Korona seuranta torstaina 26.3

 

 

Aloitetaan aamu oman kunnan kehuilla. Kihniön kunta huolehtii kuntalaisistaan erinomaisesti. Tiedote on tulossa jossa kerrotaan miten toimia ja mihin soittaa jos on kysyttävää tai avun tarvetta. Kunta järjestää apua ruuan ja apteekki palveluiden jakeluun.

 

Myös kauppiaat toimivat esimerkillisesti ja olen varma, kuinka nyt olemme yhtenäisinä voittamassa tuota koronaa joka vaanii meitä kaikkia.

 

Huoli painaa hoitohenkilökunnan jaksamisesta. Pidän yhteyttä heihin, yritän kannustaa parhaani mukaan. Vielä on meillä tilanne hyvä ja valmiudet ovat kohdallaan jos/kun virus tavoittaa Kihniön.

 

Seurasin illalla hallituksen tiedotustilaisuutta. Mieleen jäi: Ovatko suomalaiset luku – ja kuuntelutaidottomia? Kuuden ministerin voimin kerta kerran perään piti ”rautalangasta” vääntää Miksi Uusimaa eristetään. Onhan tilanne ainutlaatuinen rauhan ajan historiassamme, mutta siltikin.

 

Tiedotustilaisuutta katsoessa nosti päätäni Nato vastaisuuteni. Piruillen ajattelin, että meillähän on USA: n kanssa isäntämaasopimus. Ei muuta kuin puhelin käteen ja soittamaan USA: n presidentti Trumpille: Hei, täällä Sauli. Meillä kun on se sopimus, niin joutaisiko teiltä niitä muurin rakentajia lainaksi meille. Olisi pikkuisen kiire, kun pitäisi eristää yksi maakunta? Olinko ilkeä, näin vakavan asian äärellä?

 

Mutta,ei totta tosiaan ole helppoa uusmaalaisilla. Paljon siellä asuu tuttujani, sukulaisia ja ystäviä. Kovat ajat heillä edessä, kevät puskee esiin ja epätietoisuus rajoituksista ja taudin talttumisesta kalvaa jokaisen mieltä. Peukkuja sinne eteläiseen Suomeen.

 

Ei ole helppoa myöskään ravintola – alan yrittäjillä. Täällä meilläkin aloitti juuri uusi yrittäjä alalla ja heti isketään korville. Mutta minkäs teet, virus on vaan yksinkertaisesti selätettävä. Pienten yritysten niskaan ei saa kaataa tulevaa laskua. Kuten ei myöskään työntekijöiden ja pienituloisten.

 

Kevennys:

Jos yhtään helpottaa, niin on se kuulkaa minullakin vaikeaa. Väkisin meinaa makean himo saada yliotteen. Ongelma on, jos karkkeja ei ole, alkaa tehdä mieli ja jos taas on, pitäisi piilottaa pois näkyviltä. Ei siinä muuten mitään, mutta paino nousee. Sitten yrittää pettää itseään.

 

Tänäänkin Mirjamin luona, kävin ensin vessassa, ajoin parran ja lopuksi pyysin Mirjamia leikkaamaan hiukseni. Ja ei kun puntariin. Suolen tyhjennyksen, vaatteiden riisumisen ja tuon kaiken muun jälkeen painoni oli eiliseen verrattuna laskenut muutaman sata grammaa.

 

Ennen sanottiin lihavahkoa ihmistä riskiksi – oletpa riskissä kunnossa. Lääkärini ja sairaanhoitajani sanovat minun kuuluvan riskiryhmään. Nyt olen alkanut miettiä, etteivätkö nuo peevelit kehdanneet suoraan sanoa minulle, yli satakiloiselle, että olet lihava – riskissä kunnossa.

 

Lehdessä oli, että YLE alkaa näyttää ihan telkusta, eikä vain jostain ihme areenasta Reinikaisia ja muita hauskoja ohjelmia. Lukevat näemmä siellä Pasilassa Korona päiväkirjaani. Vai olisivatko sittenkään.

 

Näillä mennään tänään.

 

 

2 Replies to “Korona seuranta torstaina 26.3”

  1. https://yle.fi/uutiset/tuoreimmat
    Ei sitä nyt sentään mitään LKP;tä toimeenpanna vaikka jotkut reserviläiset ja rajan ylittäneen niin kovin sitä kaipasivatkin.
    Varsin keskeinen kysymys nykytilanteessa lienee NATO ja hävittäjähankinnat.
    Eestin tilanteessa ei NATO ole ”tikkua ristiin” laittanut, vaikka pienen maan talous/puolustusvoimat ilmiselvästi ovat romahtamassa mitä suurimmassa määrin.

Kommentoi