Koronapäivitys 22.3

 

 

Eilen saimme suru uutisen yhden vanhuksen menehtyessä korona virukseen. Omaisille voimia. Vieläkö joku kehtaa puhua salaliitoista tai vähätellä koko korona virusta?

 

Pidin kotipäivän eilen ja oli siis aikaa pohdiskella kaikkea mitä korona viruksen ympärillä pyörii. Vanhukset ovat erityisesti olleet niin sanotusti tapetilla. Tällaisia ajatuksia tuli itseltäni:

 • Vanhuksia on jo kauan syyllistetty. Syömme kuulemma nuorten leipää, kun eläkerahat eivät tulevaisuudessa riitä. Vanhusten syykö, että saavat eläkkeitä – kaiken lisäksi olemattomia? He jotka rakensivat hyvinvointiyhteiskunnan lapsilleen ja lapsenlapsilleen, ovatkin nyt syyllisiä.
 • Vanhukset ovat pilanneet ilmaston, haluamalla vain parempaa elämää tuleville sukupolville. Nyt se tuntuu olleen nuorten mielestä vastuutonta.
 • Huoltosuhde on vanhusten pitkään elämisen kautta muuttunut mahdottomaksi. Eläminenkin on vanhusten syy?
 • Sitten nämä syyllistäjät itse elävät kuin viimeistä päivää. Toivat mukanaan ulkomaan reissuiltaan korona viruksen. Vanhukset pistetään karanteeniin. Ja taas, korona virus kaadetaan vanhuksien niskaan – näin vanhukset sen kokevat.
 • Nyt pitäisi jokaisen laittaa ns. jäitä hattuun. Ei etsiä syyllisiä toisistamme.

 

Pari sanaa ihmiskunnasta maapallollamme. Olemme kaikki ihmisiä ihonväristä, uskonnosta tai mistä tahansa huolimatta. Niin se vaan on, että tarvitsemme toisiamme. Mietin suomalaista pakolaispolitiikkaa ja sen vastustajien ajatuksia?

 • Korona virus sen on todistanut – emme elä lintukodossa tai Impivaarassa.
 • Leikitään ajatuksella, että korona virus olisi lähtenyt meiltä! Vaikka 300 000 tuhatta suomalaista olisi saanut tartunnan. kuolonuhreja tuhansia. Terveydenhoitokapasiteetti ei riittäisi. Hakisimme apua naapurivaltiolta ja muulta Euroopasta. Saammeko tuoda sairaita teille hoidettaviksi? Meille sanottaisiin tylysti, laitamme rajat kiinni. Hoitakaa itse sairaanne. Itsehän olette syyllisiä, teillähän se virus on, me pesemme siitä kätemme?
 • Aivan kun me nyt haluamme pestä kätemme toisten hädältä.
 • Poikkeukselliset olot pistävät ajattelemaan asioita uudelta näkökantilta – avaamaan silmät, toivottavasti.

 

Oma lähikauppa alkaa myös aamuisin tarjota mahdollisuutta käydä kaupassa riskiryhmäläisille ja yli 70vuotiaille klo. 8 -9 aikaan arkisin. Joku koiranleuka sanoikin, että tuo aamun aika pitäisi olla muille, koska enemmistö kihniöläisistä on vanhuksia ja riskiryhmäläisiä? Mukava kun huumoria edelleen löytyy.

 

Taloudesta sen verran, että kuntien talous huolettaa. Pääministeri Sanna Marin kyllä lupasi seuraavassa tukipaketissa kunnille helpotusta. Mutta miten käy tulevaisuudessa? Nyt pitäisi herätä huomaamaan kuinka lopultakin arvokkaita maaseutukunnat ovat – isot ja vähän pienemmät.

 

Ja kuulkaa, nyt laitan itsekkyyttä peliin. Jos ette nyt ala tottelemaan kaikkia ohjeita, niin yhteiskunta voi olla suljettuna pitkälle kesään. Miten herranen aika käy Tiaisen pojan juhannustanssien? Ajatelkaa sitä? Seitsemän vuoden yhdessäolon aikana Mirjamin kanssa, olen hänet vienyt juhannustansseihin. Nyt olen hänet kihlannut, niin perinne aikoo katketa. Emmehän me sellaista sallia – emmehän?

 

Nyt jäämme odottamaan mitä meille tänään kerrotaan. Toivottavasti edes parempia ohjelmia telkusta. Siitä huomenna lisää.

 

11 Replies to “Koronapäivitys 22.3”

 1. Näitä samoja asioitahan olen Hannu, mietiskellyt jo viikkoja. N yt yltiöpäisimmät esittelevät jo liikkumiskieltoja kaupungista toiseen??
  Minulle riittää kun silloin tällöin tuolla lähikaupungissa jotain tarpeellista piipahdan ostamassa.
  Viihdyn täällä syrjäseudulla ihan oikein hyvin. On ilo katsastella meidän kanojemme tepastelua tuolla pihalla, fasaaneita, varpuslintuja, joskus naakkakin ja ylipäätään noita varislintuja.
  Eilen sain riistakameraani ilveksen, se vekkuli kävi ihan pihalla, klo 23.05, häipyi. Kaiketi lähti tavoittelemaan noita kauriita; niitähän täällä riittää.
  Monesti olen maininnut tämän syrjäseudun elämän mukavuudesta, ei ole naapureita, joille näyttää; näin vauraasti meillä elellään, kiirettä mihinkään.
  Toisaalta, ei meillä vauraasti elellä; eläkeläispariskunnan kohtuullisesti (tulot/menot) soljuvaa elämää.

 2. Edelleen on jääräpäitä jotka ajattelee vain itseään. Ei ole iästä kiinni . Nämä levittää tämän viruksen muihin. Kaupungit pitäisi eristää nyt.

 3. Vielä tuohon Markon kommenttiin; olen kyllä omalta osaltani koettanut toimia suositusten mukaan, tosin en nyt missään pilkkupuvussa ja arabihuivi naamallani kulje. Käteni pesen mahdollisimman usein, en pärski ja aivastele kuin omaan hihaani, en pyri lähikontaktiin tuttavieni kanssa. Noista kaupan kassoista ja palveluhenkilöstöstä olen huolissani; se kait Markon mukaan koskee vain omaa itseäni.
  No, tuo kaupunkien välisen liikkumisen kieltäminen lienee vain Markon yleviä aatteita. Ei muuten kovin hyvää vastaanottoa US-sivustoilla saanut.

 4. Nyt on kuulemma Lapin matkailu kiivaimmillaaan. Oulusta alkaen on maantietkin autoja ihan ruuhkaan asti täynnä. Siinä sitä itsekkyyttä ja kuuliaisuutta.

 5. Liikkuvuuden rajoittaminen on niitä viimeisimpiä keinoja, mutta, jos väki ei ohjeista piittaa, on niitäkin otettava käyttöön.
  Niitä on jouduttu ottamaan käyttöön muualla, kun väki ei ymmärrä tervettä järkeä ja suosituksia.
  Tällä hetkellä tosiasia on, että Uudenmaan alueella väki on selkeästi vaaraksi muille.
  Siitä huolimatta matkustellaan tukka putkella Lappiin ja muille hiihtokeskulsille piittaamatta mitään varoituksista.
  Toki tuokin loppuu, kun keskukset sulkevatkin jo nyt eikä vasta viikon päästä, mutta täysin holtitonta tuo on ollut.
  Samoin se, että väki rynnii ulkoilualueille niin, että ne pitää sulkea, osoittaa sen vastuuttomuuden.
  Näissä olosuhteissa liikkumisen rajoittamisessa on kyse terveestä järjestä, millä päätöksen tekijöiden pitää kyetä mahdolliset rajoitukset perustella, ja niitä pitää harkita etukäteen – ei sitten, kun se on jo hyödytöntä..
  Rajoituksista leskustelemisen haukkuminen paniikiksi osoittaa lähinnä tuon holtittoman käyttäytymisen kaltaista typeryyttä.

  1. Jääräpäisyys näyttäisi olevan sukua panikoimiselle. Olen täällä syrjäseudulla asuessani oppinut hieman punnitsemaan aikaa ja ilmiöitä. Kaikesta ei ehkä ole viisasta aina lausua mielipidettään tyyliin; minähän jo silloin ennustin.
   Asiat, joidenka kulkuun emme voi puuttua, tulee katsoa harkiten. Tämä pandemia muuten on opettanut ja saanut huomioimaan moniakin asioita; kuten esim määräysten ja suositusten ero. Sotilasurani aikana opin, mitä tarkoittaa määräys ja mitä, suositellaan. Määräykset ovat mielestäni tarkoitetut suojelemaan erilaisia toimintoja ja vahinkojen eliminoimista. Niitähän sotilaselämässä aikanaan riitti. No, ei ole enää vuosiin ollut sotilaselämää, eikä sitä ole ollut ikävä mutta kyllä niitä määräyksiä siviilielämässäkin riittää.
   Minä täällä harvakseen kaupassa poikkeilen, käsiäni pesen usein ja sormi suussa en elele jos toisaalta, en aiemminkaan niin ole toiminut.

Kommentoi