Korona tulee – oletko valmis?

 

 

En tiedä johtuuko lomakuukaudesta ja uutisvähyydestä, mutta kovasti uuden koronan rynnistys valtaa median tilaa. Tietysti on hyvä tällä kertaa varautua huolellisesti mahdollisiin toimenpiteisiin ja muun muassa rajoituksiin.

 

Kieltämättä tulee mietittyä, mitä kaikkea on edessä jos joudutaan viime kevään kaltaiseen tilanteeseen. Jos tilanne kärjistyy kovin pahaksi, nähdäänkö maalta paon sijaan maalle pako ilmiö? En lähde maalailemaan piruja seinille ja pidän vielä näppäimet päiväkirjan teosta vapaana.

 

Huomioita iltapäivälehden otsikoista:

 • henkilöauto ajoi kauppakeskukseen sisään. En tiennyt meillä olevan jo robottiautot käytössä jotka kulkevat ilman kuskia? Ja mistähän tämä henkilöauto oli kaupalle suivaantunut, että päätti rysäyttää sisälle?
 • kullan hinta on nousussa. Saa nähdä laittaako Mirjam oman kullan myyntiin jos arvo vielä nousee? Ei passaa rintaa röyhistellä liikaa tai saattaa tulla äkkilähtö.
 • laulaja Mira Luoti ajoi autonsa lunastuskuntoon. Silminnäkijät kertoivat auton lähteneen käsistä kuin luoti pyssyn suusta. Onneksi Luoti ja hänen perheensä selvisivät vähin vammoin.
 • turkulaiset sitten osaavat. Aamun uutiset kertoivat Turussa suuresta palohälytyksestä – maanalaisesta palosta – kohteessa savua mutta ei paloa. Tulipalonkin turkulaiset tekevät ilman tulta – kätevää.

 

Valtioiden välillä ja maiden sisällä epäillään usein olevan ”myyriä” jotka tekevät tihutöitä. Minulla sitä huolta ei ole. Illalla huussista tullessa Vilma kiikutti isoa myyrää suussaan ja toi sen näytille. Nyt yövuoron jälkeen köllöttelee selkäni takana sängyllä. On siinä tyttöä kerrakseen, eikä tykkää huonoa vaikka tytöttelen häntä.

 

Huumoria:

Jos turkulaiset osaavat, eivät tamperelaiset ole pekkaa pahempia. Tamperelainen meni kiukkuisena lipunmyyntipisteeseen koira sylissään. Tämä on aivan älytöntä, tamperelainen sanoi ja osoitti kilpeä jossa luki: ”liukuportaissa pidettävä koira sylissä”. Minulta meni tunti ennen kuin löysin tämän koiran!

10 vastausta artikkeliin “Korona tulee – oletko valmis?”

 1. Luin kommentin ja olen kyllä samaa mieltä. Toivotaan matkustusrajoituksia ynnä muita toimenpiteitä, että virus pysyisi kaukana meistä.

 2. Tiaisen politiikattomat jutut ovat aivan mukavia lueskella. Kirjailija ainesta selvästi.

  1. Asia on kyllä nyt niin, että näitä poliittisen pasuunan puhaltajia, milloin mistäkin puolueesta on näillä sivustoilla aivan kyllästymiseen asti.
   Sitä vastoin arkielämän asioihin paneutuneita ja huumoriakin viljeleviä on aivan liian vähän.
   Arkielämä, se kiinnostaa meistä jokaista, maailmanpolitiikka ja sen yksiniittinen värjäily ehkä vähemmän. Sotajutut vielä vähemmän.
   Historia on mielenkiintoinen alue ja siitä lueskelen paljonkin.

 3. Vai oli se Vilma sitten yövuorossa. Niin oli ”meidän” Mirrikin, kameralta aamusella katselin kun Mirri vielä 00,30 käväisi saunan rappusilla, josko jotain olisi jäänyt.
  Meni sitten aivan poikashäkkimme vieritse, ei edes vilkaissut häkin suuntaan. Semmoinen se Mirri, vaan jyrsijät eivät kyllä ole sen ”rauhoituslistalla”.
  Nuo untuvapallerot kasvavat kovaa vauhtia, niillä on jo siivetkin. Tarkastelin ja totesin, että viisi varmaa kanaa, kaksi epävarmaa ja yksi kukko; olisipahan noin, hyvä olisi.

 4. Viimeksi kun korona tuli, tein niin tyhmästi että luotin kansainvälisiin tutkimuksiin, lääkäreihin ja tutkijoihin, ja käytin maskia kaupassa. Silloin Marin ei vielä ollut asettanut sitä rikolliseksi toiminnaksi.

  Nyt jos se tulee uudestaan, olen varma että maskin käytöstä annetaan vähintään kymmenen raipaniskua.

 5. Onhan tuo melkoisen mielenkiintoinen asetelma; jos päättävässä asemassa oleva poliittinen johtaja ei osaa tehdä päätöksiä, syytetään ”vatuloinnista”, jos päättäjä, punnittuaan asiantuntijoiden lausunnot yms, tekee päätöksensä, välittömästi alkaa kuulua arvostelua tai sitten kehuja, tulee ääni sitten oppositiosta tai hallituksen riveistä, se määrittää saundin.
  Toinen mielenkiintoinen asia, että termi kuuluu tänä päivänä, Marin tekee sitä, Marin tekee tätä, jne. Minä kun olen aina ollut siinä uskossa, että politiikassa pääministeri(kään) ei yksin tee mitään, vaan hallitus.
  Kohtuullisen johtajakoulutuksen aikanaan sain ja siitä erityisen, että johtaja yksin tekee päätöksen, hyvän tai huonon; aika sitten näyttää mutta ehdottomasti tekee päätöksen yksin, kuin myös kantaa vastuun. Politiikassa päätöksen teko perustuu tietääkseni demokratiaan.

 6. Vääjäämättä on tullut mieleen; onko tosiasiaan urheilu niin tärkeätä, että kansalaisen terveys ehdoin tahdoin vaarannetaan.
  Jatkuvaa uutisointia urheilijoiden tartunnoista, rajoituksia lievennetään monien asiantuntijoiden mukaan liian nopeasti ja kansakin (pääasiassa nuoret) alkaa turtumaan rajoituksiin. Minun elämääni rajoitukset eivät oikeastaan ole muuttaneet, korkeintaan käsien pesua lisännyt.

Kommentoi