Sumuinen aamu 19.5

 

 

Ennen kuutta paistoi aurinko. Seitsemältä sumu verhosi maiseman. Vilma virkeänä hoiti tehtäväänsä. Kipitti radan toiselta puolelta ylpeänä hiiri suussa. Ehdin myös aamutoimien jälkeen tehdä kaularangan ja niska – hartialihasten harjoituksia.

 

Aamupäivällä lähdetään käymään Ruovedellä. Tavataan tovereita palaverin merkeissä. Ruovedellä on aina mukava käydä. Jo -60 luvun alussa kävimme äidin kanssa enon luona pappaa katsomassa. Papan, enon, hänen perheensä ja tädin haudalla käymme myös. Ruoveden kirkko on todella upea.

 

Ennen matkaa poikkesimme pitkästä aikaa Virtatuvalla. Marika ja Sari ovat pikkuhiljaa alkaneet koota tavaroita kasaan muuttoa silmälläpitäen. Jo nyt oli haikea olo, niin monta vuotta tupa on ollut toinen koti. Kiva oli nähdä likkoja.

 

Matka kesään on lopulta lyhyt. Kihniöllä ja Virroilla puiden oksat ovat vielä harmaat. Jo Visuvedellä puut alkoivat vihertää ja Ruoveden keskustassa hieman enemmän. Vajaa viisikymmentä kilometriä ja kesäinen tunnelma tavoitti meidät.

 

Päivä meni rattoisasti ystävien kesken ja Hannun ja Leenan tarjoilut aivan mahtavia. Henkisesti tärkeää yhdessäoloa. Paluumatkalla poikkesimme pitkästä aikaa kirpputorilla. Korona oli hyvin huomioitu, oli käsidesiä ja sormikkaita. Myös kassan edessä pleksi. Väkeä oli vähän, joten turvavälit pitivät. Kiitos kirpputori Kuplan väelle hyvistä järjestelyistä ja aukiolosta.

 

Korona uutisia:

 • ihmeen hiljaista on ollut muutamissa kouluissa tapahtuneet koronatartunnat. Odotin vimmaista hyökyaaltoa Li Andersonia vastaan koulujen avaamisen tähden. Ehkä Petteri Orpo ja Sanna Marin saivat pahimmat höyryn puhallettua pois viikonlopun sanailulla.
 • aivastit, toinen sanoi, terveydeksi. Uusin versio, aivastat, toinen sanoo, korona.
 • ennen oli kansanautoja, kuplavolkkari, myöhemmin Lada. Nyt Tampereelta saadaan tuotantoon kansanmaski. Ostit sitten sinäkin kansanmaskin, todetaan naapurille kohtapuoliin.

 

Palaan vielä viime perjantain Vanhan Puumilan tyhjennykseen Kihniö seuran osalta. Veimme varastoon myös mallinukkeja. Ne täytyi peitellä. Hain kaupasta jätesäkkejä, joihin puettiin nuket. Mirjam kun samanlainen vääräleuka kuin itsekin, totesi nähtyään kuinka ähelsin säkkiä nuken päälle, että Hannu on tottunut neidot riisumaan, ei pukemaan. Arvatkaa oliko nauruni väkinäistäJ)

 

Huumoria:

Soitin kaupasta Mirjamille. Kumpaa leipää haluat, Leivon vai Vaasan leivän ruisleipää, niin hän pahalainen vastasi: En ota kantaa!

 

 

 

 

 

 

5 Replies to “Sumuinen aamu 19.5”

 1. Melkoisen ihmeellinen käsitys tuosta koronasta/koulujen avaamisesta. Täälläkin lainehtii ihan kiitettävästi … minähän sanoin … .
  En yhtään ihmettele jos lapset ja nuoretkin sairastuvat, jotkut. Siksi huolettomasti osa heistä käyttäytyy ja syy; koulujen lähiopetus, tietenkin.
  Nythän on todettu jo monia altistumisia ja sairastumisiakin, joissa on altistuminen määritetty ennen koulujen alkamista. Niin, ja syy tietysti hallituksen kun joidenkin mielestä meillä on ”väärä hallitus”, vaikkakin olisi toimenpiteidensä johdosta saanut kiitosta, kansainvälisestikkin.
  Minulle henkilökohtaisesti on aivan sama minkä värinen hallitus meillä on, kunhan henkilökohtaisesti koen toimenpiteet oikeanlaisiksi.

  1. Se on juuri noin kuten sanoit Kalle. Miten siellä siilit ja muut eläimet voivat, vieläkö Mirri käy kylässä?

 2. Kyllähän siilit käyvät aterioimassa; Mirri vähän enemmänkin, se kun tulee siinä aamukymmenissä, viipyilee tuonne lähes iltahämärään.
  Monesti olen ajatellut, tuo Mirrin käyttäytyminen ei johdu pelkästä ravinnosta vaan sosiaalinen aspektikin lienee ilmiselvä.
  Supikoira on hävinnyt, kamerastani päätellen, kauriit, normaalia laiduntamista.
  Eilen tallentui ilveskin ns etupihan kameraan,.
  No, harakat, naakat ja varikset nyt ovat normaaleja vieraitani.

 3. Eipä tuo ole koskaan pelottanut; ei vahinkoja aiheuttanut. Mirri kun kuleksii valoisana aikana kuin myöskin kanammekin.
  Todella kaunis eläin ja arka; mitä kamerasta olen katsastellut.
  Ilveksellä täällä on syötävää yllin kyllin; jäniksiä, rusakoita, kauriita jne. Ei se niin vaaralliseen paikkaan tunkeudu kuin asuttuun pihaan. Se on mielestäni viisas eläin.

Kommentoi