Outo talvi – onko Marinin hallituksella sormensa pelissä?

 

Ilta-Sanomien politiikan toimittaja Timo Haapala, oletko nukkunut onnesi ohi? Eteläisessä Suomessa ei ole ollut tietoakaan talvesta. Haloo Timo, eivätkö hälytyskellot soi? Etkö Haapala muista milloin Sanna Marinin hallitus näki päivänvalon?

 

Joulu meni mustana ja tammikuussa jo leskenlehdet kukkii ja on oikein keväistä ilmaa, enkä ole nähnyt sinulta Timo Haapala yhtä ainoaa kolumnia jossa olisit vetänyt yhtäläisyysmerkit Marinin hallituksen ja lauhan talven välille?

 

Tähän asti kun olet kaatanut mitä uskomattomimmat asiat Sanna Marinin, Maria Ohisalo, Katri Kulmunin ja Li Anderssonin niskaan. Mielestäsi nämä kolme naista ja heidän puolueensa ovat syypäitä kaikkeen maan ja taivaan välillä.

 

Alkaako otteesi lipsua? Vai keräätkö vimmalla aineistoa jolla saisit jotenkin kytkettyä lauhan talven ja ilmastonmuutoksen yhteen ja kaataa kaiken oksennuksesi nykyisen hallituksen syyksi? Sen jälkeen ainakin kuukauden Ilta – Sanomien lööpit hehkuisivat otsikoita kuinka voidaan sallia, että Marinin hallitus tuhosi Etelä-Suomen talvet? Näin punavihreä kupla vihdoinkin paljasti todelliset kyntensä.

 

Ja kuinka ollakaan, eduskunnan oppositiopuolueiden toimistoissa aletaan sorvata kiireesti välikysymyksiä. Mitä hallitus aikoo tehdä lauhan talven suhteen? Suurin oppositiopuolue harkitsee saattamista koko hallituksen valtakunnan oikeuteen.

 

Onko hallitus rikkonut yhdenvertaisuutta joka on taattu perustuslaissa? Etelän köyhillä lapsiperheillä kun ei ole mahdollisuus lähteä Lappiin hiihtämään. Varsinkin kokoomuksessa ollaan perin tuohtuneita. Onhan kokoomus aina ollut köyhien lapsiperheiden puolella.

 

Voi olla, että niin Timo Haapalalta kuin eduskunnan oppositiolta ovat menneet sukat sekaisin tämän ainutlaatuisen tilanteen vuoksi. He eivät ehkä itsekään ymmärrä kuinka heille nyt tarjotaan mahdollisuutta kultalautasella lyödä Marinin hallitus polvilleen.

 

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan Timo Haapalan kolumnia ja sen raflaavaa otsikkoa: Sukuvika ei olekaan syy, jos suksi ei luista – punavihreyden vika pitää suomalaisten sukset vintillä. Ja siitähän someraivo viriää hetkessä. Päitä vaaditaan vadille vaikka raivoajat eivät koskaan ole omistaneet suksia, eivätkä osaa hiihtää.

 

Mutta pitäähän elää ajassa ja ottaa kantaa raivokkaasti vaikka asioista ei mitään tietäisi – se on sitä nykyaikaista someaikaa.

 

 

30 Replies to “Outo talvi – onko Marinin hallituksella sormensa pelissä?”

 1. Eivät ne Marinin ”helmiäiskynnet” ja muiden naisten voimat uletu sentään ilmojen säätelemiseen, kai. Moneen muuhun asiaan kylläkin.

  1. Sanoisin nyt kuitenkin; ei tämä kovinkaan erityinen talvi liene, tämmöisiä talvia muistan vuosikymmenten takaa; jos niitä pakkastalvia ihan Turun seudullakin.

 2. Ei ole harvinaista ei, aina on ollut näitä poikkeuksia. Muistan talven, kun juuri tämän vastaavalla viikolla pääsi hyvin veneellä liikkumaan järvellä. Sitten alkoikin pakkanen ja järvi jäätyi samaa kyytiä 40 sm pelkkää teräsjäätä. Silloin mekin järjestimme seuran puitteissa jokamiehen harjoitteluajot jäällä, se taisi olla 2005- 2006. Ei ole sen jälkeen sitten ollutkaan kunnollisia jääkerroksia.

  Sitten oli talvi, kun alkoi pakkaskausi tammikuun lopulla, juuri tällä vastaavalla viikolla. Silloin olikin sitä pakkasta viisi viikkoa niin, ettei mittari käynyt lähempänä lämmintä kuin 20 astetta pakkasta. En ole ihan varma, mutta saattoi olla 1996- 1997.

  Nyt sitten onkin täysin veneilykeli ja maa ihan mustana, sekä inhottavan märkä vesisade. Saa sitten nähdä miten kuukauden vaihteessa, toistaako historia itseään.

