Juhannusaatto 19.6 2020

 

 

Aattoaamuun heräsin viiden aikaan pikkukisun tullessa nuolemaan kaulaa. Ulkona huvitti kun itse istuin huussin penkillä ja Vilma teki tarpeitaan istuen hernemaalla pääskysten seuratessa tilannetta. Kasteinen maa sekä aamu usva teki juhannusaaton aamusta taianomaisen.

 

Päivä vierähti käyntiin suuntaamalla auton nokka rakkaani luo. Matkalla otin veljeni kyytiin, köröttelimme Virtain vanhan tietä muistellen erästä kihniöläistä, asemanperällä asunutta legendaarista linja-autokuskia.

 

Aivan mahtava aattopäivä. Vähän puuhastelimme ja uimme. Syötiin Mirjamin tekemiä herkkuruokia. Ruokalevon jälkeen saunaa ja uimista, hieman jäätelöä. Toisessa päässä järveä, myös mökkiläiset iloitsivat kauniista ilmasta, yhdessäolosta. Porukalla tultiin Kihniöön. Ajettiin vanhoja hiekkateitä, poikettiin Myllynimen tanssipaikalla, mutta hiljaista oli, harmi.

 

Kevennys:

Mirjam sen keksi. Mikä päivä hyttysillä on juhannuksena? Karkkipäivä. Saavat imeä ihmisten verta sydämensä kyllyydestä, kun kaupungit ovat tyhjentyneet.

 

Juhannusruno:

 

rapun pielessä juhannuskoivut

pääskyt langalla visertävät

perinteinen keskikesän juhla

juhannusruokineen

rauhaisa ilta

saunan piipusta

savuinen juhannustervehdys

koivuisen vastan tuoksu

laituri keinuu vienosti

tyvenevässä illassa

arjen työt, huolet huuhtoutuvat

yöttömän yön

uintiin

usvaisen mystisessä

järven syleilyssä.

raukeaa yhdessäoloa

on juhannus

 

 

Oikein lämmintä ja rauhaisaa Juhannusta kaikille teille ystävät rakkaat, uskollisille lukijoilleni jotka olette jaksaneet lukea ja kannustaa päiväkirjani teossa.

 

9 vastausta artikkeliin “Juhannusaatto 19.6 2020”

  1. Hieno oivallus tuo kevennys, saavat kaupunkilaisetkin levitellä Ohviaan oikein kunnolla kun ainakin täällä on aivan tuuleton keli. Minä muuten luotan omaan tekemääni pikiöljyyn, jos tarvis on, vielä ei ole ollut tänä kesänä.
    Hienoa tunnelmointia juhannusrunossasi, kaikki juhannuksen oleellinen.

  2. Justhan vasta panin maata, ja jo taas on aamun monet tunnit nähty. Lokki katselee Pyynikin panimon tötterön päästä. Pääskyt lentelevät. Hyttyset jossakin, vaikka ikkuna on ollut auki koko yön. Ei, kun yksi örvellysääni ulkoa aamuyöstä, hiljaista on . Lippu roikkuu tuossa alhaalla tangossa. Taivas pilvetön ja Pyhäjärvi plägätyyni.

  3. Eilisiltana kun syötiin tuossa meidän isolla lasiverannalla, ei ollut mikään juhlaillallinen hyttysille. Niitä on toistaisesti muutenkin ollut aika vähän, ilmeisesti ei ole ollut sitä riittävää kosteutta.

  4. Mirjamin rantasaunan ympärillä on kuusimetsää ja muitaikin puita ja siksi siellä oli hyttysiä, mutta meidän kummassakaan pihassa on todella vähän itikoita. Onko Heikki plägätyyni kuin peilityyni?

  5. No, se plägätyyni oikeastaan viittaa purjehtijoiden termeihin.
    Purjehtiminen muuten on liikkumisen laji; koskaan et ole missään silloin kun suunnittelit. Purjehtimista voisi verrata kylmään suihkuun, jossa repisit 100 euron seteleitä ja matka ei joutuisi mihinkään.
    Vastailin näin Heikille osoitettuun kysymykseen.

    1. Kiitos Kalle tiedosta. Enpä arvannut sanan purjehdukseen liittyvän.

  6. Joo, minähän en koskaan purjehduksesta ole ollut kiinnostunut; tosin siimaveneessäni kyllä oli pieni purje rullaamista tasoittamassa, kuten siihen aikaan mm troolareissa oli tapana.

  7. Meillä on purjevene, nyt se tosin seisoo ladossa masto ja köli irroitettuna. Ei sen hankalampaa ja aikaa kuluttavampaa voi olla, kuin purjehtimaan lähtö. Kaikenlaista purjeiden ja muun tarpeiston mukaan ottamista ja asentamista, jo pelkkä maston asennus ja säätö on ihan oma tarinansa.

    Hän joka oli innostunut ja viitsi nähdä sitä vaivaa on vuosia sitten ollut kuolleena, sen vuoksi se on monta vuotta maannut ladon täytteenä ja on varmaan edelleenkin.

    1. Pentti, kerrotko veneestäsi semmoiset perustiedot kuten tyyppi, mitat, lasikuitu, ” puu-hai” ym. Hiukan kiinnostaa. Sinulla on minun email. Kiitos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *