Kesä – 22.5

 

 

Lämmin päivä tiedossa. Taivas on pilvetön ja mieli sen mukainen. Polvet vähän juonittelee, mutta onneksi siihen on jo tottunut. Ulkona tulee vietettyä varmaan koko päivä. On tämä Suomen kesä ihmeellinen. Yöllä kahden aikaan laskin Vilman ulos ja oli ihan valoisaa.

 

Ennen liikkeelle lähtöä täytyy hampaat pestä, huomatkaa paino sanalla täytyy. Miksi se on niin vastenmielistä, ollut jo lapsesta saakka. Olen yrittänyt perustella pesemättömyyttä sillä, että kuitenkin puhun päivän aikana suuni puhtaaksi.

 

Ei maar, kai tästä on hivuttauduttava lähteen. Maurintorilla poikkean katsomassa, josko lohi olisi tarjouksessa? Mitä tuumaatte jos pelaan Kenoa? Menen kauppaan etukenossa ja sitten kun se mahtava voitto pullottaa lompakossa, kävelen takakenossa kuin herrat ikään.

 

Ensitöikseen Mirjam leikkasi tukkani. Nauraa aina kun valitan hiusten valuvan silmille. Nytkin taisi peräti kaksi hiusta olla hieman pitempiä. Linnut ovat solidaarisia. Tiaisen hiukset leikattiin pihalla, josta kirjosiepot ja muut hakivat ne pesäntekoon. Kierrätys on poikaa, vaikka ei järin paljoa hiuksistani jaettavaa jäänyt.

 

Päivä oli aurinkoinen ja saimme aikaan kaikennäköistä. Majavan patoja kävin purkamassa, jotta vesi laskisi. Muuten täytyy kumisaappaat jalassa mennä laiturille. Katiskalla kävimme myös. Rannalla Tiainen ja Metso tapasivat, eikä yhtään höyhenet pölisseet. Oli mukava juttutuokio Erkin kanssa.

 

Kotiin tultua luin surukseni uutisen, että Veijo Niemensivu oli menehtynyt. Veijo oli pitkään Parkanon kaupunginvaltuutettu Vasemmistoliiton ryhmässä. Surunvalittelut omaisille.

 

Korona havaintoja:

 • jos ei uutisia seuraisi, ei täällä maaseudulla tiedettäisi koronasta enää hölkäsen pöläystä. Elämä jatkuu kuin entiseen malliin. Ihmiset tekevät pihatöitä, laittavat hautoja kuntoon, liikkuvat luonnossa jne.
 • Trumppi meinaa ostaa kaikki rokotteet pois kuleksimasta. No, testatkoon ihan rauhassa siellä valtameren takana kuinka rokote alkaa vaikuttaa.
 • presidentti Sauli Niinistö kertoo virassaan tottuneensa rajoituksiin. Niinistö tunnettiin puolivallattomana poikamiehenä ennen Jennin tapaamista. Oletan rajoitusten syynä osan olevan myös Jennin käsialaa, ei passaa Saulin enää riekkua miten tahtoo.

 

Pitkään on puhuttu punavihreästä kuplasta. Mikähän se sellainen kupla mahtaa olla, olen miettinyt. Nyt sekin selvisi. Kotiin ajellessa luonto oli alkanut mukavasti vihertää. Naamani punoitti auringossa olosta. Siinä sen täytyy olla. Vihreä luonto ja punainen naama, vihdoinkin elän punavihreässä kuplassa.

 

Kevennys:

Kerroin aiemmin teeveden keitosta. Nyt kuulemma ympäristönsuojeluihmiset ovat antaneet ohjeita veden säästämiseen. Jos keittää liikaa teevettä, eikä kaikkea tule juotua, niin kannattaa loppu vesi pakastaa, josta sen voi sitten kätevästi käyttää.

7 Replies to “Kesä – 22.5”

 1. Teilläkö Hannu on kirjosieppoja, meillä ei tänä keväänä pesi ensimmäistäkään. Talitiaisia, harmaa- ja pikkuvarpusia, naakkapari ja varispari käyvät esiintymässä iltaisin, aamusella sitten sen yöohjelmani katsastelen.
  On tosi upea aamu ja lämmintä luvassa, hyväilee kipeää polveani.
  Meidän kanaparvellamme sitä kevättä on, jo ennen viittä marssivatulos ja aamiaistelemaan. Kesäntuntua on.