 3. On se vaan jännä miten vasemmistolaisten aiemmin kehumasta Haapalasta, on tullut itse vihtahousu kun kriitiset kirjoitukset ovatkin koskeneet sosialistihallituksen toimia, tai oikeammin toimettomuutta.

   1. Demarit kehuivat, kuinka hoitajamitoitus on muutaman tunnin työ, vaan eivät pysty sitä saamaan edes vuodessa aikaan.
    Myös kaikki muu, kuten työllistämistoimet junnaavat ”suunnittelussa” eikä mitään ole tapahtumassa ennen syksyn budjettikokousta.
    Toki holtiton rahanjako on tapahtunut nopeasti ja tehokkaasti, mutta tuloja pysyviin menolisäyksiin ei ole pystytty hankkimaan eikä alkeellistakaan tietoa tuloista ole olemassa – muualla kuin mahdottomassa työllistymisessä…

   2. No esimerkiksi työlisyystoimettomuutta.

    Juuri kuuntelin suorana hallituksen iltakoulun antia, eli tyhjää, ympäripyöreää höpinää vailla mitään konkretiaa.

   1. Virheet kuuluvat sosialisteihin ja rasistinen kansanpuolue toimii omaa etuaan ajaessaan varsin sosialistisesti.
    Kepulit ovat oma lukunsa, mutta hallituksen toiminta on tyypillistä sosialistista puuhastelua – rahaa jaellaan holtittomasti, vaikka alkeellistakaan tietoa vastaavista tuloista ei ole.

 4. No mihinkäs se PS sitten kuuluu eiköhän ääri oikeistoon ja se ei osaa kun räkyttää kaikille
  Ja mitä tulee rahanjakeluun sellasta ei Suomessa ole ja jos on niin nekin ovat sellasta joka on monelle elämisen ehto
  Ja minulta peritään sen verran isot verot enkä saa niistä itse mitään saakoot sellaset jotka tarvitsee elämiseensä
  Mitään tuhlaamista se ei ole
  Sitä on puolue tuet jotka puolueet saavat ilman meri selitystä se on sitä tuhlaamista ja PS äkin tuhlaa näin verorahoja terv tepivaari

  1. Onkos PS hallituksessa? Minun tietääkseni ei.
   Rahanjakoa on esimerkiksi se, että tehdään pysyviä menoja ilman tietoakaan vastaavista pysyvistä tuloista.
   Sen tämä hallitus on miljardin edestä tehnyt.
   Puoluetuista olen kanssasi samaa mieltä tepi – kaikkien puolueiden suhteen.

   1. En ole sellasta sanonut että olisi hllituksessa olensanonut että PS on äärioikeistosta
    Ei se mitään rahanjakoa ole maksan isoja veroja jota ovat olleet PS porukka nostamassa edellisessä hallituksessa
    Puolue tuki on asia jossa ei mikään puolue saa armoa ja pelkkä vihjailu on PS kannattajalta silkkaa höpinäää terv tepivaari

 5. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f93cd68d-101d-4fd7-8b1a-8da83ec11299

  ”Hallitus käsitteli työllisyystoimiensa tilannetta – työperäisen maahanmuuton edistäminen keskeisimpiä keinoja”

  ”– Meidän näkökulmastamme me emme pysty ratkaisemaan niitä haasteita, mitä meillä on työllisyyteen nähden, ellemme me panosta juuri osaamiseen, koulutukseen ja työperäiseen maahanmuuttoon merkittävästi.”

  Eli suomalaisten työllisyys paranee sillä, että tuodaan ulkomailta työntekijöitä?

  Sen sijaan suomalaisten työttömien koulutukseen ja ammattitaidon kehittämiseen työmarkkinoilla tarvittavalla tavalla ei rahaa ole tippunut…

 6. Juhak sulla on sellanen tietolähde jota ei usko kun sellaset joita voi kusettaa totuutta ne ei kirjoita missään asiassa terv tepivaari

  1. Kerropa. mikä tuossa oli väärin?
   Kyse ei todellakaan ole tietolähteestä, vaan hallituksen omista kertomisista, mutta joillekin tosiasia ei ole totuus, koska sitä ei ole kertonut salainen tietotoimisto.

   1. On meillä sentään tarve itsekunnioitukseen kuten professoreillakin.

    Ei minulla ole syytä epäillä, etteivät professorit olisi toimineet parhaan ymmärryksensä mukaan.

    Professori Scheininin suhteen olen toista mieltä, koska hän kommunistina on kansallisvaltiovihamielinen.

    Kommunismi on perinteisesti ollut ääriliike, joka on pyrkinyt totalitarismiin. PS on demokratiaan nojautuva, eikä ääriliike. Matalaotsaiset epärehellisyyteen taipuvat kansaa huijaavat tahot ovat levittäneet väärää propakandaa. Se joka leimaa PS:n ääriliikkeeksi, pyrkii kusemaan kansaa saappaaseen. Professori Scheinin saattaa olla tälläinen äärihenkilö.

