Korona ja fyysinen kunto 25.3

 

 

Kovin vähän on puhuttu fyysisen kunnon merkityksestä korona viruksen iskiessä. Yleensä sanotaan ihmisten toipuvan paremmin hyväkuntoisena. Olettaisi myös koronan kohdalla olevan samoin. Mielestäni olen kohtalaisen hyvässä kunnossa vaikka talvi onkin mennyt liikkumisen kannalta aika paljon ketuille – verrattuna edellisiin vuosiin.

 

Siispä otin pitkästä aikaa kuntopyörän esille. Kuntopyöräily ei rasita kaularankaa paljoakaan ja polvet kestävät jotenkuten. Hien sain pintaan, eivätkä keuhkot rohisseet. Hyvä minä.

 

Varmuusvarastot otettiin sitten käyttöön. Tähän sopii pieni lainaus tiivistetysti Väinö Linnan Tuntemattomasta sotilaasta: ”Keskustelu loppui, sillä he alkoivat katsella ihmeissään Lehtoa. Tämä oli avannut rautaisannospaketin ja veti parhaillaan puukolla säilyketölkkiä auki.

– Ek sää tiärä et se on kiälletty? sanoi Hietanen.

Pieni hymy käväisi Lehdon huulilla.

 • Niin on tappaminenkin. Viides pykäläkö se oli. Pikku juttu se on säilykepurkki silloin kun pääkuoriakin aukee yhtämittaa.

Toiset katsoivat Koskelaa, aivan kuin odottaisivat tämän kannanottoa ratkaistakseen oman suhtautumisensa sen mukaisesti.

 • Minun puolestani se kyllä käy. Ja tuskin sitä näläntunne tästä suuremmaksi enää tulee. Eikös se vuorokauden jälkeen ala niin kuin turtua. Niin että nyt on sitten se suurin hätä, jota varten ne tarkoitettukin.”

 

Meinaan vaan tuolla lainauksella, että kait se sitten nytkin on hätä kun varmuusvarastoja availlaan. Epäileville Tuomaille tiedoksi – olemme vakavan paikan äärellä – jos heitä vielä on?

 

Lyhyesti muistutuksena:

 • älkää nyt hyvät ihmiset heittäytykö hulluiksi hamstraamalla lääkkeitä ja elintarvikkeita.
 • 100 000 ihmistä on kuulemma parantunut korona viruksesta – eli sitkitellään, eiköhän se päivä paista vielä risukasaankin.
 • uutisoivat toisen kierroksen koronaa mahdollisesti lähtevän liikkeelle Kiinasta.
 • me ei sitä kyllä huolita enää vaivoiksemme, emmehän?
 • anteeksi vaan kehäkolmosen sisäpuolella asuvat. Me nyt vaan ei olla enää vieraanvaraisia, eikä huolita teitä kylään. Palataan myöhemmin asiaan.

 

Mitenkä muuten minun televisiossa katsellessa uutis koronaa, niin toimittajan huulet ja puhe liikkuivat eri aikaan? Nyt kysymys sinulle Markus Liimatainen (joka on muuten erinomainen toimittaja), oliko teillä ilmastointilaitteet päällä ja viima heilutteli huulia? Vitsi vitsi.

 

Loppukevennys: Mirjam sen keksi. Helppo ja halpa keino saada ihmisiin pidettyä etäisyyttä. Valtio jakaa joka toiselle suomalaiselle valkosipulit joita on otettava kerran päivässä. Näin ihmiset automaattisesti pysyvät toisistaan etäällä, ilman kehotuksia ja sääntöjä.

 

Tänään tulee lämmin ja aurinkoinen päivä. Nautitaan keväästä ja unohdetaan hetkeksi mokoma virus. Ei muuta kuin puiden pilkkomisiin.

 

 

6 Replies to “Korona ja fyysinen kunto 25.3”

 1. Ei muuten toimi Hannu tuo valkosipuli oikein hyvin. Minä jos kuka laitan valkosipulia, sitä Peipsijärven väkevän maukasta, ruokaa jos toiseenkin. Salaatti, laadusta riippumatta ei maistu miltään ilman valkosipulia. En kuulemma tuoksahtele valkosipulille lähimmäisteni lausuntojen mukaan.
  Vaimo se on vitsaillut kerran jos toisenkin; koskahan laitat tuota valkosipulia aamupuuroonkin?

  1. Entäs jos syö pelkästään pari valkosipulin kynttä, niin eikö ala tuoksahtelemaan?

   1. Kyllä alkaa tuoksahtelemaan raakana eikä meidän sisarusparven nuorin voi tulla edes samaan kaupunkiin. Pelkää myös tavallista sipulia ja onkii suurennuslasilla lihapullastakin pois. Patologinen hajuaistimaanikko.

   2. Viisaat, (en ehkä ole), väittävät, että jatkuva, tuoreenkaan valkosipulin käyttö ei ehkä leimaa ihmistä valkosipulintuoksuiseksi.
    Maa-artisokka kuin myöskin piparjuuri; raasteeksi tehtynä ja sellaisenaan, paljon olen kuivaillut.

 2. Valkosipulin ominaisuuksista; ken on joskus kauan sitten katsellut Roman Polanskyn; Vampyyritappajat, aivan hulvaton elokuva Trans-Silvaniasta. Siinä valkosipuli asettuu omaan arvoonsa.

 3. Tuosta kuntopuolesta; olen jo jonkin aikaa pyöräillyt tuolla kuntakeskuksessa tuolla Pashleylläni. Pikkuostokset ja vähän isommatkin mahtuvat takalavalle, poljen sen kuin viitsin kuntoillakseni, sähkömoottori huolehtii lopusta.
  Pyörä kun on kolmipyöräinen, meno on leppoisaa. Itse pyörän bruttopaino n 50 kg, se huolehtii siitä, että kuntoiluakin tulee.
  Minulla muuten Hannu on sama ongelma polvien kanssa kuin ilmeisesti itselläsikin. Tämä Pashley on oivallinen ratkaisu.

Kommentoi