7.4 – kurjet saapuivat

 

 

”Kun sä kuulet kurjen äänen – älä mene järven jäälle”. Kannattaa laittaa tuo sanonta visusti mieleen, ettei tule uintireissua jäiden seassa. Eilen kaarteli Mirjamin talon yllä isohko kurkiaura.

 

Taas on ihmettelyn aihe. Korona viruksen aikana olen pessyt käsiäni siihen tahtiin, että aikamiestä ihan hävettää. Ihmettelen, kun jatkuvasta käsien pesusta huolimatta jääkapin ovi on likainen? Kuka käy salaa jääkapillani? Vilma kissa se ei ole, hän on supersiisti, eli laskuista pois? Hävikkiä en ole ruuista huomannut, ainakaan merkittävästi. Kuka käy likaisilla käsillä kaapilla? Hercule Poirot on kutsuttava paikalle.

 

Käsien pesusta ja hygieniasta: Ymmärrän sen näin viruksen aikaan, mutta kerronpa miten ennen työmailla käsien pesulle ei aina aikaa jäänyt. Monilla kuten minullakin oli keitettyjä kanamunia eväinä. Metallimiesten vaimot tietävät, ainakin ennen tiesivät kun vasta kotona pestiin työnjäljet, että mustat olivat kädet. Arvaatte varmaan minkä näköinen se kuorittu kanamuna oli mustien käsien jäljiltä. Ei sitä sen kummemmin ajateltu – kiireessä vain ääntä kohti.

 

Olimme armeija aikana Lapissa sotaharjoituksissa. Mäkäräisiä oli pilvin pimein. Väsyneinä ruokatauolla voideltiin näkkileipää, voihin tarttui mäkäräisiä, ettei voita melkein erottanut, mutta eipä jaksanut niitä erotella ja hyvää oli. Noin sitä ennen vastustuskykyä kasvatettiin. Nykyisessä yltiöhygienia yhteiskunnassa, ihmiset soittaisivat terveystarkastajille jos moisia näkisivät mistä kerroin. Näin se lipsahti taas sivuraiteille, vaikka piti vain mainita käsien pesu.

 

Kirves heilui ja klapeja tuli tänäänkin. Onhan noita kaiken maailman halkaisukoneita, mutta kyllä vuosisatoja vanha konsti on poikaa. Kirveellä on veistetty hirsitaloja, kaadettu ja pienitty puita, kellistetty karhuja, tapettu piispa ja mitä kaikkea muuta. Kirveelle pitäisi saada oma merkki – ja liputuspäivä, sanon minä.

 

Korona päivitys:

 • Ruotsissa kuolleiden määrä lähentelee 500. Suomessa kohta 30 kuollutta. Ei tuota eroa voi selittää väestömäärällä? Ehkä ruotsalaisille ei ole selvinnyt, ettei kyseessä ole suinkaan maaottelu. Oikeasti, surullinen tilanne Ruotsissa – jaksamista heille.
 • Uutta tietoa, että virus jäisikin leijumaan pitkäksi aikaa. Ei edes yskiä tarvitse, puhumisesta myös leijailee ilmaan viruksen pirulainen – jos oikein ymmärsin. Pitääkö todella kaupassa olla suu kiinni? Ei edes tervehtiä tuttuja myyjiä?
 • kunnille ollaan antamassa 1 – 1.5 miljardin tukipaketti. Tukipaketti jaksotettaisiin kahdelle vuodelle. Suurin osa paketista suunnataan sairaanhoitopiirille! Kuntapäättäjänä seuraan tarkasti ja kriittisesti, mitä tuleman pitää. Se ei käy selitykseksi, että kun nyt kaikki tulevat olemaan kovilla ja jokaiselta on otettava. Yhtään ei enää kunnilta saa nipistää.

 

Koronan takia ihmiset elävät paljon virtuaalimaailman kautta. Jopa työväen Vappujuhla järjestetään virtuaalisesti. Varmaan myös pääsiäistä juhlitaan tietokoneiden kautta. Onko tämä esimakua tulevasta maailmasta? Kauhistuttaa, mutta onneksi olen jo takakaarteessa, ellei jotain odottamatonta tapahdu ennen maalisuoraa ja maaliviivan katkaisemista.

 

Kevennys: Kerroin jutun alkuosassa Lapin sotaharjoitusreissusta. Siellä sitten sattui soma tapaus. Katselin upeita näköaloja ja kysyin sitten paikkakuntalaiselta: Anteeksi, minkä niminen tuo tunturi on? Lappalainen: Kumpi? Minä: ai jaahas, kiitos, entäs tuo toinen siinä vieressä?

 

 

3 Replies to “7.4 – kurjet saapuivat”

 1. Meille kurjet saapuivat jo toista viikkoa sitten ensimmäiset. Töyhtöhyyppäkin on jo ilmoittautunut.
  Palokärki rummuttelee reviiriään pihapiirissä; kyllä se alkaa kevättä olemaan ja aamulehden saa hakea huikean hienossa konsertissa.

 2. Onhan se mielestäni mutta liikkeellä pitäisi olla hieman ennen auringon nousua.
  Silloin kaikkein mahtavimmat konsertit ovat tarjolla.
  Ylipäätään tuon aamun alkaminen siinä neljän pintaan, antaa parhaimman nautinnon.

Kommentoi