 7. Ja varmuudella olen eri mieltä jos tietolähteenä on iltasanomat taikka iltalehti seiskaa en viitsi edes laittaa
  Nuot roffat ei tiedä kun omasta pikku maailmastaan jos siitäkään mutta aina voi ennustaa ja antaa kansalle ne tiedot
  Politiikot ovt ne joihin luotan vieläkin vähemmän olivatp keitä hyvänsä terv tepivaari

  1. Sinähän räkytät kuin rakkikoira vähän joka taholle. Et kielitankerona ymmärrä, mikä om ääriliike. Ääriliike on totalitaristinen eli yksinvaltaan pyrkivä, kuten kommunismi tai pohjoismainen vastarintaliike.

   1. Varmuudella ymmärrän mikä on ääriliike PS on yksi niistä tosin ääri oikealta
    Minä en räkytä vaan oikasen niitä PS kertomia satuja joita he jakaa
    Ja ne ei pidä oikeasti mistään edes paikkaansa kuten tuo kielitankero aika erikoista väittämää terv tepivaari

    1. Jos olisit viisas, niin jääväisit itsesi antamaan arvioita ymmärryksestäsi.

 8. Ikään kuin Kulmuni olisi ottanut vinkkiä vihjeistäni erinäisiltä sivuilta ja pyytänyt Väyrystä takaisin keskustaan.

  Väyrynen on luvannut harkita, mutta vaikka Väyrynen ei tulisikaan, on Kulmuni saanut hyväksyntää keskustan perinteisissä kannattajissa.

  Millaisillahan ehdoilla Väyrynen palaisi? Ministeriys saattaisi riittää anteeksipyyntönä aiemmasta erottamisesta.
  Väyrystä rangaistiin sen takia, että oli joutunut ajamaan keskustalaisuuden asiaa muitten puolueitten kautta.

  Vai haluaisiko Väyrynen keskustan eroavan hallituksesta? Hallituspohjaan ei Vänällä liene huomauttamista, mutta hän lienee jyrkästi eri mieltä hallituksen harjoittaman politiiksn kanssa.

  1. Katsomallahan tuo selviää, vai selviääkö?

   https://www.paavovayrynen.fi/2020/01/29/harkitsen-jasenyytta/

   Äkkivilkaisulla näytti siltä, että Vänän mielestä sipiläläisillä olisi vielä liian suuri valta puolueessa.

   Väyrynen on Koiviston ja PS:n tavoin paaluttanut ne rajat, joita eu-integraatio ei voi ylittää ilman, että Suomen etua vahingoitettaisiin (pysyvästi). Kokoomuksen Zysko on ilmaissut samansuuntaisia kantoja.

   Jospa Vänä loikkaisikin PS-puolueeseen ja siitä PS palkitsisi hänet ministeriydellä?
   Väyrysellä on kuitenkin puuhaa oman yrityksensä muutosten kanssa ja huolta vaimonsa sairauden takia.

 9. Tuosta itse aiheesta ilman politiikkaa; meillä järvissä on jäätä sen verran, että ilmeisesti kantaa pilkkimiehen; ihminen on vaarassa.
  Ostokalan varassa siis ollaan.
  Onneksi, käsittääkseni osaan ostaa; tuo Citymarketin palvelutiski myöskin antaa vihjeitä.

 10. Keskustan kansallisvaltiovihamielisillä aineksilla on siis vielä valtaa puolueen päättävissä elimissä, joka seikka hidastaa puolueem luopumista nykyhallituksesta, mutta odottaisin hallituksen hajoavan ennen juhannusta.

  ——-

  ”Kansallisvsltiovihamielisyys” ei ole tunnetila, vaan sisältää suomivastaista ideologiaa ja suomivastaisia tekoja. Kyseessä on siis tunneköyhä ”kylmä viha”, josta ei epärehellisyydessään puutu psykopaattisia piirteitä.

  Eivät orjuuden kannattajatkaan orjia vihaa, eivätkä yritysten valtaajat valtaamiaan yrityksiä vihaa, vaan käyttävän niitä häikäilemättömästi hyväkseen.

  Kommunistit olivat valmiit luovuttamaan Suomen Neuvostoliitolle saadakseen hillua täällä mielensä mukaan. Siksi he laativat siperianlistoja maamme parhaimmasta aineksesta. Liittovaltiofanaatikoilla, ainakin joillakin, on sama psykopaattinen oireyhtymä.

  Jokaisella liikkeellä on omat psykopaattinsa, näin myös suvaisevilla suvakistinsa. Nuo psykopaatit tunnistaa siitä, etteivät välitä suomalaisten turvallisuudesta koskemattomuuden, kulttuurin tai talouden suhteen. Heille maahanmuuttokin on vain väline Suomen vahingoittamiseksi ja rasismihuutelu oman vallan pönkittämiseksi valheellisin keinoin, vaikka arvostelu kohdistuisikin noihin psykopaatteihin eikä maahanmuuttajiin.

Kommentoi