Kenenkähän ”suvaitsevaisen” kuppi kaatuu…

https://www.hs.fi/nyt/art-2000006387771.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=2&utm_source=tf-other&share=96ac55b767f79dfe19ed48544a8194d3

”Keskisarjan mukaan Suomesta vietiin mainitun sodan aikana enemmän orjia Venäjälle kuin mitä Afrikasta Amerikoihin. Keskisarjan mukaan ainakin osin siksi ”siinäkin mielessä on aika naurettavaa nyyhkiä, että Suomella olisi jotain kiitollisuudenvelkaa afrikkalaisille n–reille Ranskan ja Englannin ja Saksan kolonialismista”.”

”Miksi käytät tässä yhteydessä nykykontekstissa halventavaa sanaa ja mitä tarkoitit kiitollisuudenvelalla?

”En käytä n–eri-sanaa aikalaisistani, lähimmäisistäni. Historiayhteyksissä sana ei ole halventava, kuten esimerkiksi Matti Klinge muistelmissaan huomauttaa.”

”Ja aion käyttää vastaisuudessakin menneistä vuosisadoista n–eri-sanaa, vaikka häkki heilahtaisi. Ei kiinnosta pätkääkään somessa mielensäpahoittelut.”

Keskisarja myöntää, että kiitollisuudenvelkaa parempi sana olisi pelkkä velka. Ajatus velasta liittyy siihen, että Afrikkaa sotkeneiden siirtomaavaltojen pitää hyvittää pahat tekonsa entisille alusmailleen.

Suomea ei voi Keskisarjan mukaan rinnastaa siirtomaita hallinneeseen Englantiin tai Ranskaan. Ruotsiin kuuluva Suomi oli kärsijä, sillä maasta virtasi pois materiaa, luonnonvaroja ja asekuntoisia miehiä.”

Suomalaisia on vaadittu ”maksamaan velkaa” asiasta, mihin eivät ole syyllistyneet, vaan Suomi on ollut mm. Ruotsin suuresti rosvoama ja suomalaiset ovat kärsineet sotilaiden pakko-otoista ja törkeästä verotuksesta suuresti.

3 Replies to “Kenenkähän ”suvaitsevaisen” kuppi kaatuu…”

  1. ”Suvaitsevaisien” on turha kaataa kuppiaan syystä, että Keskisarjaa ”Ei kiinnosta pätkääkään somessa mielensäpahoittelut.”.

Kommentoi