poliisin voimin pitämään alueella järjestystä. Eteneminen pitäisi sulkea varsinkin pohkoisilla ja itäisillä tieosuuksilla.

 4. Minulla ei ole kiinnostusta koronankaan osalta kuin omasta maakunnastani tai oikeastaan vain seutukunnastani. Minua melko vähän kiinnostaa Pohjois-Korea, Putin, Trump tai mitkään maailmanpoliitiikan asiat kun niihin ei minulla perehtyneisyyttä ja asiantuntevuutta liene.

 5. Maakuntien rajat kiinni ja sulut teille, tehokkain tapa taistella viivytystaistelua tätä virusta vastaan.

 6. Kalle on onnen pekka omillaan toimeen tuleva omissa ympyröissään – toista on kerrostalolokerossa asujan. No onneksi tulee teeveestä uusintoja…

  1. Kyllä se Niilo on juuri noin, että maalla selviää varmaan paremmin sekä fyysisesti että psyykkisesti.

 7. En ainakin nyt tässä vaiheessa kannata Pirkanmaan alueen sulkemista.

Kommentoi