Korona temppuilee 9.9

 

 

Koronavirus on näyttänyt ottaneen uuden taktiikan. Kasvomaskit, käsidesit ja turvavälit aiheuttivat suuria ongelmia virukselle. Se joutui vetäytymään ja miettimään miten toimia, kun maskeja ei pysty läpäisemään ja kosketusten kautta ei pääse iskemään täydellä teholla.

 

Näyttää siltä, että virus on päättänyt alkaa sissitoiminnan. Se lähettää kaukopartioviruksia ihmismassoihin tekemään iskuja, joista virusdesantit ovat raportoineet. Täsmäiskuja on tehty ainakin Kuhmoon, Jyväskylään, Kinnulaan ja viimeisimpänä Mikkeliin.

 

Virus on erittäin taitava. Se on pitkään tutkinut ja ottanut selvää keihin ihmisiin kannattaa ujuttautua. Salakavalasti se ryömii ihmisen sisälle, heihin joiden sisällä se voi olla huomaamattomasti ja tietää heidän olevan menossa joukkotapahtumiin, ravintoloihin ym. paikkoihin joissa on mahdollisimman paljon väkeä.

 

Kun aika on kypsä, tekee se iskun. Se lähettää koronatartunnan saaneilta viruspartiot liikkeelle jotka tarrautuvat ovenkahvoihin, erilaisille pinnoille ja aina kun suu aukaistaan, hyökkääjät ampaisevat ulos levittäytyen ympäristöön.

 

Toinen aalto on ollut koronaviruksen Suomen osalta pettymys. Se on joutunut toteamaan Suomen saaneen todella hyvin rivinsä järjestykseen. Monista yrityksistä huolimatta virus on joutunut perääntymään. Missään tapauksessa se ei ole lopullisesti vetäytynyt.

 

Virus vain odottaa sopivaa hetkeä hyökätä täydellä teholla. Koronavirus etenee muualla Euroopassa voitosta voittoon ja pohtii sopivaa tilaisuutta iskeä tännekin kuten keväällä. Pitkäjännitteisesti virus lymyää hiljaisuudessa, odottaen hallituksen ja viranomaisten tekevän virheen. Virhe olisi aukaista rajoja. Se tietää talouden hoippuvan rajoitusten tähden. Tässä korona näkee tilaisuutensa iskeä.

 

Suomen rajojen ulkopuolella on malttamattomat virusjoukot valmiina ryntäämään maahamme heti kun matkustusrajoitukset helpottavat. Suomi käy nyt viivytystaistelua. Koronavirus alkaa tuskastua ja väsyä. Sen viholliset ovat millä hetkellä tahansa saamassa uuden aseen jolla virus lyödään lopullisesti. Ase on rokote, mutta sen valmistuksessa ja turvallisuudessa on suuria ongelmia.

 

On meillä suomalaisilla vielä yksi hyvä keino jos rokote ei ehdi apuun, kova pakkastalvi. On sitä ennenkin vihulaiset nöyrtyneet 40 asteen pakkasilla, mikä ettei yksi etelänmaista tullut virus. Se on sitten eri asia jos koronavirus liittoutuu ilmastonmuutoksen kanssa ja meillä kukat alkavat kukkia tammi – helmikuussa. Silloin ovatkin hyvät neuvot tarpeen.

 

Lääketiede kyllä tekee kaikkensa torjuakseen viruksen, nähtäväksi jää onnistuuko se. Elinaikanani se on kehittynyt aimo askelin, mutta siitä huolimatta kuolleisuus on edelleen 100 prosenttia, että lääketiedekin voi joutua nostamaan kädet pystyyn.

 

 

4 vastausta artikkeliin “Korona temppuilee 9.9”

  1. Jos se tekee kätköjä ja miinottaa kulkuväylät aiheuttaen tappioita

  2. Joo enempi ulkolaisia marjan poimijoita metsiin Suomen läpi junalla kyllä se tuonti on sentään poikaa tekis mieli sanoa ruma sana en viitsi ei ole sopiva terv tepivaari

  3. Historiasta oppia: Kyllä tässä kruunun(korona)vouti tarvittaisiin. Hämeen Härkätie uudelleen auki, kuntarajaoille puomit ( Kihniöönkin ), Tampereelle Rajaportille säppi, voudit verosäkkeineen ja ruoskineen. Kuumemittari jokaiselle perseeseen ennen puomin ylitystä. Hämeensilta kiinni ja Tammerkoski auki, vesi valloilleen ja koronalliset uimalla Kyttälään kytättäviksi, jos selviävät uimalla yli. Rumihit nostetaan Ratinasta ja poltetaan stadionilla. Ja kansa hurraa stadionilla ”uraa korona” !

  4. Nyt rajpja aukaistiin, Lintilä on tyytyväinen. EU:kin painosti. Matkailu sitä tarvitsee, varsinkin Lappi.

    Mutta eikö ole aika kaksinaismoraalia suunnitella jotain lentoveroa suomalaisille jotta lentäisivät vähemmän ilmastonmuutoksen takia mutta samaan aikaan rakentaa Lappia hirmuisen lentorallin varaan? Koko Lapin talous sen varaan että entistä enemmän saadaan lentoja sinne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *