7.5 – pääministeri sai kirjeen

 

 

On suuri rikkaus asua pienessä kunnassa. Näin ajattelin aamutuimaan ajellessani Virroille. Oli juuri käynyt omassa lähikaupassa. Asioin ensin postiluukulla ja siinä rupattelimme tutun myyjän kanssa. Tulin hyvälle tuulelle. Eräs asiakas taas pysäytti ja hän puolestaan halusi avautua huolistaan kunnanvaltuutetulle. Kaupan henkilökunnalta tuli iloisia tervehdyksiä sieltä ja täältä.

 

Eilen kun olin omassa terveyskeskuksessa, tunnelma oli samanlainen kuin kaupassa. Tuttavalliset, mukavat hoitajat, erinomaiset lääkärit, palvelut ensiluokkaisia. Menit apteekkiin, kauppoihin ja muihin palveluihin, aina sinusta huolehditaan ja palvellaan kuin olisit kuningas/kuningatar.

 

Nyt te sanotte hyvät lukijani jotka olette muualta, ei tuommoista ole olemassa – liioittelen. Kyllä on, enkä yhtä pisti omiani sekaan. Tämmöinen koko Suomen pitäisi olla. Jostain syystä sitä ei haluta. Päinvastoin, pienet kunnat halutaan pyyhkiä kartalta pois. Jonottamaan isojen kaupunkien palveluita – sinne meidät halutaan.

 

Kävimme kokemassa katiskan ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Se jo itsessään on juhlaa. Ja eikö mitä, mukavan kokoisia ahvenia oli kymmenkunta ja alamittainen hauki. Hauki pääsi kasvamaan. Osansa saalista sai Mirjamin Pekka kissa, joka juosta kipitti kun kuuli olevan kalaa tarjolla. Hänen äitinsä Hertta ei niin piittaa kalasta. Kalasta tuli mieleen kuhan ja hauen tapaaminen. Hauelle oli jäänyt koukku kiinni leukaan, kuha sanoi, ai, sinulla on uusi lävistys.

 

Kevään myötä liikenne kuin varkain alkaa vilkastua. Sen huomasin kotiin körötellessäni iltapäivällä neljän tienoilla. Usein ajaessani mietin kaikenlaista. Nyt kun vaihdoin vaihdetta pienemmälle, iski hyvä autokorjaamon mainos mieleen jota kannattaisi käyttää: Vaihteen vuoksi autoa kannatta aina välillä korjata.

 

Korona päivitys.

 • kaksi ministeriä on jättäytynyt vapaaehtoiseen karanteeniin mahdollisen tartuntauhan takia. Ikävä asia ja toivotaan, että kaikki menisi parhain päin. Osoittaa kuinka virus ei suinkaan ole kadonnut tai olisimme voiton puolella.
 • 50 tutkijaa ja monia alan ihmisiä ovat lähettäneet kirjeen pääministeri Sanna Marinille. Ovat sitä mieltä, että nyt olisi hyvä aika tukahduttaa koko virus. On hienoa miten hyvä keskustelukulttuuri meillä kuitenkin on, muutamista läpilyönneistä huolimatta. On tärkeää punnita kaikkia vaihtoehtoja ja kuunnella herkällä korvalla asiantuntijoita.
 • poliittinen kädenvääntö antaa odottaa itseään. Gallupit ovat heittäneet häränpyllyä ja koronaa nostetaan sen aiheuttajaksi. Korona pidättelee puolueita lähtötelineissä. Milloin laukaus pamahtaa ja alkaa todenteolla politiikka hallita mediaa.

 

Käymme Mirjamin kanssa teattereissa. Kesäteatterit ovat jokakesäinen tapahtuma. Nyt nekin taitavat jäädä. Itse en ole aina niin kovin innostunut ja kerran hän kysyi, että mikä oli vika? Ei mikään muu, mutta kun ne näytteleeJ)

 

Kevennys:

Kenen syytä auto-onnettomuus oli? Syyttäjä tiedusteli silminnäkijältä. Mielestäni ne törmäsivät toisiinsa yhtä aikaa, sanoi silminnäkijä.

 

 

 

 

6 Replies to “7.5 – pääministeri sai kirjeen”

 1. Tuo mitä kirjoittelit tuosta pienen kunnan idyllistä; aivan totta ja mukavaa.
  Minä kun tälle seutukunnalle siirryin Helsingistä, täällä tapasin tulevan vaimoni jo vuosia ennen muuttoa paikkakunnalle.
  Kun sitten olin tänne vakiintunut, tittelini kuului; ai se on se Saaran mies. Vaimoni kun oli aktiivisesti kuntapolitiikassa ja vähän kaikessa mukana, hänet tunnettiin.
  Sitten tittelini vuosien myötä muuttui; niin se on se Kalastaja-Kalle.

 2. Samanlaistahan se meno on täällä eteläisellä Pirkanmaalla. Kovasti vaan on näin syntymäperäisen silmissä kaikki muuttunut.

 3. Kiitos näistä lempeän kauniisti kirjoitetuista teksteistä. Isossa kaupungissa asun, mutta sieltä maalta kun olen kotoisin niin tunnistan kyllä nämä kokemukset. Sekin on sanottava, että myös Kalevan Prisman kassalla tulee juteltua kassahenkilön kanssa, samoin aivan juuri olen monta mukavaa sanaa vaihtanut TAYSin hoitajien kanssa. Olisiko se kohtaamisen taito kuitenkin enemmän kuin asuinpaikka?

  1. Kiitos kehuista. Olen Taysista niin samaa mieltä. Siellä on niin hyvä palvelut, henkilökunta todella lämminhenkisiä ja auttavaisia.

 4. Meillä ei kukaan sorsasta ja sorsat tulee meidän rannoille evakkoon.

Kommentoi