 2. Kyllä tällä Kihniöllä ja Virroilla on kirjosieppoja. Mirjamin pihassa on närhiä paljon. Kyyhkysiä on täällä Kihniön alueella yllättävän paljon. Paljonko niitä kanoja oikein on? Eilen oli upea päivä ja myös nyt vielä aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta.

 3. Täällä meillä on noita pesärosvoja, eikä niin pitkä matka Kallen reviirille. Laiska lintu, kun ei viitsi pesäänsä tehdä, vaan menee valmiiksi lämmitettyyn.

  Täällä on eniten tänä vuonna vesilintuja, sorsia, telkkiä jne. Niiden touhuja on mukava seurata aamukahvetta juodessa.

 4. Kanojahan meillä on puoli tusinaa ja kaksi kukkoa. Munissahan meidän perhe pysyy. Kesällä olisi toiveissa vielä yksi pesintä.
  Minua muuten ärsyttävät ihmiset, jotka sanovat, tyhmä kuin kana. Eivät takuuvarmasti ehkä edes eläissään ole aitoa maatiaiskanaa nähneet, tai vielä vähemmän kokemusta omanneet. Moni rotukoira joutuisi häpeään kun rinnakkain älykkyyttä, se on kokemukseeni perustuva väite.
  Pentti tituleerasi kirjosieppoa pesärosvoksi, jos oikein ymmärsin. Meidän pihalla on tilaa kaikille siivekkäille, kuin myöskin karvallisille. No, se supikoira pihapiirissä on harmillinen mutta jos ei asuskelemaan ryhdy, eläköön sekin mutta pääsääntöisesti poissa meidän pihasta.

 5. Täällä Pyynkin kulmilla ”lintulaskennassa” on vaikka mitä, mutta erikoisimmat olivat juuri kaunis närhi, joka suostui kuvattavaksi. Muita tavanomaisia on paitsi kottaraista ja pääskyä ei vielä näkynyt ja satakielen puupuisto on hakattu pois.
  Vesilinnuista lähes kaikki, kuikka, silkkiuikku ja joutsenet kauneimpina, mutta muutkin jo kelluskelevat Pyhäjärvessä.
  Jos valkoposkihanhi ilmaantuisi puistoomme, tekisin hauliritsat ja antaisin kyytiä vaihtoehtona paistinpannulle.
  Sitä Kallen peräkärryn kukko-kanalaa odotellessa, siinä vasta olisi erikoisuus. Ajatteles nyt, sinulla olisi iso avonainen häkkikanala kukkoineen ja ajelisit pitkin Tamperetta aamuviideltä turuilla ja toreilla. Kyllä siinä koronahorroksessakin olevat heräisivät.

 6. Kyllähän tuo Heikki ideasi on varsin lennokas; kuitenkin se törmää moniinkin lainsäädöksiin kuin kaupunkien torisäädöksiin.
  Itseasiassa tuon tyyppistä olen tehnytkin. Peruskouluissa olen luennoinut maatiaiskanoista ja havaintovälineenä kukko ja pari kanaani koirankuljetushäkissä (iso). Yllättävän rauhallisesti kanat suhtautuivat tilanteeseen. Kun minä olin läsnä, kokivat ilmeisestikkin tilanteen lähes ”normaaliksi”.

 7. Tuli tässä huomioitua, että molemmat varikset, pariskunta, tulivat syönnökselleen; siis poikaset varsin kehittyneitä. No, juhannusviikolla jo vanhan kokemuksen mukaan lentokykyisiä.
  Näitä luonnon ilmiöitä minä pääasiassa seurailen; valtakunnanpolitiikka, ulkomaan uutiset eivät minua juurikaan hetkauta.
  Politiikasta sen verran, että nykyinen hallitus tuntuu olevan aika lailla aikansa tasalla, vaikkakin väärä puoluesuunta.
  No, mitäpäs tuosta; mielestäni puoluesuuntaisuus ei mitään ratkaise vaan mielestäni oikeanlaiset teot ja päätökset.

Kommentoi