6.4 – kevät etenee

 

 

Eilen oli kaunis keväinen pyhäpäivä. Ei näkynyt virpojia. Lapset ovat kylältä vähentyneet, joten kyseessä ei ollut viruksen pelko. En kyllä ole päässyt perille virpomisen tarkoituksesta. ”Virvon, varvon, tuoreeks, terveeks. Noinko se jotenkin menee? Eli noidutaan vastaanottaja terveeksi? Vinksahtanut mieleni alkoi tietysti pohtia, olisiko tuossa koronan kukistamiseen oiva keino.

 

Tein sitten puusavotta hommia pyhänä. Kuvittelin äitini pilven reunalla heristäneen sormea. Et sie poika uso, et pyhätöil ei oo siunaust. No, savotta onnistui hyvin ja kunto tuntuu nousevan kohinalla. Tuli myös todistettua yksi vanhan kansan sanonta todeksi. Karsin neljä koivua ja keräsin risut isoon kasaan. Ja toden totta, kyllä päivä paistoi myös risukasaan.

 

Viikolla lämpenee ilma kovasti, lumet lähtevät. Niinpä Mirjamin kanssa jo puhuttiin haudoilla käynnistä. Mitä mieltä ystävät olette, joko pian voisi narsissit istuttaa – eikö niiden pitäisi kestää jonkun verran pakkasta, tuumailimme?

 

Hätähousu kun olen, mietin talvikalsareiden ja kesärenkaiden vaihtamista. Renkaiden vaihto säästäisi nastoja ja asvalttia, mutta henkikulta olisi herkemmin katkolla. Kalsareiden vaihto taas helpottaisi tukalaa oloa, mutta polvet ja lantion seutu saattaisivat ottaa itseensä. Suo siellä – vetelä täällä.

 

Eiliseen mahtui myös suru – uutisia. Pitkän linjan poliitikko, sosialidemokraatti Pertti Paasio kuoli. Hän oli niitä harvoja työväenluokkaisia demareita. Myös arvostamani Pentti Linkolan taival päättyi. Pidin häntä kansakunnan herättäjänä, pani ajattelemaan ihmiskuntaa, luontoa ja maapalloa räväkällä tyylillä.

 

Korona tilanne:

  • en pidä uutisoinnissa pelottelusta. YLE: n uutiset kertoivat mahdollisesta elintarvikepulasta. Ruoka uhkaa loppua jos viljelijöille ei saada työvoimaa. Jos muutamia satoja työntekijöitä ei saada ulkomailta, niin kärsimme ruokapulasta!! Ihan oikeasti, näin hauraalla pohjallako on meidän elintarviketuotanto?
  • Suomalaiset luottavat Marinin hallitukseen korona viruksen hoidossa, uutisoi Helsingin Sanomat. Haluamme näemmä antaa hallitukselle työrauhan, sehän sopii.
  • THL: n pääjohtaja Markku Tervahauta kertoi viime viikkojen kehityksen olleen suotuisaa koronan torjunnassa, että voidaan harkita lievennyksiä rajoituksiin. Osoittaa meidän olevan kuuliainen kansa, kun hätä on suurin. Rajoitukset ovat purreet.
  • veneilykausi lähenee. Veneitä tervataan ja kunnostetaan talven jäljiltä. Kuinka huolellisia mahtavat veneilijät olla koronan torjunnan suhteen, ettei rannoilta virus keksi uusia ”saaliita”. Totta kai ovat, eivät he halua karanteeniin ja jäädä vaille laineiden liplatusta, meren ja järvien sielun hoitoa.

 

Pitihän se arvata. Otin rappusilla aurinkoa. Tulin sisälle ja ilmantieteenlaitoksen tutkija varoitti Suomen yllä olevasta otsonikadosta. UV – säteily on viikonloppuna tavallista voimakkaampaa. Ja niin kuin ajattelin saavani kunnon annoksen D- vitamiinia. Ota siinä sitten aurinkoa rauhallisin mielin.

 

Kevennys: Minulle sattui ammoisina aikoina pieni väärinkäsitys apteekissa: Päivää. Saisinko matolääkettä? Aikuiselle, kysyi apteekkari? Raavin päätäni sanoen: En oikein tiedä, kuinka vanha se mato on.

3 Replies to “6.4 – kevät etenee”

  1. Kyllä se kevät vaan tulee. Siilejä alkaa ilmaantua nälkäänsä torjumaan, meidän pihalla on kaiketi hyvä maine siilien tiedotuksissa. Siilit sitten söivät mahaasa muikkua ja lihapullia. Sitten lähtivät siilien tuntemattomille teille.
    Tänään meidän seutuville on luvassa todella lämmintä; saas nähdä.

  2. Ai, että oli siilit jo tulleet koloistaan. Mirjamnin kanssa jo pohdittiin, milloin tulevat hänen pihapiiriinsä. Kyllä minullakin käyvät kissan kupilla, mutta en ole niitä kovin päässyt näkemään. 10 astetta lämmintä lupasi tännekin tänään. Lumet saa kyytiä.

  3. Se tuo Paasion kuolema minuakin hieman yllätti. Paasiota olen pitänyt melko asiallisena poliitikkona, siltä pohjalta kun poliitikkoja, joitain harvoja, edes arvostan.

Kommentoi