Neljäs kesäkuuta

 

Aurinkoisena mutta hieman viileänä aamu sarasti. Hiljainen aamu pihamaalla. Taisivat pääskyset sittenkin perua pesän rakentamisen liiteriin. Saivat varmaan paremman ja turvallisemman tarjouksen naapurista.

 

”Koko kansan rakastama julkkiskaunotar”, näin otsikoi Ilta- Sanomat kuvaa jostain Sara Siepistä. Väitän, ettei 90 prosenttia suomalaisista tiedä kuka on Sara Sieppi. Silti hän muka on koko kansan rakastama. Joopa joo. Meinasi heti aamusta alkaa sieppaamaan nuo ”koko kansan rakastamat” jutut.

 

Tänään on tarkoitus tulla yhdessä Mirjamin kanssa tänne. Joku tolkku pitää saada tällekin tontille, kun yksin minusta siihen ei ole. Yhdessä tulee touhuttua – yksin laiskoteltua. Illalla kirjoitan raportin, miten kävi suunnitelmille. Olisi meinaan hänen kotona vielä hommia ihan yllin kyllin.

 

Eipä sitten tultukaan kun oli niin paljon tekemätöntä työtä hänen tontillaan. Sain puut pinoon. Jäi vajaaksi. Huomenna täytyy aamusta heti käydä kaatamassa muutama koivu. Eihän pinoa voi vajaaksi jättää.

 

Virtain Teboilille oli taas murtauduttu. Farmari Volvolla olivat liikkeellä. Poliisi oli lähtenyt takaa-ajoon mutta kadottanut heidät. Kovaa ylinopeutta olivat ajaneet. Voisi kuvitella virtolaisia olevan, kun löysivät helposti piilopaikan. Tai ainakin heillä on ollut apuri.

 

Posti sekoilee. Kahtena päivänä peräkkäin on naapurin kanssa mennyt postit sekaisin. Uusi jakaja ilmeisesti, annamme hänelle anteeksi.

 

Sain postissa kirjeen Tampereen sähkölaitokselta. Houkuttelevat siirtymään heidän asiakkaakseen. En lämpene ajatukselle. Eikö osa Tampereen päättäjistä halua yksityistää sähkölaitoksen. Olen ollut uskollinen vuosikymmeniä Koillis- Satakunnan sähkölle ja aion olla vastakin. Lähialueen yrittäjiä pitää tukea.

 

Kävimme Raunon kanssa kalassa. Saalista tuli ja yksi särki. Sanoin hänelle vieväni sen Vilmalle. Muistutin, että muistan ottaa sen kalaämpäristä. Äsken tuli viesti, ettet sitten ottanut sitä särkeä. Minä, ettet sitten muistuttanut. Kaksi lahopäätä, onneksi Vilma ei tiedä särjestä, enkä kerro.

 

Korona uutisia:

 • nyt alkaa korona olla voitettu. Tänään ei ollut ainuttakaan tartuntaa eilisen (3.6) jälkeen. Siis kohta päästään humpalle.
 • Latinalaisen Amerikan korona tilanne sitä vastoin surullinen. Pahiten korona iskee köyhään väestönosaan.
 • Ruotsissa myös tartuntojen määrä on kasvussa uudestaan. Kyllä meidän kannattaa vaan pysyä kotimaan kamaralla matkustellessa.

 

Voi harmien harmi. Olen kolme vuotta ollut kunnan päättäjänä. En ole älynnyt pyytää esiintymiskoulutusta, ujo poika kun olen. Täytyy heti soittaa kunnanjohtajalle tai hallintojohtaja Kristiinalle miltä sektorilta löytyisi muutama kymppitonni koulutukseen. Kai tästä naamasta jotain irti saisi ja puheestakin voisi tulla ymmärrettävää. Säälistä voisi tarkastuslautakunta hyväksyä lisäbudjetin yhden onnettoman kunnanvaltuutetun esiintymiskoulutukseen.

 

Pesäpallossa yksi joukkue voitti solkenaan yhden loistavan etenijän turvin. Heillä on katsomossa salainen ase. Huippuetenijän vaimo. Kun mies pääsi kolmospesälle, karjaisi vaimo täysillä: Nyt kotio ja sassiin kuin olisit jo.

 

 

4 Replies to “Neljäs kesäkuuta”

 1. Minä taas väitän, että Sara Sieppi on nimenä hyvinkin tuttu, samaa sarjaa Martina Aitolehden ja Maisa Torpan kanssa. He jokainen itse pitävät huolen siitä, että pysyvät iltalehtien palstoilla. Heitä on monia samanlaisia, mutta nämä nyt esimerkiksi.

  Se samainen Tampereen Sähkölaitoksen tarjous lensi ihan tänne eteläiselle Pirkanmaalle asti. Olihan se kohtalaisen edullinen, mutta ei sillä suurtakaan merkitystä, kun koskee vain energiamaksua, joka alkaa nykyään olla paljonkin pienempi kuljetukseen verrattuna.

  Minä eilen katselin meidän nurmikolla kottaraisia, sekin alkaa olla harvinaisempi lintu. Siihen asti niitä oli ja pesivätkin pöntöissä yleisesti, mutta karjan hävityksen jälkeen, hävisivät kottaraisetkin.

 2. Ei minulle tuommoinen Sara Sieppi sano mitään; minä kun tv:tä katselen niin kovin vähän. Kun sitten ko henkilöstä luin, vielä vähemmän kiinnosti.

 3. Sitä minä vaan missä määrässä kulkee raja, että voidaan tituleerata ”koko kansan rakastamaksi”. Voihan ihmiset hänet tietää, mutta rakastavatko? Ihan sama kun sanotaan koko kansan juhlineen jotain maailmanmestaruutta. Ei joku 100 000 todella ole koko kansa?

 4. Siinä olen samaa mieltä Hannu ja Kalle, että ollaan turhuuden markkinoilla noiden henkilöiden kanssa. Mutta eivät he varmaan olisi lehtien palstoilla, jos ei joku kaipaisi ja odottaisi. Se on hiukan niinkuin aikanaan jonkun Hymyn ja Seiskan kanssa, kaikki haukkuivat, mutta tilasivat ja lukivat silti.

Kommentoi